CB Richard Ellis ka publikuar të dhëna për pasuri tregtare dhe rezidenciale të vërtetë
Mali i Zi për gjysmën e I të vitit 2009 .

Prirja e përgjithshme të vërejtur në treg është karakterizuar , sipas një
CB Richard Ellis , një aktivitet të ulët në mesin e zhvilluesve , dhe në mesin e
konsumatorëve. Në veçanti , në kryeqytet , Podgoricë , në fazën e ndërtimit
janë vetëm dy projekte të zyrës , një prej tyre pezulluar . vlerë
dhënien me qira hapësirë ​​të re zyre është rreth 20-22 € per m² . m në muaj.
Shuma totale e hapësirës me pakicë në kryeqytetin e Malit të Zi gjatë
vetëm gjashtë muaj mbeti i pandryshuar - 31 mijë metra katrorë . m , por në fund të vitit 2010
kjo shifër duhet të dyfishohet . Qiratë në
segment varion midis 25-55 € per m² . m në muaj. mungesa e aktivitetit
vërejtur në sektorin e pronave të hotelit , për shkak të mungesës së
hotele të nivelit ndërkombëtar . analistë të tregut të shtëpive
Rënia pikë në çmimet në krahasim me vitin e kaluar . Në fund të
qershor 2009 çmimi mesatar i shtëpive private është 1325 € për metër katror . m
Apartament - 1402 € për metër katror . m

Share This Post: