Vetëm 2 nga çdo 100 njerëz e Kievit në moshën 16-65 vjeç janë në
paktën një telefoni celular .

Kjo është dëshmuar nga rezultatet e një vëzhgimi përfaqësues i banorëve të Kyiv,
kryer nga «InMind» në korrik 2009 BIZ.liga.net, raportet.
Në përgjithësi në Ukrainë penetrimit mobil në mesin e popullsisë së rritur
tejkaluar tashmë 80%. Siç raportohet në «InMind», në Kiev kanë vazhduar gjithashtu të rritet
kryerjen e një Internet të plotë celular (jo WAP-qasje)
- 19% e abonentëve të telefonisë së paku kohë pas kohe përdorin qasje të tillë
World Wide Web. Sipas anketës, nga metodat më të popullarizuara
lidhjes - telefon celular si modem dhe shkarko mail / web faqe direkt
në telefon. Në këtë larmi të modem me bazë teknologjitë GPRS, 3G,
EDGE, CDMA, ndërsa më pak popullor. "Çmime të arsyeshme për komunikimet bërë punën e tyre
- Kiev kudo dhe nganjëherë ata thonë se më shumë dhe më shpesh se njerëzit në botën tjetër
kryeqytetet ", - komentoi rezultatet e hetimeve të zëvendës drejtor i« InMind »
Julia Masienko. Sipas saj, tjetër "hap të madh" në këtë mënyrë - mastering
Internet mobil. "Rritja e trafikut të internetit nëpërmjet një rrjeti celular
operatorët do të jenë të prekur drejtpërdrejt nga përhapja e terminaleve celular
me një ekran të madh, të lehtë për të punuar me faqet Web dhe aplikacioneve të internetit, "
- Konsideron Masienko. Një telefon përfaqësues i Sondazhi u zhvillua mes banorëve
Kiev (n = 402) të moshës 16-65 vjeç. Faza në terren u zhvillua në korrik 2009.
Gabimit të mostrës nuk kalon 5%. «InMind» - Research
Agjencia shërbim të plotë përfaqësuesit «Factum Group» në Ukrainë. Ofron
shërbimeve në hulumtim të tregut dhe konsultimi.

Share This Post: