MP, kreu i organizatës publike " Fronti për Ndryshim, " Arseniy
Yatsenyuk bindur se kriza në Ukrainë duhet të zhvillohet
prodhimit vendas dhe të tregut të brendshëm të konsumit , dhe beson se
Situata ekonomike në Ukrainë do të fillojë për të përmirësuar në vitin 2011 .

Ai deklaroi këtë në Dnipropetrovsk ajrit Pavlograd stacionin rajonal
, zona UNIAN në shtyp-shërbim "Fronti për ndryshim." Yatsenyuk vuri në dukje
"Ne ishim në një krizë vetëm për një arsye të thjeshtë: ne nuk kemi të brendshme
në treg. " "Ne kemi marrë kredi të huaja, i dha këto kredi në bankat e Ukrainës,
Bankat e Ukrainës pas mori paratë e njëjtë dhe ukrainasve janë dhënë si kredi.
Ne do të marrë këto kredi si individë, dhe pastaj i dha këto
parave jashtë vendit, blerja e mallrave të importuara, "- shtoi ai. Sipas tij,
Kështu, pesë vitet e fundit Ukraina ka financuar ekonominë e jashtme.
Yatsenyuk thekson nevojën për zhvillimin e tregut të konsumit të brendshëm
mallrat vendase, të cilat janë thelbësore për zhvillim ekonomik
Rritja në Ukrainë. Sipas tij, një qasje e tillë bën të mundur që të ketë Kinë
nivele të larta sot e zhvillimit ekonomik. Udhëheqësi i "Frontit për Ndryshim," vëren
ne nuk e dimë kur t'i dhënë fund krizës, sepse edhe pse ka shenja të hershme të
të dobësuar, por "fund të krizës Ukraina ende nuk ka arritur." Yatsenyuk beson
se situata ekonomike në Ukrainë do të fillojë për të përmirësuar në vitin 2011. "Unë mendoj se
se viti 2010 duhet të jetë një vit i stabilizimit, dhe 2011-të - viti i planifikuar
rritje ", - tha ai. Sipas A. Yatsenyuk, do të jetë në sajë të
industrializimit të reja nëpërmjet zhvillimit të infrastrukturës, ndërtimin e bimëve,
rrugët, nëpërmjet zhvillimit të sektorit të energjisë, industria dhe bujqësia
ekonomisë, si dhe përmes zhvillimit të tregut për konsum të brendshëm. "Kjo është
janë dy mënyra nga situata, pastaj, se Ukraina është me të vërtetë fillimi
rinovohet rritjes ekonomike ", - tha lideri i" Frontit për Ndryshim ".

Share This Post: