За првите шест месеци од оваа година Украина е меѓу најлошите
ЗНД показатели за индустриското производство. Го изгубивме една третина од волуменот.

И , велат експертите , не постои причина да индустрија
зголемување на износите на овие во блиска иднина . Единствен фактор кој може да
топлина растенија - обновување на извозот. Но, за да влезе странски пазари
Потребен ни е нов квалитет и иновативни производи. коментари на
UBR Владимир Lanoviy , претседател на Центарот за пазарни реформи : "Ако има ветува
пазари и на нашата компанија може да се покаже на владата бизнис планови излез
за нови производи , Владата треба да започне програма пристап,
особено , гарантира брзо враќање на ДДВ на нив во моментов
беа капитал, одредени попусти , даноци, или преку забрзана
амортизација "

Share This Post: