Çmimet Botërore për diamante lëmuar maj 2009 , përsëri filloi të rritet pas rënies ,
vazhdueshme që nga vera e vitit 2008, " fund " kishte në prill .

Diamante si një mjet për të investuar. Kjo u konfirmua nga dinamika e
Online IDEX lëmuar Indeksi i Çmimeve të Diamond (108,70 pikë në fillim të qershorit,
0,3%). Çmimet për diamante lëmuar në vitin e kaluar janë ulur me 30-40% dhe diamanti
lëndëve të para në të gjitha në 70%. Ekspertët çudi - kjo është spekulative
trend ose i mbështetur nga një thyer krejtësisht? Dhe shumica mendojnë
se më e keqja është e gjatë dhe ky është fillimi i rritjes, të cilat, megjithatë, do të jetë i ngadalshëm.
Sipas të dhënave statistikore për tregtinë në diamante në 1Q2009, vëllimin e saj në SHBA
zvogëluar nga 2, dhe 6%, Japonia 15%, Gjermania 4% në Britani të Madhe
2%, ndërsa Kina dhe India kanë arritur rritje prej 30% dhe 5% respektivisht.
Vërtetë, pjesëmarrja e Kinës dhe Indisë në treg janë 3 dhe 4% (pjesa SHBA - 44%)
nuk mund të garantojë një ndryshim të tregut. Rënia në shitjen e diamante
SHBA-ja mbetet, por ajo u ngadalësua (sipas Sterling bizhuterive -
shitësin më të madh bizhuteri në SHBA - në 1Q -2, 6% kundrejt -16, 1%
në 4Q2008, thotë se buletini, "investitorët pasur". Nga
Ekspertët llogarisin se pritet që çmimi i tregut diamanti do të përmirësohet në një nivel të
ku ata do të jenë 30% më poshtë para krizës treguesit. Pjesa më e madhe varet nga
në aftësinë e saj për të bërë karo një mall të vërtetë. Për disa
vjet, po punohet për të unifikuar tregtare. Një problem - të
vështirësi në standardizimit. Një gurë karat ndryshojnë në një gamë të
numri i parametrave (, pastërtinë ngjyra dhe prerë) dhe kanë çmime të ndryshme.
Gjithashtu, De Beers kompani, maj nisur një fushatë globale të PR-në
bindin investitorët se diamante janë një alternativë e mirë për ar
si një investim. Detyrim është mungesa e transparencës
të tregut për blerjen dhe shitjen e diamante. Investimi në diamante ekspertët
janë të këshilluar që të ruajnë kapitalin. Përveç kësaj, diamante janë shumë të përshtatshëm
në aspektin e "compactness". Por, duke investuar në gurë fizike larg
jo domosdoshmërisht. Ju mund të kryejë investimet diamant përmes investimeve
Fondi. Po punohet për të krijuar një diamanti, dhe fondet e ndërsjella në Rusi.
Gjithashtu në Rusi, ju mund të merrni një treg sekondar të gurëve të çmuar - janë të përgatitur
ndryshimet në ligj federal mbi metalet dhe gurët e çmuar. Planifikuar
se kontrolli i shtetit do të zbatohen vetëm për prodhimin dhe shitjet e tregut primar. I çmuar
gurë do të lejohen të shesin njëri-individët e tjerë privatë. Adoptim
ndryshimet pritet para majit 2010. Udhëhiqet nga çmimi i karo
rekomanduar nga agjencia Rapaport Weekly. Dinamika dhe të tregut
tendencat në kushtet e tregut mund të monitorohet nga Diamond Online IDEX
Indeksin e Çmimeve. Vini re se për çmim është e vendosur për ngjyra. Diamante ngjyrë
kanë një vlerë të ndryshme. Më "të përballueshme" janë të zeza (çmimi i 4
mijë dollarë për karat). Në varg të ulet çmimi si gri, kafe,
gurë të verdhë dhe portokalli. Nga 350-800.000 ne karat mund të arrijnë
çmimin e diamante purpurt dhe të gjelbër. Më të shtrenjtë janë të njëjta blu
dhe të kuqe. Nga rruga, diamanti më i shtrenjtë në botë blerë kineze. Hong Kong
Investitori miliarder Jozefi dhe Lao 12 Maj në të Sotheby në Gjenevë, ka fituar
për 9, $ 49.000.000 prodhuar në vitin 2008 në Afrikën e Jugut, blu diamant, peshon 7, 03
carats, të cilën ai e quajti "Ylli i Josephine". Ky është një çmim rekord për blu
diamante dhe 1 karat çmimi rekord për çdo gur në ankand
ankandit (1, 35 milionë dollarë amerikanë).

Share This Post: