Во следните 12 месеци , повеќето од оние кои се планира да купи автомобил ,
тоа ќе се здобијат со нов автомобил , како студија на компанијата Touchpoll
Украина, која се одржа во јули оваа година .

Според истражувачите 67% од оние кои се планира да купи автомобил за
година се случува да купат нов автомобил, и 33% - марихуана. Експертите забележуваат
дека за оние кои планираат да купат нов автомобил, еден од најпознатите
важни фактори за избор на нов автомобил е нема ни трага
користење на поранешниот сопственик (пред овој автомобил никој не се користат)
- Оваа алтернатива е наведено 48% од испитаниците. Во исто време, а другиот за
важен фактор за испитаниците идентификува постоењето на гаранции - 43%. За третиот
важно е дека новиот автомобил нема да се скрши, и речиси како важна
доверба во таа сообраќајна несреќа-бесплатно. Интересно е, кога
правни и финансиски приоритети имаат значително помалку тежина. Бидејќи само
17% од поддржувачите на купување на нови автомобили игра улога повеќе понуди
кредит, лизинг и други финансиски програми. Според една студија
до 15% е важно да се гарантира законитост (правни "чистота") на автомобилот
и 13% за олеснување на следните имплементација. Експертите велат дека главната
купување на автомобил ќе предизвика недостаток на финансиски средства за купување
нов автомобил (49%). Исто така, многу (30%) се заинтересирани за купување интересни
нивниот автомобил, но по пониска цена. Според една студија за
29% сметаат дека автомобилот ќе е најдобра вредност за парите.
Меѓу другите причини, беа исто така, истакна такви бенефиции како можност
Купи автомобил над класа (за подобра интеграција, попрестижна)
за истите пари - 27%, ќе автомобил губење на вредност помала од новиот - 24%
како автомобил модел, на ослободување на нови модели веќе не се
- 22%. "Фактот дека за време на криза, две третини од потенцијалните купувачи авто планови
Купи овој нов автомобил - позитивен сигнал и за увозниците
возила, и за економијата во целина, "- вели извршниот
директор на компанија за истражување Touchpoll Украина Дмитриј Karpenko.
Како побарувачката, вели тој, значително намален во споредба со минатата
година, за да победи на корисниците да следат промените во однесувањето
потрошувачите, и се создаде профитабилен и атрактивни понуди.

Share This Post: