Banka Kombëtare të Ukrainës nuk e ka bërë çështjen e reja të hryvnia .

Kjo u njoftua dje në një konferencë për shtyp të Bankës Kombëtare
Volodimir Stelmakh . "Unë deklaroj me përgjegjësi ju, ne nuk
Çështja nuk është kryer , - tha Stelmach . - Ne blerë në të kaluarën
, monedha çështjen e shpenzimeve . Tani ne kemi shitur e monedhës , mori paratë ... Ne jemi të kthyer
në formën e kthimin e parave i dha ". Sipas kryetarit
Banka Kombëtare , që nga tetor 2008 Banka Kombëtare e rezervave të saj të artë të shitur
rreth 20 $ miliardë lekë në nivelin e 7 UAH / USD . , me monedhën blerë
një mesatare prej 5 , 10 UAH / USD . " Pra, ne kemi dhënë para mbrapa për ekonominë
formën e rifinancimit në formën e monetization të obligacioneve të qeverisë , etj " , - tha Stelmach .
Ai vuri në dukje se shuma e dhënë nga Banka Kombëtare refinancing
është rreth 79000000000 UAH dhe monetization të letrave me vlerë të qeverisë . -
rreth 38 miliardë UAH . " Asgjë nuk është dhënë , dhe për këtë arsye e inflacionit të tilla.
Nëse u jepet një çështje e re , atëherë inflacioni nuk do të jetë 8 , 5 % , "- tha Stelmach .

Share This Post: