Frika e onkologjisë sëmurë për shkak të telefonit e saj celular, sipas mendimit tim ,
filluan të dalin para shfaqjes së tyre të telefonave mobil tyre . shënoj
ky celular sinjë kërcënim numër.

Numri Mobile kërcënim dy - kjo ka gjasa të shkojë në korsi afron trafikut,
kur duart janë të zënë duke dërguar SMS, dhe rrota rrotullohet me këmbën e majtë. Sot ka
informacion në lidhje me llojin e tretë të kërcënimeve celular. Ajo rezulton se përdorimi i
Cellular ngadalëson aktivitetin e trurit. Shkencëtarët, Australi, Angli
Hollanda dhe provuar empirikisht se përdorimi i shpeshtë i celular
Telefoni çon në sjelljen e çekuilibruar. Kjo pamjaftueshmëri u
u gjet në njëqind e treqind vullnetarëve të cilët morën pjesë në eksperimente.
Rezultatet e këtij studimi të botuar revistën Journal of International
Neuroscience. Një grup i vullnetarëve në tre qindra njerëz morën pjesë në studim
për dy vjet e gjysmë, dhe shkencëtarët tani janë duke planifikuar një të re, më të
afat-gjatë studimit ka shtatëmbëdhjetë mijë vullnetarë. Në botuar
Rezultatet tregojnë se përdoruesit e rëndë të telefonisë mobile ka
shënuar ngadalësim në aktivitetin e trurit, por me kusht
se ky ngadalësim ende nuk është përtej normale (jo e dhimbshme)
gjendjen e trurit. "Bazuar në rezultatet e studimeve të mëtejshme
me një numër më mbresëlënëse e pjesëmarrësve, ne mund të përcaktojë nëse
ngadalësimin e aktivitetit gjendje të trurit të dhimbshme. "Kjo deklaratë është bërë
Shkencëtarët e Diagnistics Brainclinics nga Nijmegen Holandë qytetit.
"Në sëmundjes Alzheimer ju do të gjeni një ngadalësim të rëndësishme të aktivitetit të trurit
- Arns thotë Martin, hetuesi kryesor Brainclinics Diagnostics, -
por ngadalësimi nën ndikimin e telefonit celular mund të jetë ende
shihet si diçka normale ", - vazhdon ai on. Megjithatë
Arns tha se afat-gjatë studimeve mund të konfirmojë më shumë
shqetësime serioze. Si është hulumtimi të kryer? Zgjedhur treqind
vetëm njëqind njerëz përdorin telefonat celularë shumë shpesh, njëqind
Vullnetarët nuk kishte telefon celular, dhe të gëzojnë të njëqind e fundit
ato nga koha në kohë. Të gjitha ndryshimet në veprimtarinë e trurit e vullnetarëve
regjistruar duke përdorur elektroentsefallogram, studiuar me kujdes, në krahasim me
Funksioni neuropsychological:, vëmendje e kujtesës, personalitetit karakteristikat.
Sipas rezultateve të përcaktuar nga numri i pikave, dhe përdoruesit e përparuar
shtypja në pikat e disa mënyra të mira, kaq të çuditshme, mjaft, për qenët i shoqërueshëm
ishin në vendin e fundit. Pavarësisht nga fakti se veprimtaria e aktivitetit të trurit
bisedat amator celular në fakt ishte më e ulët se ajo e të tjera
Pjesëmarrësit në eksperiment, por në disa sende të tjera - mindfulness,
aftësinë për të "filtruar nga" zhurma e huaj, të mësuarit - ata janë larguar "bezmobilnuyu"
audiencën prapa. Hulumtuesit kanë dhënë lidhje me vepra të tjera shkencore,
që nga viti 1998, e cila konsiderohet si afat-shkurtër efektet e përdorimit të
celular, disa prej të cilave tregojnë se përdoruesit
në të kundërt, janë tregues më të mirë të performancës. Këto rezultate pozitive
u shoqëruan me rritje të lehtë e temperaturës tru, e cila rezultoi në
në përshpejtimin e proceseve metabolike dhe, për pasojë, reduktimin e kohës
reagim. Megjithatë, sot rezultatet e këtij studimi përfundimisht
nuk konsiderohen, dhe kërkojnë epërsi e provave dhe shpjegime. Le të presim
rezultatet e një eksperimenti të ri, më serioze dhe masive.

Share This Post: