Strehimi dhe komunale të shërbimeve , një nga sektorët më të rëndësishëm të
ekonomisë së vendit është e lidhur direkt për të siguruar jetën e
popullsisë , pasi të hahet dhe të mbeturinave ne priren për të gjithmonë .

Funksionet e kryera nga industria janë të nevojshme për ne si ajrin që thithim,
dhe si ajri që ne ndonjëherë këtë punë nuk e vërejnë derisa diçka fillon të
shkoni "gabuar" deri sa ne fillojmë për të mbuluar pagesën e ngriti oksigjenit
dhe jo ofrimin e shërbimit të vetë. Unë jam i sigurt se shumica e qytetarëve tanë
tashmë e dini se çfarë ndodh kur javë nuk është e plehrave, kur muaji nuk është hequr
në oborr, kur dimrit fikur (ose edhe nuk përfshihen), ngrohje, kur
mungon jo vetëm ujë të nxehtë, por e ftohtë, kur rrjedh kulmi
shkërmoqet ballkone, ashensorë nuk punojnë, Zoti na ruajt, të bëhet i bllokuar dymventkanaly,
shpërthejnë në shtëpi. Tani me të vërtetë duke kërkuar në të vërtetën për strehim tonë
kushte, ne mund të sigurtë të themi se 20-30% e popullsisë - të mundshme
pastrehë. Së shpejti ne do të duhet të paguajnë për shërbimet komunale në muajin se sa do të
koston e sheshtë tonë në nëntë-katëshe blloqe të varfër dhe të panelit. Të gjithë
kuptoni se keni nevojë për diçka për të ndryshuar sistemin aktual nuk është më në gjendje
kontroll situatën. Ne kemi përdorur të ketë një shtet të fortë dhe të pasur.
E para mendohet shumë, vetë shteti dhe menaxhohet dhe financohet
Të gjitha shërbimet tona. Tani nuk ka të holla, dhe sistemin e mbetur e pandryshuar,
- Kjo është, ende i menaxhon të gjitha e shtetit, dhe ne të gjithë të paguajnë
Ju, duke përfshirë edhe këtë administratë. Kur u pyetën se ku paratë që paguajnë
në formën e gjithnjë në rritje pagesat strehim dhe të holla
akorduar nga buxheti (caktuar më parë), mund të përgjigjet thjesht
futjen e skemës së paraqitur më poshtë, që përfaqëson filter gjobë
të gjitha fondet që vijnë në industrinë e: CMU - Ministria e Strehimit - Rajonale
Administrata (Guvernatori, Zëvendës Guvernator për strehim, rajonal
menaxhimin e shërbimeve) - Qeveria qytetit (Kryetari, Zëvendës Kryetari i Bashkisë për strehim,
Qyteti Departamentit të Strehimit) - Drejtoria e klientëve të përbashkët - Administrative
menaxhimit të personelit strehimit dhe shërbimet (Drejtor, Kontabilitet
, inxhinier Përgjegjës ndërtimi, etj) - stafit të punës (hidraulikë, pastrues,
punëtorë) nga skema, të parë kush është në punë, dhe që "kontrollon". Këtu
shtoni këtë menaxhimin e ne tani duhet të sigurojnë vlerën për para.
Sot në sektorin e strehimit dhe shërbimeve komunale në vendin tonë është i përfshirë
rreth 15% e popullsisë të punës, nga të cilat, një pjesë e madhe e zënë vetëm
menaxhimit. Deri në 70% e parave shkon pikërisht për përmbajtjen e këtyre "sundimtarëve".
Dhe 80% e parave të mbetur nga "kujdestarë" të njëjta dhe të caktuara. I madh,
ushtri e mijëra njerëzve që punojnë në një institucione absolutisht padobishme
të tilla si departamentet urbane dhe rajonale të Strehimit dhe të Ministrisë së Strehimit dhe Shërbimeve
fermat që as nuk stravlyayutsya me detyrën e mbledhjes së statistikave,
dhe të punësuar vetëm një aktivitet të denjë - shpërndarja e parave. I gjithë sistemi
vepron në një "para japin". Vetëm paramendoni se çfarë mbetet e parave
akorduar nga buxheti i shtetit deri sa të arrijnë çatitë tona dhe
oborre. Njerëzit e afërt më të njohur nuk do të. Nuk ka para! Shpërndani asgjë.
Ka mbetur disa probleme për t'u zgjidhur. Të gjithë folën fuqishëm
nevojën për reformë. Duket se nuk kishte shpresë se kriza është
dhe mungesë të plotë të parave (HCS ka arritur vetëm në fund të krizës), ne ende
të bëhet madje edhe në jetën tonë të parë disa ndryshime për të mirë. Mos me mend.
Dhe ka disa arsye. E para është që nivelet e sipërme
energji nga shërbimet vetëm PR dhe dhëntë Zoti një rrëmujë e disa
përgjegjësisë, dhe për të ndryshuar ndonjë gjë pa centralizimin e vendim-marrjes
dhe përgjegjësinë për çështje të caktuara (duke përfshirë tarifat)
sot ajo është thjesht e pamundur. Së dyti, pavarësisht nga fakti se të gjitha problemet
tani për të fajësuar autoritetet lokale, përkundër të gjitha problemeve
ata, gjithashtu, sidomos jo në një nxitim me ndonjë iniciativa ose, si tashmë
perceptuar të gjatë sektorin e strehimit, si biznesin e vet. Sistem
ajo kurrë nuk do të pjesë me strehimin e saj të dashur dhe shërbimet komunitare.
Si mund të nuk ka të holla, por sistemi i çdo tij gjithmonë do. Çuditërisht,
por me një reduktim të fondeve në sektorin e ulur vetëm një pjesë e
shpenzimet e lidhura direkt me fusha aktuale e punës - "ime"
kap si dhe të vazhdojë të marrë (edhe nga proporcion!) Sot
as autoritetet e qeverisë qendrore, as në tokë nuk janë të interesuar për të ndryshuar ndonjë gjë.
Tërheqja e kapitalit privat, de-monopolizimin dhe privatizimin e tregut të
kjo është vetëm një slogan të lirë. Vëllezërit u takuan burokratike dhe merr
Investitor ekskluzivisht me fjalët "para Le - ne do të shpenzojë ato."
Sistemi është i interesuar në të kontrolluar e kontrolluar "sipërmarrësit privatë", i cili do të sjellë
paratë e sistemit. Le të vijë, kapitalit privat, por vetëm nëpërmjet filtrit "tonë
filtër gjobë. " Vetëm diçka - jo pronari-shofer në një nxitim. Ai terma
nevojshme. Kushtet e kanë për të krijuar një agjenci të parë qeverisë qendrore,
cilat tani nuk janë idenë më të vogël se çfarë ky ka tregtar private
nevojshme. Ministri Kucherenko profilin e në të gjitha kamerat janë vazhdimisht ulëritës për
duhet të përfshijë operatori privat, dhe ai bën çdo gjë krejtësisht të kundërtën
- Të gjitha nismat e saj legjislative dhe rregullatore e përgjithshme jo-profesional
dendur salcë marrëzi populiste idiotësi zgjedhore. Ministri edhe
në një situatë ku askush nuk e dëgjon ai nuk do dhe nuk e perceptojnë, kur nuk ka
levë të vetme në rajonet - të hollat ​​mbi të cilin ministri ka kohë që qesh
të gjithë vendin, ende duke luftuar vazhdon të ngjitet në vendin e tij në
duke shpresuar për një farë mënyre të provuar veten e tij gjatë fushatës. Sistem
për të mbijetuar, për të qëndruar, ajo dëshiron të vazhdojë për të kontrolluar gjithçka - askush
nuk është e interesuar në një treg transparent. Pothuajse çdo burokrat, çdo
drejtor i departamentit të strehimit, çdo anëtar i këshillit të qytetit vetëm dëshiron të marrë një çift të
Shtëpi - "vasalë" në shërbim për të mbledhur pagesat e strehimit, dhe të caktojë
sistem ngrohje apo shërbimeve të ujit, dhe në përgjithësi të jetë praktikisht pronari i kaltër
ëndrra e pothuajse zgjedhur çdo lokale të njerëzve. Në treg nuk ka para,
Por ende, tregun e vetë. Sot tregun e shërbimeve të strehimit është duke pritur për rishpërndarjen
dhe sistemi është i kryesuar nga Ministri është duke u përpjekur për të arritur ligjet "nën vete" nën
"Burimet administrative". Detyrës zyrtare si gjithmonë e thjeshtë - për të "marr
të gjitha në të njëjtën kohë pa pasur investuar asgjë. " Kur u pyetën nëse shteti sot,
si më parë, të kujdeset për të gjitha problemet e strehimit dhe shërbimeve komunale
mund të përgjigjet pa mëdyshje - nuk ka. Përveç kësaj - tipar më i rëndësishëm i së drejtës
të reformës do të jetë mungesa e ndonjë nevojë për
ministritë dhe departamentet e qindra shtëpive të qytetit rajonale dhe
varësisë.

Share This Post: