Në gjysmën e I e aktivitetit në tregun e zyrës në Kiev tregoi jo -financiare
sektorit. Kjo është kryesisht për kompanitë që preferojnë të lëvizin
zyra e cilësisë më të lartë në kushte të pranueshme për veten e tyre , si
Normat në qendrat e biznesit të klasës "A" dhe " B" zvogëluar thelbësisht. Të dhëna të tilla
përfshira në raportin e kompanisë " Colliers International" , teksti i së cilës
ka LigaBusinessInform .

Kërkesa për zyrën e tregut të pasurive të patundshme është aktivitet jashtëzakonisht i dobët me qira
shfaqet në gjysmën e kam sektorit financiar. Vazhdon ta mbajë të konsiderueshme
pasigurisë në sistemin bankar për shkak të mungesës së besimit në parashikimet
në lidhje me normën e monedhës kombëtare dhe bazat makroekonomike.
Në këtë situatë, bankat nuk mund të përcaktojë përfundimtare fshira nga bilanci
nga kriza ekonomike dhe, rrjedhimisht, për të përshtatur strategjinë e
dhe buxhetet për periudhën afatmesme dhe afatgjatë. Jo-financiare të sektorit,
në të kundërt, ka mbajtur aktiviteti me qira është mjaft e lartë, veçanërisht
nga farmaceutike, të telekomunikacionit, me pakicë dhe industriale
kompanive. Bazuar në të dhënat e brendshme KIF (Kiev Research
Forum), thithjen e sektorit financiar për gjashtëmujorin e I të vitit 2009
viti është rritur në krahasim me gjashtëmujorin e I të vitit 2008 nga 29% (21 mijë e 500 metra katrorë.
m deri në 16 mijë e 700 metra katrorë. m). Një aktivitet të lartë në tregun e qirasë
është pasojë e rishpërndarjes së kërkesës ekzistuese, ndërkohë që
hyrjen e kompanive të reja të mos vërejtur praktikisht. Absorbimit
me cilësi të lartë zonat e kanë kryesisht për kompanitë që
preferojnë të shkojë në zyrën e cilësisë më të lartë në të pranueshme
kushtet e tyre, sepse aksionet në qendër biznesi të klasës "A" dhe "B" në thelb
ulur. Tabela 1. Merret madh në hapësirë ​​për zyre me qera
vitin 2009 (I semestri) * qiramarrësit Fushëveprimi Area
katrore. Vendndodhja m Adresa IT produkteve dhe shërbimeve për 5700 BP "Protasov" NC * / ngushtë
CBD ** Telekomunikacionit 2035 BC "Irv" NC Prodhim 1850 BS "Protasov"
NC / pranë CBD IT produkteve dhe shërbimeve për 1500 pes "karat" NC / afër Farmaceutikë CBD
Pes 1500 në rrugë. Turgenev, 26 CDR Trade 1400 BC "Leonardo", Faza 2
CBD Professional Services 600 pes "Evropa" Ndërtim CDR / Zhvillim
550 pes në rrugë. Leipzig, NC 3A / CBD afër Ndërtim / Zhvillim
550 BC "karat" Bankat CDR, sigurimeve dhe investimet 400 pes në rrugë. Majë
, Bosht 4 CDR Burimi: "Colliers International", korrik 2009
* NC - jo-zonës qendrore ** CBD - Qendrore Biznes Qarkut Rentals
normat dhe vende të lira në pjesën e tregut zyra e të papunëve
hapësirë ​​për zyre në tremujorin e I të vitit 2009 është rritur në 20-21%, por në II
vende të lira tremujorit të rritur është i ndalur në të vërtetë, duke dëshmuar për një farë
stabilizimin e aktivitetit ekonomik. Vlen të përmendet që shuma totale e dhënë me qira
zona në kryeqytet vazhdon të mbetet brenda parametrave të tremujorit të I
2008 (rreth 820 mijë metra katror), duke treguar një relativisht të
pozicion të qëndrueshëm të sektorit të korporatave. Ky është një tregues
se rritja e përqindjes së hapësirë ​​të lirë në vendin e parë është për shkak të dështimit
sektorin e korporatave nga zgjerimi ose pezullimin vendimin për të hyrë në
Tregun ukrainas. Kështu, për shumicën e qendrave të reja të biznesit, i futur
në veprim në gjysmën e II të vitit 2008 dhe karakterizohet më vonë nga të ngadaltë
Okupimi dhe hapësirë ​​të thjeshtë, i cili ushtron presion në rritje në nivelin e
vende të lira në treg. Rritja e shpejtë e vende të lira të shkaktuar panik
në mesin e pronarëve në tremujorin I, duke shkaktuar nje ulje te ndjeshme me qira
Normat (shih tabelën 2). Kur krahasojmë të dhënat për qershor 2008 deri në qershor të
2009 regjistroi rënien e normave bazë me qira për të gjitha klasat më të
se 55% në terma të dollarit. Tabela 2. Themelore me qira
Normat për hapësirë ​​për zyre në Kiev, $ / sq.m / muaj Klasa 01/07/2008
01/07/2009 ndryshimin mesatar, Klasa% "A" $ $ 25-35 70-85 58% Klasa "B" $ 55-65
$ 18-23 65% e klasës "C" $ $ 10-15 25-30 55% Burimi: Colliers International,
Korrik 2009 Në kundërshtim me pritjet, tregohet në tremujorin e I 2009
, Tendenca për të rregulluar qiratë në monedhën vendase nuk ka fituar
karakteristika dominuese janë të shpërndarë kryesisht në klasë "C", atëherë
si një klasë "A" dhe "B" vazhdon të dominojë marrëveshje me qira, të shprehura
Dollarit amerikan / euro. Propozimi në tregun e zyrës
Gjatë gjashtë muajve të parë të vitit 2009 vëllimi i furnizimit të reja në treg
hapësirë ​​për zyre arriti në rreth 48 000 km katrore. m, i cili është pothuajse dy herë më pak
gjatë periudhës së njëjtë në vitin 2008 (95 mijë metra katrorë. m). Në terma relative,
Rritja e zonave të reja në gjysmën e kam bërë deri rreth 5% të të gjithë ekzistuese
propozim. Kështu, që nga 1 korrik 2009 kumulative
furnizimin e hapësirë ​​për zyre ka arritur të shënojë prej 1 milion 33 mijë metra katrore. m.
Gjatë vitit 2009, rritja e mundshme ne furnizimin e zyrën e pasurive të patundshme në 116
mijë. m, nga të cilat 68.000 metra katrorë. m do të godasë në treg në gjysmën e II.
Tabela 3. Objektet themelore zyra vënë në punë në 2009
Object Vendndodhja GLA, sq.m Developer UVP "Protasov", rr. Grinchenko
2 / 1 20 300 Fabrika "Rose" BC "Irv" (faza e dytë) rr. Radishchev, 10/14
11 300 "Irv" BC "Capital Hall" rr. Zhilyans'ka 31, 7000 SC "Gorzhilstroy"
BC "Left-bankare" rr. Raskova, 2 6000 "SNA" BC "Kiyanovsky" korsi. Kiyanovsky,
7 3600 Total Ukrainian zhvilluesi i 48 200 Burimi: Colliers International,
Korrik 2009 "Colliers International" - një kompani këshilluese ndërkombëtare
kompani që ofrojnë shërbime në pasurive të patundshme komerciale. Ka
294 zyra në 61 vende, përfshirë vendet e CIS dhe baltike.

Share This Post: