Во јуни , населението на Украина е сведена на 0, 03 %, или 15 , 4-ти
, во споредба со мај и на 1 јули беше 46 029 , 3 илјади луѓе .
Ова беше најавено од страна на Државниот завод за статистика комитет , украински помине
Вести .

Населението во градските на 1 јули , беше 31 531 , илјада луѓе,
дека во 0, 03 %, или 10 , 7000 луѓе во споредба со 1 јуни, земјоделство
- 14 498 , 2000 луѓе , што е на 0, 03 %, или 4 , 8000 помалку
Во споредба со претходниот месец. Како што објавија во мај, бројот на
населението на Украина е сведена на 0, 04 %, или 16 , 7000 луѓе, во споредба
до април и на 1 јуни беше 46 044 , 7000 луѓе. во 2008 година,
, населението на Украина е сведена на 0, 5% , или 229, 0000
, во споредба со почетокот на годината . Според украинскиот попис на населението,
спроведена во декември 2001 година , населението е 48 415 , 5
илјади , од кои 32 538.000 луѓе - урбаното население , 15 877 , 5
илјади луѓе - руралните .

Share This Post: