Si për të fituar para në pasuri të patundshme të një vendi ? Për çdo treg ka
recetave të tyre për sukses . Ne vlerësojmë të tregut të pasurive të patundshme të shtetit të SHBA
Florida , ku për tre vitet e fundit , çmimet e shtëpisë ka rënë nga pothuajse gjysma ,
dhe tani kanë arritur në fund.

Shtetet e Bashkuara u bë vendi i parë që hasin të krizës në tregun e pasurive të patundshme.
Çmimet filluan të bien mbi të në gjysmën e dytë të vitit 2006 dhe të mesme
këtë vit në disa shtete ka rënë në 50% nga kulmi i tyre
Treguesit (shih tabelën). Zbritjen e çmimeve për pasuri të patundshme komerciale në mes
vendi ishte 30%. Florida (në spanjisht - "humbje e ngjyrës").
Stafi është e vendosur në gadishullin e njëjtë, në jug-lindore Shtetet e Bashkuara, në mes të Atlantikut
Oqean dhe Gjirin e Meksikës. Klima është subtropikale dhe i lagësht. Kryesor
Rrjedhat e të ardhurave të shtetit - e turizmit (vendore dhe ndërkombëtare). Kryesor
vendpushimet plazh pushime në Miami, Cape Coral, Fort Lauderdale, Key West, Tampa.
Arritur fund të Investoni në një treg në rënie, siç dihet,
rrezikshme. Pra, brenda tre vjetësh nga rënie të vazhdueshme në çmimet e tregut
Investitorët amerikanë të pasurive të patundshme janë duke pritur për kat e tyre. Parashikimet e shumta së shpejti
të arritur këtë fund për një kohë të gjatë mbeti lëviz vetëm reklamat Realtors
Investitorët gjithashtu presin një numër të caktuar të agjencive analitike. DHE
në qershor 2009, këto shifra u shfaq. Në tremujorin e dytë u regjistrua
së pari me rritjen e çmimeve të 2006: në 1, 6% mesatarisht në SHBA rrisin çmimin
Shtëpi të shkëputura. Për herë të parë që nga viti 2004, numri i transaksioneve
në tregjet e mesme banimit dhe godina banimi, por që nga kriza filloi - është rritur
Më autoritative U. S. House Indeksi i Çmimeve të S \u0026 P / Case Shiller-(të
0, 5% në muaj). Treguesit e çmimeve më të ulëta për pasuri të patundshme SHBA, 2006-2009
Kostoja mesatare e viteve të objektit City në maj 2006, USD Mesatare
Kostoja e projektit në Maj 2009, USD ul çmimet për 3 vjet,% Miami
(Florida) 278 680 144 590 49 Tampa (Florida) 237 920 140 350 41 Los Angeles
(CA) 272 120 159 180 42 Washington (DC) 251 070
169 490 32 Chicago (Illinois) 166 610 123 680 26 New York (NY)
215 570 170 510 21 Burimi: S \u0026 P / Case Shiller Sipas-
Drejtori i Përgjithshëm i kompanisë kërkimit Radar Feder Logic Michael,
"Edhe pse prona është shitur me çmime zbritje të madhe, kthimi i tregut
për luhatjet sezonale të çmimeve tradicionale të së shpejti do të çojë në rritjen e tyre. Dhe qëndrimi
investitorët në treg në vitet e fundit ka ndryshuar në mënyrë dramatike: frika u shndërrua në
optimizëm. " Ku për të investuar? Interesi i investitorëve rusë
të pasurive të SHBA vërtetë ishte e qëndrueshme edhe gjatë krizës
tregjet jashtë shtetit. Sipas «portal Prian.ru - Pronës
jashtë shtetit ", në vitin e fundit Shtetet e Bashkuara ishin të qëndrueshme
pesë vendet më tërheqëse për blerësit vendas.
Arsyeja kryesore për interesin e rusët "në pasuri të patundshme amerikane - më tepër
çmimit të rendit, të mos rënies së tyre. Parë rusët ishin të interesuar në spa
strehimit. Dhe më tërheqëse në këtë drejtim rajon Shtetet e Bashkuara - Florida.
Tregut të pasurive të patundshme Florida - një nga më të prekura nga
krizës. Nga maji 2006 deri në Maj 2009, kostoja mesatare e pasurive të patundshme
në vendpushimin kryesore të shtetit - Miami ra me 49%. Arsyeja kryesore për këtë
ishte mbytje në treg. Një arsye tjetër ishte një nga më të lartë
në vend, shuma e kredive të "këqija". Dështimi i vendore
huamarrësve ka çuar në faktin se Florida ka marrë një nga tre shtetet ku shumica e
përqindje e lartë e shtëpive predispozuar të borxhit hipoteke. Veçanërisht,
se strehimit tjetërsuar është shitur në një zbritje të madhe se 60%. Bankat nuk
kanë kapacitet për të menaxhuar një numër kaq të madh të pasurive të patundshme dhe të përpiqet të
sa më shpejt të jetë e mundur të shpëtoj prej tij. "Bashkëkombësit e tona janë shpesh të
shohim se në Florida për një këngë të shitur shtëpinë, dhe "rush" në të tilla
propozim. Por në mënyrë që të blej distressovuyu Real Estate (për shembull, tjetërsuar
për borxhet e shtëpisë), ju duhet të jetë ose një ekspert për këtë çështje ose kontaktoni
të profesionistëve. Për blerje të tilla për shumë informacion ", - thotë drejtori
e jashtë investimeve të pronës kompanisë IntermarkSavills Igor
Indriksons. Çmimet e pasurive të patundshme në Florida Shën Petersburg
Një-katëshe shtëpi në periferi të 110 metra katrore. m - 60.000 $-dhoma gjumi Orlando
apartament në kompleksin e ri rezidencial - 130.000 $ në Palm Coast shtëpi 110 metra katrore.
m (tregu i dytë) - nga 50.000 $ apartament i ri i 50 metra katrore. m - nga 90.000 $
Miami Beach apartament në ndërtesë të re në rreshtin e parë të detit (50 metra katror.
m) - nga 200.000 $ Burimet: Prian.ru, Realtor.com Featured
Kuzhina Florida receta Investime Mundësitë për të fituar një pasuri të patundshme
E Florida dy, të blerë dhe shitur (kur çmimet do të rriten), ose me qira.
Në të njëjtën kohë si një blerës ose qiramarrës duhet të marrin parasysh lokale,
Klientit amerikan. Pasurive të patundshme në rajonin e të pashmangshme do të jenë më të shtrenjta.
Florida në treg duke e mbajtur rezervë të madhe të objekteve të pashitur
por nuk ka pothuajse asgjë duke u ndërtuar. Pas tregut për të hequr qafe
e tepricës do të ndihet mungesa e strehimit, si rrit shtetit popullsisë.
Sigurisht, nuk ka çmime të garantojë që të kthehen në punën e pikut, por
sot blerë pasuri të patundshme për pesë apo gjashtë vjet do të rritet me 25-30%, në bazë të
Natalia Dudko, president i Pronës juaj Choice, Inc Invest
Fondet mund të jetë në apartament, dhe në shtëpitë individuale, duke blerë një pronë për
tregun sekondar apo gati për të ndërtesave. Nga rruga, një investitor i cili investuar paratë
në ndërtim e sipër në projekt, dy apo tre vjet do të jetë një nga shumë pak
pronarët vendbanim kryesor. Investitorë të mëdhenj mund të jenë të interesuar in
propozime për komplekset e reja të banimit. Për shembull, në Orlando, mund të jetë zbritur
60-75% e blerjes nga zhvilluesi i ndërtimit të njësisë apartament. Apartamente në
kjo ndërtesë shitet për $ 130-140,000 secili, por "me shumicë" investitorët mund të
blini ato për 50.000 $ Prandaj, një kompleks prej 200 banesave do të kushtojë
10 milionë dollarë në tregun e qirasë në Florida gjithashtu ka një të ardhme të madhe. Më
fazën e tanishme të amerikanëve të zakonshëm nuk mund të përballojë për të blerë një shtëpi
për shkak të mospasjes së kredisë, kështu që kishte për të marrë strehim. Punëtorët industriale
zonat e preferojnë të marrësh me qira një apartament në një qytet të madh, ku ka një korrespondues
punës. Pra, në qytete si Orlando apo Tampa, është më mirë për të investuar
në blerjen e apartamenteve në komplekset e banimit ku qiraja nuk është shumë e
të lartë. Zyra e punëtorëve apo teknikë preferojnë të jetojnë
në shtëpitë e ndara në bregdet. Ata jetojnë në qytetet ku industria
jo, për shembull, në Palm Coast ose Cape Coral. Si për të blerë
Blerja e një pronë në SHBA në agjenci të pasurive të patundshme - një proces i thjeshtë
dhe të sigurt. E gjithë procedura zgjat rreth 30-45 ditë dhe nuk kërkon
blerësi në një llogari bankare amerikane, mbështetje të panumërta dhe dokumentet
për origjinën e parave. Sapo një objekt është zgjedhur, sekser përgatit
"Propozimi për çmimin" - marrëveshja origjinale mes blerësit dhe shitësit
e cila nuk ka shënuar vetëm çmimi, por edhe rregullon përgjegjësitë e të gjithë
palëve. Hapi tjetër - një kontratë e shitjes (kontrates).
Që atëherë, një transaksionet e detyrueshme partia - ashtu-quajtur titullin
Company (Kompania Titulli), një përfaqësues i autoriteteve. Kjo ishte ajo që e kryen
kontrollin ligjor të transaksionit dhe vërteton të gjitha dokumentet. Kur nënshkrimin e një kontrate
Blerësi e bën një depozitë prej 1-5% të vlerës së objektit, që ruan
Kompania titullin. Sigurimit të detyrueshëm të pronës - too
shqetësimin e kësaj kompanie. Dhe në qoftë se një investitor do të mbrojtur veten nga e mundur
Çështjet ligjore kur blejnë një pronë, ajo siguron të përshtatshme
kontrolluar transaksionet. Për të drejtën e pronësisë kaloi të blerësit, për të
me titullin kompania duhet të arrijnë të gjitha paratë. Pastaj ai merr
tek shitësi dhe blerësi jep "BITS» (vepër) - certifikatën e pronësisë.
Pagesa e shumës së principalit të transaksionit në SHBA zakonisht kryhet nga banka
përkthim. Në Florida, ju duhet të kryejnë një gjendje më të nevojshme -
regjistrin "BITS" në gjykatën e rrethit - është gjithashtu duke bërë kompania titullin.
"Rreziqet në blerjen e pronës në Florida dhe Shtetet e Bashkuara si një e tërë,
eliminuar. Për shembull, informacion në lidhje me borxhet që ngarkuar
blerë pronën tuaj, ju do të jepet kompanisë titullin.
Keqbesim nga ana e agjencive të përjashtohen edhe: në agjent të pasurive të patundshme e SHBA nuk është e
përsëri mund të marrë një licencë, në qoftë se pasi ajo ka humbur. Prandaj, reputacionit tonë
Agjentet e thesarit "- siguron Natalia Dudko. Megjithatë, ju duhet të dini
se mandatit nuk jep ndonjë privilegje për qytetarët e huaj
për të qëndruar në SHBA. Prania e homeownership në vend do të
është një plus në një intervistë për një vizë.
Shpenzimet shtesë kur blejnë një çmim të mbylljes
(Shpenzimet e mbylljes): tatimet, sigurimet - 1-2% të kostos së transaksionit të shërbimeve
Kompania titullin - rreth $ 500Nalog për transferimin e pronësisë - 0 1.2%
shuma e transaksionit (zakonisht paguan shitësi) Shërbimet Real Estate - 6% (pothuajse
përfshirë gjithmonë në çmimin e objektit) Sigurimi kundër fatkeqësive natyrore (optional)
- Nga 1 në 5% në vit të vlerës së tregut të gjendjes fizike të testit
pronës (optional) - $ 250-500

Share This Post: