Ekonomist Shef , Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN ) , Olivier Blanchard ( Olivier
Blanchard ) beson se mënyra e ekonomisë botërore nga recesioni kishte filluar . për
Është transmetuar nga AFP . Është e planifikuar që neni Blanchard mbi këtë temë do të publikohet
19 Gsh në faqen e internetit e FMN .

Megjithatë , Blanchard beson se rimëkëmbja ekonomike e botës do të
sfidë dhe do të marrë kohë . Ndikimi mbi ekonominë
do të ketë një ndikim për vitet që vijnë , shkruan Lenta.ru Në fillim të gushtit ,
të tërhiqet nga qeveria japoneze deklaroi një recesioni , Gjermani, Francë dhe
Hong Kong . Në të gjitha këto vende , PBB u rrit në tremujorin e dytë , e cila lejohet
Ekonomistët flasin për fundin e recesionit . Më parë FMN-ja
parashikoi segradual rimëkëmbjen ekonomike globale do të
jo më herët se 2010 . Në maj të këtij viti fituar çmimin Nobel Paul ekonomist
Krugman tha se e shpejtë rimëkëmbjen ekonomike globale ka shumë pak gjasa
në fund të krizës financiare globale mund të ketë kaluar .

Share This Post: