Ukrainian studentët nuk janë të shtretër të mjaftueshme në konvikte. Pothuajse çdo
institucioni i arsimit të lartë në Ukrainë ka probleme me vendosjen e studentëve .
Lviv universitet sheh zgjidhje për këtë problem të të falë Euro 2012 .

Si njofton "Deutsche Welle", asnjë nga universitetet Lvov, nuk mund të
pajisë studentët dhomën e tyre fjetore. Për shembull, Lviv Kombëtare
Universiteti emrin Ivan Franko postuar vetëm 80% e studentëve, një tjetër kanë nevojë 20%
për strehim, tha ud Rektori i Universitetit Vasily Visochansky. Studentët
të cilët nuk kanë marrë një dhomë në konviktet e universitetit, të detyruar për të marrë një të shtrenjtë
strehim në qytet. Megjithatë, rektori mendon se kjo situatë së shpejti do të
korrigjohen, por trajnimi për kampionatin europian të futbollit posodeystvuet
zgjidhjen e problemit. Po, në rindërtimin planet e universitetit të Euro 2012 një nga
dhe ndërtimin e konvikteve të reja. Do të rindërtojë hotel mbajnë
remonti i përpjekjeve të përbashkëta të universitetit dhe të qeverisë. Visochansky Siç u tha më
Universiteti në plan të shpenzojë në atë të 2 milion hryvnia. Më
Sipas guvernatorit deputet i Lviv, Stepan Lukashik, 2012
riparimin e konvikte për të paktën gjashtë universitete Lviv - më shumë se
10 000 vende për mysafirët, dhe për këtë arsye për studentët e Lviv. Vërtetë,
nxënës të caktuar kohe do të duhet të vuajnë bezdi. U dërguan
ose në konvikte të tjera, nëse shkolla ka më shumë se një, ose ato
mund të kenë të zgjidhur këtë problem. Lidhur me rindërtimin
vendbanimet tashmë kanë të dekretit përkatës i Presidentit dhe Kabineti
Ministrave.

Share This Post: