Ukrainasit do të vuajnë një veçanti e dhimbshme për shkak të ndihmës nga
Shtetet në luftën kundër papunësisë nuk duhet të presin për ta.

Ju nuk jeni të papunë? Pastaj ne do të shkojmë për ju! Kjo parafrazoj e famëkeq
Sot është mjaft e përshtatshme Reklama - çdo ditë të papunë updated
ri "ushtarë". Ata që nuk kanë marrë numrin e tyre ka të ngjarë të ketë qenë dërguar
të papaguar, lënë punën me kohë të pjesshme ose një javë ose
janë paguar në kohë dhe jo në pjesë. Dhe, për fat të keq, ky
për të korrigjuar situatën çdo kohë të afërt. Përkundër faktit se ekonomistët dhe hartuesit e politikave
konkurrojnë argumentojnë se në fund të krizës globale financiare dhe ekonomike
la pas, pjesa më e vështirë e pasojat e tij - kriza në tregun e punës
- Ende do të vijnë. Kjo e fundit vetëm filloi të shfaqet, dhe kështu në fund të kësaj
krizës botërore, si Ukraina, ka për të shkuar. Dhe pa ndihmë nga autoritetet
banorët e të gjitha vendeve, duke përfshirë ukrainas, për të mbijetuar këtë periudhë do të jetë
shumë e vështirë. Pas flaka është seriozisht "compression"
sektorit real është gjithmonë një pakësim të ngjashëm në operative
popullsisë. Në këtë përgjigje të tregut të punës të gjithë kohën shkon me një të caktuar
vonesë kohore. Vonesa e krizës së papunësisë në lidhje me ekonomike
Kriza shpjeguar fare thjesht: një kompani që ka filluar për të testuar
vështirësi në marketingun e produkteve të tyre, si rregull, nuk do të shkarkojë menjëherë
punonjësit e tyre. Njerëzit e parë herë të kërkohet ose më të shkurtër të punës
javë, ose të lërë administrative. Vetëm kur bëhet e qartë se
Problemi me marketing ka gjasa të vazhdojë për më shumë se sa
Kompania fillimisht shpresonte për të filluar zvogëlimit. Në këtë drejtim,
Fondacioni tha Drejtori Ekzekutiv i Oleg Ustenko xhaketë sportive, për të folur për
se të dhënat zyrtare për normën e papunësisë reflektojnë pasqyrë reale,
nuk është e nevojshme. Ata përfaqësojnë vetëm majën e ajsbergut, dhe atë që është nën ujë e saj
pjesë, askush nuk mund të parashikojë. Pra, çfarë është pas këto shifra?
Sipas të fundit (maj 2009), Organizata Ndërkombëtare e Punës vlerëson
(Organizatës Ndërkombëtare të Punës - ILO), në fund të vitit 2009 do të ketë
ka qenë në të mirë - dhe shumë e vështirë - ngjarje në 29-59000000 papunë
më shumë se në 2007 - para se të krizës ekonomike. Pra,
numri i përgjithshëm i njerëzve pa punë, do të arrijë 239 milionë njerëz. Në
Megjithatë, parashikimet vazhdojnë të rishikohen për të keq (në janar
në ILO-s sugjeruan se rritja e numrit të të papunëve do të jetë 18-51.000.000).
Çfarë është shquar: rritja e të papunëve nuk ka filluar në fillim të krizës,
dhe në muajt e fundit të vitit 2008, dhe ka rritur që dukshëm. Pra, në qoftë se
në vitin 2008, të papunët, "nënshkruar" pak më shumë se 8 milionë njerëz, në tanishme
vit ata u bashkuan me më shumë - rreth 21-50000000 Kjo konfirmon
se kriza në tregun e punës ka vetëm kohët e fundit shpërtheu, dhe do të "djegur nga" më shumë
shumë kohë pasi ajo ka vendosur të krizës në tregjet financiare dhe reale
sektorit. Oases e punësimit dhe papunësisë në shkretëtirë ", në një grup
rrezik "nuk ishin banorë të të gjitha vendeve. Në fund të fundit, në qoftë se vendet e zhvilluara
kriza ekonomike mbajtur nivelin shumë ose më pak të parashikueshme, të
thellë në jug-lindore jashtë BE-së dhe të CIS
tejkaluar të gjitha parashikimet. Ajo ishte që jetojnë atje dhe duhet të kenë frikë për punët e tyre.
ILO-s pret që në vitin 2009 ushtria e të papunëve në rajon mund të rritet
me 35%. Për më tepër, papunësia nuk është i shoqëruar gjithmonë nga një reduktim
punësimit, si disa kompani janë krijuar vende pune për të
të tjerët të eliminuar ato. Por në këto rajone, si dhe BE dhe SHBA, situata
përkeqësuar nga fakti se përkundër sfondit të pushimeve nga puna është ende
zvogëlimin e numrit të vendeve të punës. Kështu, në normën e SHBA dhe BE të punësimit në vitin 2009
do të bien nga 1, 3-2, 7%, ndërsa në EQL dhe të CIS - 1-2, 8%. Përveç kësaj,
"Në rrezik", të hyjnë në kriterin e moshës - probabiliteti për t'u bërë të papunë
për të rinjtë (15-25 vjeç) në 2 dhe 8 herë më të larta se sa për njerëz të moshuar
moshës. Sipas parashikimeve të ILO-s, këtë vit do të bashkohet me ushtrinë e të papunëve 4, 9-17, 7
milion njerëz të rinj. Kjo është për shkak të faktit se të rinjtë janë gjithmonë më pak të ngjarë
për punësim. Dhe veçanërisht në kohë krizash, kur kompanitë janë
pushime nga puna, duke përfshirë edhe mjaft të vlefshme, punonjës me përvojë, dhe nuk
duan të punësojnë njerëz pa përvojë. Kjo tendencë është shumë i fortë në Bashkimin Evropian
SHBA, CEE dhe CIS. Për shembull, në Lituani, shkalla e papunësisë tek të rinjtë u rrit
dyfishuar në periudhën ndërmjet marsit 2008 dhe mars 2009. Dhe në Estoni
dhe nuk trefishuar. Ndërkohë, kriza në tregun e punës mbart me vete
dhe një valë e re e varfërisë, e cila është ende mjaft e
luftuar me sukses nga organizatat ndërkombëtare. Në fillim të viteve '90, pothuajse një e treta e botës
punëtorët dhe familjet e tyre jetonin nën nivelin e varfërisë ($ 1, 25 në ditë ose më pak).
Deri në vitin 2007, kur kriza ekonomike po fiton moment, ky nivel
u reduktua në 21% (624 milionë punëtorë). Por në 2009, me jete me e zymta
skenar, ajo mund edhe njëherë të kthehet në nivelin e fillim të viteve '90, duke arritur
28, 2%. Me fjalë të tjera, në Ukrainë, pothuajse çdo punonjës të tretë
do të jetojnë në 10 UAH. me coppers një ditë. Dhe kjo është arsyeja më e rëndësishme për
papunësisë kundër në nivel global dhe kombëtar, se sa mungesa e
punë për të diplomuarit kolegj ose zvogëlimin e kërkesës së konsumatorëve
prodhuesit e produktit për shkak të niveleve të të ardhurave të ulëta si rezultat i
pushime nga puna. Për barrikada luftuar papunësinë në çdo vend
të çojë në mënyrën e vet. Përveç duke shkaktuar krizën e sektorit financiar jashtë vendit
për shkak të kërkesës ulur ndjeshëm prodhimin e prekur. Në veçanti,
industrinë e automobilave, metalurgji, industri kimike, industria e ndërtimit.
Kjo është ajo ku më të rëndësishme ndodhin pushime nga puna, dhe se ata më
Qeveritë përdorni mjetet për të ruajtur tregun e punës. Në përgjithësi,
vuri në dukje si në studimin e Institutit të Tregtisë të Bashkimit Evropian (European
Sindikata Instituti - ETUI), më të zakonshme janë dy mundësi të kontrollit të
duke punuar me orar. E para - e marrëveshjes kolektive (ndër-sektoriale
dhe niveli i kompanive dhe ndërmarrjeve individuale). Kjo qasje është aplikuar në Gjermani.
Këtu, për shembull, është bërë "Marrëveshja mbi kohën e punës" IG Metall,
e cila ofron mundësinë e reduktimit java në 30 orë
(West) dhe 33 orë (Lindja), për të shmangur shkurtimet e vendeve të punës. Dhe në
France përdorur një marrëveshje mbi "papunësinë e pjesshme", në të cilat punëtorët
punësuar gjatë krizës më pak se tyre orarit normal të punës, të marrë një të pjesshëm
kompensim. Kjo është përdorur kryesisht në, metalurgjike automotive,
kimike dhe industri të ndërtimit. Ajo gjithashtu ka një marrëveshje kolektive
një "kontratë për ndryshimin e okupimit". Këto kontrata për krijimin
grup i kompanive për punëtorët rezervë kompensimin e 80% të tyre
Paga për një periudhë prej një viti, gjatë së cilës kohë ata do të trajnohen
për një profesion të ri. Mundësia e dytë - një shumëllojshmëri e mjeteve
tregun e punës, hyri në legjislacionin e punës kombëtare, e cila
janë zhvilluar në mënyrë për të shpëtuar punë nga shteti
subvencioneve të pagave për një periudhë të kufizuar kohore. Kështu, në Gjermani
nuk është një e drejtë ligjore për një ditë të shkurtuar të punës, sipas
të cilat shteti kompenson pjesën punonjësit e humbjeve nga ndërprerja e biznesit.
Për t'u kualifikuar për veprimin e tij, një kompani e përjetuar vështirësi ekonomike
paraqesë një kërkesë në Agjencinë Federale e Punës. Numri i deklaratave të tilla
u rrit nga 52.000 në tetor 2008-700.000 në shkurt 2009. Në
Hollanda ka një ligj mbi përfitimet e papunësisë. Bie nën fushëveprimin punëtorët e saj
i cili, për një periudhë të kufizuar kohe ka qenë i reduktuar orët e punës. I tillë
njerëz të merrni ndihmë nga fondet publike, që arrijnë në - 9, 2 miliard euro.
Nëpërmjet politikave të punës, autoritetet janë përqendruar në çështjet e brendshme.
Kështu, në Francë, ku papunësia e të rinjve është 22, 3%,
me nismën e Presidentit Nicolas Sarkozy është ndarë 1, 3 miliardë euro për
kompanitë që do të ofrojë praktika dhe programe trajnimi për
njerëz të rinj se 25 vjet. Dhe në Indi, ku 80% e punëtorëve dhe familjet e tyre jetojnë
më pak se 2 $ në ditë, ne kemi nisur një program për garantimin e punësimit
në zonat rurale (National Rural Garanci për punësim të programit).
Në nivel global në qershor në një samit ndërkombëtar në papunësisë ishte
miratuar nga Pakti Global Jobs, të propozuar nga ILO. Kjo është një listë të masave për të rivendosur
ekonomisë, bazuar ne Programin e Punës së Denjë. Edhe pse ai ka qenë i miratuar nga qeveritë
Shtetet, zbatimi i tij i suksesshëm varet nga mbështetja e ndërkombëtare
organizatave dhe institucioneve financiare, i cili është ende plotësisht arritjen e
dështuar. Trazirat e brendshme në Ukrainë situatën në tregun e
të punës nuk ndryshon nga trendet globale. Në tremujorin e parë të vitit 2009
vendin tonë, ishin dy, një milion njerëz të papunë në moshë pune,
që është, 10, 3%. Për krahasim, në janar-mars 2008, ka pasur 518.000
më pak. Përveç kësaj, ka një të ashtu-quajtur "shtrëngohet të mundshme," si
Piontkovsky thotë Irina, një ekonomist në IC "Ukraina Dialog Trojkës". Në tij
përbërë nga njerëz të cilët aktualisht janë në pushim pa pagesë ose
punojnë me kohë të pjesshme pune. Dhe sipas Goskomstat, në qershor, me leje
me leje ose me nismën e administratës janë 3, 6% e të punësuarve.
Në veçanti, në rajonet ku punëtorët janë dërguar në pushim më shumë se kushdo,
janë Zaporozhye, Sumy, Poltava dhe Oblast Donetsk. Zonat e
me fewest - Ivano-Frankivsk, Volyn, Transcarpathian dhe
Odessa. Në të njëjtën kohë një tjetër 10, 3% e të punësuarve në Ukrainë (mbi 1
milion njerëz) ka punuar në një ditë pune të shkurtuar ose javë.
Shumica e këtyre punonjësve - në Zaporozhye, Dnepropetrovsk dhe Lugansk
zona, të ulët - në Zhitomir, Mykolaiv, Kherson, dhe Volyn.
Këta njerëz - kandidatët e parë për shkarkimin e tij. 30%-ing "compression"
ekonominë reale në shumë mënyra prekur këtë industri. Sipas
Piontkovsky, rënia më të fortë në punë të regjistruar në sektorët me më të lartë
recesioni - në ndërtim, industri finuslug, dhe tregtisë.
Në industri, siç u tha nga Oleg Ustenko, probleme serioze me papunësinë
Nuk janë në metallurgists, kimistë dhe inxhinier mekanik. Sipas qershor,
uljen e detyrueshme të orëve të punës ose të javës së punës ka prekur 23,% 4
punëtorët e ndërtimit, 22, 3% e punëtorëve të transportit dhe komunikimit, dhe 19, 1%
punëtorë të industrisë. Në të njëjtën kohë, rënia më të vogël në punësim
re tani në sektorë të tillë si arsimi, shëndetësia,
transportit. Kjo është kryesisht në sektorët në të cilat pjesëmarrja e shtetit ose
rritja e lartë, ose më shumë të qëndrueshme në kërkesa, pavarësisht të ardhurave në rënie
popullsisë. Duke kërkuar për të ardhmen e Ukrainës kishin kaluar tashmë përmes disa
valët e kontraktimet si kriza ekonomike ka arritur të ndryshme
industri. Në disa sektorë, sipas Irina Piontkovsky, norma e pikut
Stafi ka kaluar tashmë, por disa do të vazhdojë të përdoret famëkeq
"Shtrëngohet të mundshme." Pra, nëse shikoni në ekonominë
tërësi dhe jo për të prerë të industrisë, më e keqja është ende që do të vijnë. "Efekti i rritur
papunësia do të ndihet edhe tani, kur shteti kishte më shumë
shpenzimet për programet sociale dhe për të parandaluar trazirat e mundshme sociale,
- Beson Oleg Ustenko. - Në periudhën pas krizës, kur ekonomia fillon
përsëri tregojnë rritje, problemi me burime njerëzore të kualifikuara
deklarojë veten me forcë. "Rritja ekonomike (edhe në 1-3% në vitin 2010)
do të kërkojë një fuqi punëtore. E pra, në qoftë se deri në atë kohë do të kthehet
e njerëzve në këto industri të njohura për ta në të cilat ata tashmë kanë dhe përvojë,
dhe njohuritë dhe aftësitë. Por fuqisë punëtore do të jetë e parevokueshme
humbur. Në fund të fundit, sa më të aftë, të rinj dhe të lehtë mund të
"Reset" në kushtet e reja të krizës ekonomike, duke gjetur
veten në sektorët e tjerë dhe të profesioneve të tjera. Dhe ata nuk kanë gjasa të kthehen
në vendet e tyre të mëparshme. Për më tepër, pjesë e përkohësisht të papunë mund të marrë të plotë
si manifest dhe një "sëmundje" si një përjashtim, ekspert i shtuar.
Ne po flasim për ekspertë, përgatitjen e të cilit duhet të shpenzohen
më shumë se një vit dhe më shumë se një mijë hryvnia. Prandaj është e rëndësishme që të ketë
programi të shëndoshë qeveritare. Program që do të ndihmonte të papunët
njerëz mbijetojnë krizën dhe të kthehet në prodhimin shoqëror dhe, rrjedhimisht,
dhe një jetë të plotë, kur realitetet ekonomike do të përmirësohet. Ukrainas
autoritetet krenohem me një program i tillë nuk mund të. Tejkalimi i sfidave
papunësisë ne kemi kryer në mënyrë spontane nga masat pikë. Në këtë aktual
mirëqenies sociale në vend cilësi të dobët dhe të vështirë për qasje, dhe
strategji për të luftuar papunësinë ukrainas thjesht nuk ekzistojnë. Duket
vetëm bashkatdhetarët tanë dhe do të jenë në mesin e atyre që kanë për t'u shqetësuar
Kriza në tregun e punës është veçanërisht e vështirë dhe vetë .. Si dhe kush duhet të konsiderohet?
Shkalla e papunësisë në Ukrainë, si në shumicën e vendeve, llogaritet
duke përdorur metodologjinë e ILO - raporti i numrit të papunëve të regjistruar
në punësim të shërbimit publik të popullatës së punës
moshës (15-70 vjeç). Pengesë kryesore e kësaj teknike qëndron në nënraportimi
numri aktual i të papunëve, si në vendet ku ndihma sociale
papunësia është e ulët apo de facto mungojnë, shumë prej tyre nuk janë të regjistruar si
të papunë në shërbimin e punësimit. Një fenomen i ngjashëm vihet re edhe në zonat rurale
rajone, ku popullsia e punës është i angazhuar në përpunimin (e duhur)
tokës, e cila nuk është mbuluar nga statistikat, si veprimtari ekonomike.
Papunë në përkufizimin e ILO-s - ata të moshës 15-70 vjeç (e regjistruar
dhe nuk janë regjistruar në punësim shtetërore), i cili njëkohësisht
plotësojnë tre kushte nuk kishte punë (profesion fitimprurës); aktive
kërkoni për punë ose u përpoq për organizimin e një biznesi në të kaluarën
katër javë përpara sondazhit, dhe të gatshëm për të filluar punën në
Gjatë dy javëve të ardhshme.

Share This Post: