Verkhovna Rada Kryetari Volodimir Litvin bëri thirrje të gjitha
fraksioneve në të ardhmen e afërt për të dërguar në Gjykatën Kushtetuese (LPK) , të gjitha faturat
lidhje me ndryshimet në Kushtetutën e Ukrainës .

Ai tha këtë gjatë një takimi të bordit të pajtimit, RBC-Ukrainë.
"Ne kemi një numër të faturave për të ndryshuar Kushtetutën.
Ajo do të jetë Rada Verkhovna të marrin në konsideratë të gjithë ata dhe dërguar në KSU, dhe për të hequr çdo
Megjithatë, pyetjet në lidhje me këtë. Nëse do të ishin të gatshëm për ta bërë këtë,
thonë se, nesër, dhe nëse jo, atëherë në javën e ardhshme plenare, do të ishte
saktë. Dhe Parlamenti do të ketë kryer fazën e parë, në fakt,
Termat e References ", - tha Livtin. Ai njoftoi se në seancën e pestë e gjashtë
kuvend i komisioneve Rada Verkhovna parlamentare për të shqyrtuar 1000 propozuar
241 pyetje. Komitetet kanë propozuar deputetët për të hedhur poshtë dhe për të hequr nga shqyrtimi
112 faturat. Në seancën e fundit, e katërt, sugjeroi që PB
rendin e ditës së 12 faturave. Litvin tha se para se të PB
200 projektet e propozuara rregulloret për emërimet e personelit dhe 18 ratifikimet
marrëveshjet ndërkombëtare. Ai vuri në dukje se në Parlament ardhmen e afërt duhet të
konsiderojnë 16 ligje, të cilat presidenti vuri veton në e katërt
Sesionin e gjashtë të BP. Në veçanti, ne po flasim për ndryshimin e ligjit
Ligjin e Ukrainës "Për Regjistrohu Shtetit", ligji për tjetërsimin e tokës
tokës për qëllime publike, të cilat janë në pronësi private.
Kryetari bëri thirrje anëtarëve të bordit pajtimit në javën e ardhshme plenare
trajtuar këto çështje dhe të marrë masat e duhura.

Share This Post: