Korridor mund të bëhet një nga hapësirave të vdekur në shtëpi , nëse vetëm
Ju nuk do të takohet me atë si thjesht një dhomë funksionale. Pa dyshim ,
askush nuk shpenzon shumë kohë në korridor , funksionin e tij kryesor
është që të ofrojë mundësi për të lëvizur shtëpi nga dhoma në dhomë
një tjetër . Megjithatë ,korridor mund të transformohet nga një mjet të komunikimit në
një nga pjesët më të rëndësishme të shtëpisë .

Një element kyç në dhënien e korridorit është me rëndësi jetike ngjyra e ndriçimit
cilat do të jenë të natyrshme. Nëse ju jepni një natyrore
të lehta në korridor nuk është e mundur, mendoj se si për të hapur dyert, ose "të brendshëm
dritare "në zona të tjera të shtëpisë, ku ka dritë natyrore. artificiale
të lehta në korridor duhet të jetë një kontrast: një kohë të gjatë, në mënyrë të barabartë ndriçuar
korridor është pothuajse aq e keqe sa korridor me dritë të zbehtë.
Ndriçimi duhet të nxjerrë në pah detajet e veçanta e korridorit, të tilla si karrige,
rafte librash, telefoni, foto. Këto tipare karakteristike të bëjnë të mundur
bëni ndonjë gjë tjetër përveç të shkojnë poshtë sallë: Ju mund të marr një libër
nga raft, përdorni telefonin apo parë një foto. Por që nga
korridorit do të vazhdojë të përdoret si një mjet komunikimi,
mos e mbush distractions tij, në mënyrë që ajo
do të jetë vërtetë e vështirë për të lundruar, dhe do të
kërcënim të sigurisë. Ne duhet gjithmonë të lënë hapësirë ​​për të lira
Access: Nëse ju duhet të hidhem anash e kaluara në tryezë, nuk ka vend për të.
Nëse keni absolutisht nevojë për hapësirë ​​shtesë, e konsiderojnë
se si të përdorin korridor si një dhomë tjetër. "Open" në korridor
Hapësira - nën shkallët në një Alcôve ose në qoshe - mund të përdoret
si një studim, seminar apo edhe një kuzhinë të vogël. Tjetër
mundësinë e përdorimit të një hapësirë ​​të tillë - për të ruajtur ka gjëra të tilla si
libra, biçikletë, ose mjete. Rroba të rënda dhe këpucë për rrugë dhe
është e mundur për të ruajtur në korridor. Ashtu si në rastin e korridoret, duke përfunduar
materialet duhet të jenë të qëndrueshme për shkak të lëvizjes së shpeshtë përgjatë korridorit.
Në veçanti, qasja juaj në dysheme do të përcaktojë përshtypjen se
prodhon korridor si një e tërë. Në qoftë se fjalën në korridor është i njëjtë si në ngjitur
dhoma (për shembull, qilim në dhomën drurë apo dysheme)
atëherë korridorit do të duket si një vazhdim të këtyre dhomave, jo pjesë e veçantë
në shtëpi. Nëse ju doni të bëni një dallim të qartë në mes të korridorit dhe
dhoma ngjitur, të mjaftueshme për të ndryshuar dysheme. Ose të mbani dyert
në dhomë të mbyllur. Në shumë shtëpi të korridorit krijuar nga ndarja
pjesë e dhomen e ndjenjes. Mendoni se nëse keni nevojë për një korridor në parim. Ndoshta
është që të zgjedhin nga ajo dhe e bëjnë atë më të gjerë dhe dhomë të rehatshme.
Duke vënë në sallën mund të ndahet, për shembull, muret dhe dyert e xhami.
Në të njëjtën kohë të mbeten të lehta, dhe sallë do të vazhdojë të duken si pjesë e
dhomë.

Share This Post: