Transportuesit vendas e kanë quajtur tashmë 2009keq e fundit
nëntë vjet . Ata sugjerojnë që rritja e qëndrueshme e tregut nuk do të rinisë
përpara mesit të vitit të ardhshëm , dhe të dalë nga kriza nuk duhet të pritet para
2014

Transportuesit vendas e kanë quajtur tashmë 2009 keq e fundit
nëntë vjet. Ata sugjerojnë që rritja e qëndrueshme e tregut nuk do të rinisë
përpara mesit të vitit të ardhshëm, dhe të dalë nga kriza nuk duhet të pritet para
2014. I cili deri në atë kohë, të jetë në gjendje të qëndrojnë në qiell të Ukrainës?
Këtë verë, fluturimit në Simferopol fluturimet "Aerosvit" ishin pasagjerë
habitur të papëlqyeshme: Çmimi i biletave të më shumë se 1, 2 mijë. ata nuk
ushqyer një darkë standarde, edhe pse shumë të pritet që ai të. Me
kështu që udhëtarët e tjerë të njëjtën ajrore ishte me fat, për shembull, të blerë
bileta ankand për "e premte çmendur" dhe fluturojnë në Stokholm, Athinë apo
Moskë paguar vetëm $ 99 për vajtje-ardhje. Në këtë rast, dhe dështimi për të furnizuar
dhe veprimin e dytë janë vetëm masat kundër krizës, në mënyrë aktive promovojnë
kompanisë. "Çfarë mund të bëjmë, kemi për të ruajtur gjithçka" - ngritje e supeve
në "Aerosvit". Heqjen e ngrënies në klasë e brendshme fluturimet ekonomisë - të
vetëm një nga shumë masa që synojnë reduktimin e kostove,
zbatuar nga ajrore. Dhe shitjen e biletave të lirë - të luftojë për të ri të pasagjerëve.
Por, nëse këto hapa për të stabilizuar kërkesën për ajër të udhëtimit në Ukrainë?
Ajo që kemi në gjysmën e parë të gjendjes në industrinë e aviacionit
zhvilluar në skenar pesimist. Në përgjithësi, industria e regjistruar
reduktim në të gjithë treguesit kyç. Sipas menaxhmentit të financiare dhe ekonomike
Gosaviainspektsii rregullore, volumi i trafikut të pasagjerëve ka rënë nga
18, 4%, ngarkesave dhe postës - në 25% 6. Sipas ajrore vetë, pasagjerëve
në linja të rregullta të madh është ulur me 20-25% në varësi të drejtim.
Kështu, në drejtim të Azisë në krahasim me të njëjtën periudhë të fundit
, Rënia ka arritur 50%, tha Drejtori Ekzekutiv i "Rose e Winds"
Sergei Jani. Një rënie të ndjeshme ishte për shkak të reduktimit të numrit të kartës
fluturime, udhëtarët të cilët furnizohen kompanitë e udhëtimit. "Për shkak se
vë në gjumë në tregun turistik të kompanisë humbur një të konsiderueshme
pjesa e udhëtarëve nga ky segment të caktuar të trafikut ", - shpjegoi situatën
Drejtori i Marrëdhënieve me Publikun ajrore "Aerosvit" Gaydash Vladimir.
Situata është reflektuar edhe në performancën financiare të Ukrainës
linjave ajrore. Humbja e kombinuar operativ të operatorëve të tregut të mëdha
"Aerosvit" dhe "International Airlines e Ukrainës", në katër muajt e parë
këtë vit ka tejkaluar 6.000.000 $, tha se Ministria e Transportit. Në veçanti, në përputhje me
UIA, kompania si një e tërë për gjysmën e parë të këtij viti, një rrjet
humbje prej $ 18, 77 milionë USD, në krahasim me të ardhura neto prej 2, 73 milion
UAH për të njëjtën periudhë të vitit 2008. Në të njëjtën kohë kompani të tilla si
"Dniproavia", "Wizz Air Ukrainë" dhe "Rose e Winds", pavarësisht nga kushtet e vështira
disa kanë qenë në gjendje për të zgjeruar praninë e saj në treg dhe për të rritur vëllimin e
trafikut. Duhet të theksohet se sot ka disa
përmirësim në treg. Kjo shpjegohet pjesërisht nga rritja sezonale.
"Që nga maji, vëllimi i vitit rritjen tonë të trafikut
vit, por prapambetura akumuluar gjatë katër muajve të parë të vitit, ne ende
nuk janë kapërcyer ", - tha presidenti UIA Yuri Miroshnikov.
Stabilizuar rënien e trafikut të pasagjerëve dhe madje disa prej të ndërtuar tij
gjendje, dhe "Aerosvit". Në korrik, ngarkesës faktor në fluturime të planifikuara e avionëve
Kjo kompani ishte 80%. Krahasuar me të njëjtën periudhë të fundit
rritjen e këtij treguesi ka arritur pothuajse 16%, tha Vladimir Gaydash.
Çfarë është duke u bërë "më i mirë është armik i mirë" - përgjigjen e dhënë
Yuri Miroshnikov pyetja, se sa efektive kanë qenë anti-krizë
masave. Sipas tij, hapat e marra nga kompania e të japë rezultate,
por kërkimi vazhdon të mënyrave më efektive për të ende të shmangur
humbjet. Më të popullarizuara në mesin e pilotët Masa e brendshme anti-krizë
provuar për të optimizuar orarin dhe kostos (i cili përfshin dështimi për të ofruar dhe
darka - ata janë tani në dispozicion vetëm në fluturimet e brendshme për pasagjerë
biznes klasë, dhe zvogëlimi). Me një rënie në të trafikut të pasagjerëve
si e prodhimit mund të jenë burime shtesë të të ardhurave, degëve të mbylljes,
refuzimin e qira të avionëve, si dhe aksione të shumta me "falas"
bileta synon tërheqjen e një numri më të madh të njerëzve që dëshirojnë të fluturojnë.
Company NJAB, siç është premtuar në fillim të vitit, shteti nuk ka reduktuar dhe madje edhe
fituar në fund të korrikut, e re "Boeing 737-800". Megjithatë, tani blerjen e
avion ka më pak të bëjë me sfidat e kërkesës si nevojë për të
më me kujdes planin e shpenzimeve të tyre dhe jam optimist flotës. Sukses
në UIA dhe përdorimin e burimeve shtesë të të ardhurave. Për një kompani të tilla
mirëmbajtjen e tyre të ketë bazën e avionëve, "Boeing", në aeroport
"Borispol", si dhe aksione në kompani SWISSPORT (trajtimit tokë
"Borispol") dhe një turne në Londër Panorama operator Tours (organizatës përbrenda
Turizmi në Ukrainë). Në "Dniproavia" vuri në dukje se përveç të ardhurave të transportit
sjell në aeroport, nëpërmjet të cilit kompania merr paratë për shërbimet e
avionë të tjerë. Përveç kësaj, "Dniproavia" siguron mirëmbajtjen
Yak-42. "Aerosvit" vetëm ka filluar punën në këtë çështje
me theks në zgjerimin e gamës së shërbimeve shtesë për pasagjerë.
Kjo kompani gjithashtu është dashur të marrin masa jopopullore dhe është tashmë në
20% kanë ulur stafit, dhe pjesa tjetër janë transferuar në të punës të shkurtër
ditë. Përveç kësaj, kompania ka vendosur të mbyllë zyrat (dhe të fillojnë të
ky proces të Shanghai), dhe të shkoni edhe mbi mënyrat për të zvogëluar numrin e
avionit. Reduktimi i flotës dhe rrugë të lejuara "Aerosvit" rritjen e
efektivitetin e fluturimet e saj të planifikuar. Çmimi mbetet pritet njëjtë
se kriza do të çojë në çmime më të ulëta për udhëtim ajror, por kjo nuk ka ndodhur ende.
"Unë besoj se ne kemi airfare është shumë e lartë. Ajo është e mirë se tregu ka filluar
të zhvilluar linjat ajrore me kosto të ulët u shfaq, duke treguar një nivel të ndryshëm
çmimet ", -... flet për ACU Kryetari Alexander Melnichenko Ai tha,
se pas vendosjen e rendit në çmimet e karburantit të aviacionit dhe të shërbimeve në aeroport
"Borispol" domosdoshmërisht do të merret me koston e udhëtimit ajror.
Nuk pajtohen me të transportuesit. Airfare në një numër të
drejtim të tregut në krahasim me vitin e kaluar ra gati
dy herë, thotë drejtori i "Rose e erërave". "Çmimi është varg në mënyrë të konsiderueshme
zgjeruar, dhe me çmime më të ulëta, shumë më të ulëta se ato
ofruar në treg një vit apo dy më parë. Sigurisht, nuk ka mundësi për të konkuruar
shpenzimet, jo vetëm që do të donte për të parë këtë rivalitet shtrihet përtej kufijve
sens të përbashkët dhe u kthye në një hedhjes ", - tha Juri Miroshnikov Cost.
udhëtimit ajror ka formuar tradicionalisht në euro ose në dollarë amerikanë, në mënyrë
kompanive, dhe pasagjerët varet nga luhatjet e këtyre monedhave në tregun lokal
të përcaktuar në "Aerosvit". Popular këtë vit në mesin e ukrainasit ishin
aksioneve të shumë linjave ajrore. Pas "Wizz Air Ukrainë", e cila i propozuar
bileta për UAH vetëm 9, impresionuar me "premteve çmendur" e tij dhe "Aerosvit".
Kështu, nën veprimin Crazy airfare e premte në Ukrainë është
$ 29 për të mesme qitjeje rrugëve - 99 $, dhe gjatë çoj - $ 399.
Veprime të tilla, megjithëse konsumatorët e kënaqshëm dhe pjesërisht për të rritur numrin e tyre,
por ende kanë një ndikim negativ në rentabilitetin, thonë në UIA. "High
apo shkallën e ulët të ngarkimit të nuk do të thotë duke bërë një fitim - është e rëndësishme
të ardhurat norma, të cilat, në veçanti, të ndikojë negativisht në
popullore zbritje tickets airline sot ", - tha kompania Jo.
konkurrencës në krizë ndoshta më efektive risi
Periudha provuar të jenë të njohura në të gjithë botën formën e bashkëpunimit traktatit
kod për ndarjen - bashkimin e rrugëve me konkurrentët. Dikur kod për ndarjen në
Ukraina nuk ishte veçanërisht i njohur, por kur kompania është një zgjedhje - nuk
marrin të gjitha paratë ose të merrni pak, sigurisht, kjo bends
opsionin e dytë, shpjegohet në "Aerosvit". Bashkimi
përpjekjet e faktori i ngarkesës linjave ajrore të pasagjerëve në rritje të ngarkesës, konsumatorët
kanë më shumë fleksibilitet dhe një orar të plotë të fluturimeve, zgjerimi i "shpërndarës" janë bërë
më të arritshme për shkak të lidhjeve më të. Në kohën e krizës
në vend të konkurrencës, e cila shkakton dëme për palët konkurruese, kompania
shumë më shumë gjasa për t'u ulur në tryezën e bisedimeve dhe të gjejnë zgjidhje reciprokisht të dobishme.
Si rezultat, sot konkurrencën e tregut të vendit në mes të linjave ajrore
në të vërtetë nuk ka, sepse të gjithë prej tyre me përjashtim të "Wizz Air Ukrainë" dhe "kali", përfundoi
marrëveshje të tilla. Çfarë do të ndodhë me transportuesit në gjysmën e dytë?
"Unë nuk shoh asnjë arsye për të besuar optimistët," - citon
NJAB në fjalët Përgjithshëm Drejtori i Shoqatës Ndërkombëtare e Transportit Ajror
(IATA) Giovanni Bezinyani. Përveç kësaj, viti nuk ka përfunduar dhe kriza - shumë ...
Edhe pse parë tashmë disa trende pozitive, të tilla si të mirë
faktori i ngarkesës së aeroplanëve, linjat ajrore udhëzues nuk është bërë larg
- Përpara një dimër të vështirë. Shërim në trafikun e pasagjerëve
Ukraina duhet të pritet jo më herët se tetëmbëdhjetë muaj më vonë, thonë ekspertët.
"Ne parashikojnë se rritja e qëndrueshme e tregut do të rifillojë nga mesi i ardhshëm
vit. Për fat të keq, të dalë nga kriza do të jetë shumë më e ngadalshme se sa të dhëna
në të. Nuk ka gjasa që në tregun ukrainas do të vijnë në pozitë në vitin 2008 para se të
2014 ", - tha Juri Mirosh-punëtorëve Në këtë kohë mund të ndodhë.
ndryshime të rëndësishme strukturore. Kompanitë do të shitet për dikë
mund të tërhiqet nga tregu ose të falimentojnë. Për shembull, kohët e fundit 88, 78%
Aksioneve ajrore Kirovohrad "Urga", janë fluturime çarter,
blerë nga American Corp International Consulting Ndryshimi hap tjetër
pronarët e tenderit të linjës ajrore "Dniproavia" privatizimin
Shitjet 94, 57% të aksioneve që do të mbahen më 28 gusht. Siç është raportuar
në Fondin e pronës shtetërore, kërkesat për pjesëmarrje në garë ende, por synimet për privatizimin e
kompania e aeroportit thanë se katër pretendentët. Midis tyre - grupi "Privat"
e cila tashmë ka një marrëdhënie në aeroport Dnepropetrovsk. Jetë
Shitje 42, 2% e ajrore Zaporozhye "konstante", dhe 100% të kompanisë
"National ajrore të Ukrainës". Pronës shtetërore Fondi ka shpallur një konkurs
për të identifikuar ata për vlerësuesit. Interesante, aksionerët e "kosntanta" kanë vendosur të
para shitjen e kompanisë për të ndarë fitimet dhe të paguajë 170 mijë UAH. dividentëve.
Shitja e mundshme e Airline Rivne "Universal-Avia" (35, 52%), si dhe
61, 58% të aksioneve të UIA dhe kompania "Aerosvit". Në rastin e fundit, ka shumë të ngjarë, tyre
zgjeruar pjesën e një prej pronarëve të tanishëm. Do të jepen me qira
ose shiten nga rënia e madhe e kërkesës për ajrore Mariupol udhëtimit ajror
Metalurgjik kombinuar ato. Illich "Ilyich-Avia". Megjithatë, të jetë e mundur
falimentime, si dhe bashkimet, kompanive ajrore vendore nuk kanë dëshirë të flasin
dhe refuzojnë idetë e tilla, duke theksuar se sot është e mjaftueshme dhe shoqatat
me konkurrentët e rrugëve. Ndërkohë, pakënaqësia me nuk marrin
racionin e zakonshëm të udhëtarëve është në rritje. Dhe ka të ngjarë që "premtes" stoqe
në të ardhmen e afërt do të jenë të kënaqur me nuk do të thotë të gjitha. Pra, duke refuzuar të ndërmarrjes
idenë e bashkimit të mirën e ruajtjes të parakohshme. Pasagjerëve Mesatare
ngarkesën e punës për fluturime të rregullta ndërkombëtare, fluturime vendore
rënë në 61%, ndërsa në gjysmën e parë të vitit të kaluar këtë
shifër ishte pothuajse 70%

Share This Post: