Вработените на Управата за борба против организираниот криминал шеф
на Министерството за внатрешни работи во регионот Vinnytsia уапси тројца мажи,
се од Молдавија со брод преку реката Днестар транспортираат 45.000 пакети на стоки
цигари.

На дописник UNIAN во Секторот за односи со јавноста
GUMVD во регионот Vinnitsa . Тоа е известија дека трите жителите на областа Yampolsky
Vinnytsia регионот и резидент на Молдавија транспортирани со брод преку реката Днестар
45.000 кутии шверцувани цигари во близина на селото Tsekinivka Yampolsky
регионот Vinnytsia регионот. На брегот на партијата на шверцувани цигари се очекува
2 кола . Полицијата уапси три лица за време на преоптоварување Vinnitchina
прошверцувани надвор од бродот во автомобилот, и Молдавија успеале да избегаат со брод
кон Молдавија. Во времето на апсењето на осомничените биле пронајдени и
запленети 45.000 кутии цигари " Doina " со Молдавија акцизни марки на
вкупниот износ на 220.000 UAH . Помеѓу уапсените предаден на Днестар
Царинската за нивно пред лицето на правдата за стоки. според оваа
фактот на истрагата.

Share This Post: