Namedtop 50 shitësit e ushqimit deri në parë
gjysma e 2009

Një e pavarur Consulting Group GT Partnerët Ukraina ka përgatitur rating
"Top-50 ushqimore-shitje me pakicë në Ukrainë nga numri të mediave". Pa kushte
rrjetet kryesore sasiore tregtare është rrjeti i dyqaneve zbritje, "ATB-Market"
se si të gushtit 2009 përbëhej nga 332 dyqane. Vetëm
në gusht të kompanisë hapur tre dyqane të reja në rajon Dnepropetrovsk.
Qëndrimin e dytë e mban Grupi Fozzy (TM Fozzy C \u0026 C, «Silpo", "Forume"), që përbëhet
nga 292 dyqane. Me një diferencë të madhe prapa "tryezë dollap", kompani në portofolin e
e cila ka vetëm 97 dyqane. Sipas studimit, kryesore
funksion të gjysmës së parë të vitit 2009 është që shumë rrjete kanë reduktuar
numri i dyqaneve të saj. Një e pesta e shitësit të përdorura në gjysmën e I
2009 praktikën e mbylljes dyqane humbje. Kjo është tipike për
rrjete, të tilla si "Toka jonë", "lugë Big", "VOPAK", "Great Kyshenya"
"Koktej". Disa nga operatorët e tregut kanë qenë në gjendje të shesin pjesë të aseteve të saj
("Tremujori", "Arsen", "Barvinok", "Oliver") më shumë para për konkurrentët. "Ne
mbuluar këto dyqane me qira, e cila i dha më pak se 1% të xhiros totale, "
- Shpjegon drejtori komercial i "Quiza Tregtisë" Kashirin Dmitry. Një nga
arsyet kryesore për mbylljen e dyqaneve nga përfaqësues të rrjeteve janë quajtur edhe kokëfortë
Qiradhënësit. "Ne të mbyllura dy dyqane. Si një nuk mund të pajtohemi
qirasë për shkak të hedhje dollar. Dyqan i dytë ishte vendosur në një të vogël
qendër rajonale, të sjellë humbjet e vetme ", - shpjegon kryetari i Bordit Mbikëqyrës" Koktej "
Igor Balenko. Nga ana tjetër, 18 e 50 shitësit ukrainas kanë zgjeruar një rrjet
në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. 42% e rrjeteve të ishin të
qëndrueshme në zhvillimin e saj, duke braktisur të gjitha përpjekjet për të mbështetur punën tashmë
priza ekzistuese. Pushim të shkurtër në renditjen e Lidershipit "ATB Tregut"
- Rezultati i punës së madhe të vitit të kaluar. "Rrjeti tani drejton
ata dyqane, hapja e cila ishte planifikuar në vitin e kaluar. Kjo është
është zbulimi inerci "- drejtor i firma kërkimore RetailStudio
Michael Gryshchenko. Kjo është arsyeja pse, sipas analistëve, vitin e ardhshëm
përsëri në krye Vlerësimi do të ndryshojë. Më shumë gjasa, ata do të bëhen Fozzy korporatë
Group. Grishçenko shpjegon në këtë mënyrë: "Tani nuk ka qenë në hendek e saj të mëdha
nga konkurrentët tanë, përveç një korporatë të madhe që mund të përballojë
hapur dyqane të reja nëpërmjet blerjes së rrjeteve të tjera. " Megjithatë, pjesëmarrësit e tjerë
treg këtë vit duhet për të rregulluar planet e tyre në dritën e krizës.
Pra, vjeshtën e kaluar, Igor Balenko deklaroi qëllimin e tij për rritjen e
2009 rrjetit për 115-118 dyqane, "Koktej". "Kriza ka ndaluar të gjitha. Te
fund të vitit vetëm nuk do të hapur (dyqane të reja -. "BIZNESI"), "- thotë
Balenko tani. Mënyra më efektive për të zgjeruar rrjetin gjatë një krize
outbidding ishte shkatërruar rrjetet rajonale. Kjo është ajo e kompanisë
"Pakicë ukrainase" (TM "Brusnitsya"), pjesë e "SCM" Akhmetov Rinat.
Rrjetit në qershor të zhytur Dnepropetrovsk dyqanet "Olivier", dhe tani
duke biseduar për të hapur dyqane "Brusnitsya" në fushat që
Rrjeti Tregtisë ka Varus Express. Fozzy Group hipermarket e saj të ri
hapet në Kharkovit në shesh, ku ka punuar më parë, "Mirë." Në mungesë të
fondeve për blerjen e kompanive të mund të gjejnë mënyra alternative për të zgjeruar
- "Toka jonë", për shembull, hap ekskluzivitet dyqan. Formatin e duhur
Në të njëjtën kohë, disa nga pjesëmarrësit e tregut në pyetje nevojën për të zgjeruar
rrjeteve ekzistuese. Kjo shpjegohet me ndryshimin e formatit të shitjes me pakicë
tregtisë. "Çmime më të ulta - format më të mira. Njerëzit janë në kërkim për çmimin ", - thotë
Igor Balenko. (Për të përfshijnë shitoret discounter të tilla si "ATB Tregut"
ose "Brusnitsya" - dyqane të vogla në të cilat produktet janë gjerësisht të disponueshme
në markë e vet. Kjo është format tashmë pushton blerësit
supermarkete.) qytetet më të favorshme për zhvillimin e rrjetit të njëjtë, në përputhje me
GT Partneret Ukraina, Donetsk dhe Lviv u bë. Favorshme për zhvillimin e shitjes me pakicë
janë gjithashtu Zhitomir, Khmelnitsky, Volyn, Chernihiv dhe Cherkassy
fushë, si dhe qytetet e vogla të Mogilev-Podolsky dhe Drogobych. "Tani
favorshëm për zhvillimin në zonat ku gjendja e përgjithshme ekonomike është më e mirë.
Si më parë, ajo është qendra e Ukrainës, si dhe qytetet. Por, në lindje,
se shumica e ndjeu të krizës, situata ekonomike e keqe.
Dyqane që nuk ishin interesante për ne në aspektin e zhvillimit ekonomik
përfitime të ishin pikërisht në lindje ", - shpjegon Dmitry Kashirin. Më
mbulimin e madhe gjeografike e rrjeteve të shitjes me pakicë në grupin Fozzy, që veprojnë
në 23 rajonet e Ukrainës. Ai është pasuar nga supermarketet "dollap", paraqitur
në 20 fusha të ndryshme, dhe dyqanet e "Quiza Tregtare", që punojnë në 19 rajone.
Gjithsej në Ukrainë tani ka 11 operatorëve kombëtarë të ushqimit
tregtare - janë ato që janë të pranishme në të paktën 4 nga 5 ekonomiko-gjeografike
rajone (West, Veriore, Qendrore, Lindore dhe Jug).

Share This Post: