Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban Ki-Moon i shqetësuar për garën e armëve në botë.
Sot , bota shpenzon për armatime 1000000000000 $ në vit, ndërsa
për qëllime të zhvillimit - vetëm 8 $ , 6 miliardë

Një deklaratë e tillë, Ban Ki-Moon i ka mbajtur në Meksikë në 62-të Ndërkombëtare
Konferenca e OJQ-ve mbi Çarmatimin.
"Unë jam i shqetësuar seriozisht për një garë armësh në botë" - tha zoti Ban.
Sipas tij, sot kostoja totale e pajisjeve e të gjitha shteteve
Planet kalon 1000000000000 $ në vit, ndërsa në zhvillim është shpenzuar
vetëm $ 78, 6 miliardë, Ban Ki-moon mendon se financiar të madh
Fondet nuk duhet të jetë shpenzohen për luftë, por për problemet sociale
në botë, kryesisht për zvogëlimin e varfërisë, rritjen e nivelit të shëndetësisë
dhe të arsimit. "Dhjetëra miliona njerëz në mbarë botën janë të pamjaftueshme, duke
në ditë më pak se dollarit në ushqim, ndërsa shpenzimet ushtarake në
bota është 200 $ per person ", - theksoi ai." Një situatë e tillë
shumë të pakëndshme. Aktuale armëve garë, dëshira e blerjes
pajisje të fundit ushtarake dhe armëve, duke përfshirë Latine
Amerika është një shqetësim ", - tha kreu i OKB-së Është raportuar se.
Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban Ki-moon i bëri thirrje botës që të çarmatimit bërthamor.
Sipas tij, sot në botë ka grumbulluar rreth 20.000 mbushje bërthamore,
që mund të sjellë në veprim. Rreziku më serioz është
se ata mund të bien në duart e terroristëve.

Share This Post: