Состојбата со осветлување на градските улици во текот на ноќта е катастрофална.
Ова го изјави лидерот на Граѓанската асоцијација "Нова Киев " Zorian SHKIRYAK
на резултатите од мониторингот за осветлување улици во Киев, го информирале UNIAN
Прес-службата на GO .

Според З. SHKIRYAKA, спие во низи ситуацијата е особено лошо -
таму се осветлени не само на внатрешен дворови и улички во станбени области,
но, исто така, централната патот. На некои прилично зафатен патишта
правилно само 10% од проектот на осветлување, З. SHKIRYAK изјави, додавајќи
дека ситуацијата се влошува. "Мислам дека така Chernovetskiy
и одлучи да се заштедат пари во однос на вкупниот не буџетот
но го стори тоа на сметка на граѓаните - кривично дело ", - рече З.
SHKIRYAK. "Јас ќе ја советува градоначалникот и неговиот тим дојде до самрак
во било која од спиење поставува, се надвор од нивниот луксузен Мајбах и Ролс
Royces и она што се нарекува "нозе" да одиме на улиците на неодговорени, а под
скршени светлина врз некои скршено до продавница да се одржи состанок
на тема "осветлување во главниот град во текот на ноќта" - Жи понудени SHKIRYAK.
Тој исто така потсети дека темните улици и улички - Ова е една од главните причини
улица несреќи, сообраќајни несреќи и криминалот. "Ситуацијата со осветлување на улиците треба да се
драстично се промени. За ова да се развие и спроведе сеопфатна
програма во насока на подобрување на уличното осветлување во Киев. Потоа ноќта
Киев ќе биде удобно и безбедно ", - рече З. SHKIRYAK.

Share This Post: