Që në fillim të vitit të ardhshëm , dollari mund të zhvlerësohet me shpejtësi në lidhje me
për të gjitha monedhat kryesore botërore , atëherë ajo do të humbasë statusin e saj si një ndërkombëtare të
valutë rezervë , thotë strateg kryesor në Sumitomo Corp Mitsui Bankar
Daisuke Uno .

"Gjendja e ekonomisë amerikane do të përkeqësohet në vitin 2011 për shkak të efekteve të tepërt
konsumit dhe të vazhdueshëm flluska e tregut financiar. Dobësimit të dollarit
nuk do të ndalet deri sa deri sa të ndryshojë sistemin e monedhave botës, "- tha
strateg e tretë banka më e madhe në Japoni. Shih gjithashtu: dollarit vazhdon të
bien në tregun ndërbankar javën e kaluar e dollarit ra kundër jen në pikën e saj më të ulët
për vitin për shkak të faktit se të dhënat e kredive të qeverisë amerikane dhe mbi zero
Normat e ushqyer rënë kërkesës për monedhën amerikane. Indeksi i dollarit, i cili
tregon raporti i dollarit në gjashtë valutave kryesore, ra
për vitin për 15% dhe erdhi afër minimum 14-vjetore. "Ne kemi më shumë
nuk ka mundësi për të frenuar valën e dobësisë dollarit. Limit më të ulët nuk është
do të jetë, dhe madje edhe nderhyrje te koordinuar nuk do të të ndihmojë ", - thotë strateg.
Recall Daisuke Uno parashikoi se dollari bie nën 100
yen dhe indeksi Dow Jones Industrial Average rënë nën 7000 pas falimentimit
Lehman Brothers. Kina, India, Brazili dhe Rusia këtë vit është quajtur
për të zëvendësuar dollarin si monedhë rezervë kryesore. Nënkryetari i të Iranit
CBA Gazavi Hussein shtator 13, tha se euro u zhvillua dollarit
si valutë kryesore në rezervat ndërkombëtare të bankës. Sipas Uno,
dollar tani është duke përfunduar një super-ciklit, i cili filloi në gusht 1971 është tani
dollari është valë e pestë të ciklit 40-vjeçar Elliott. Monedhës amerikane
ra në 92 ¥ mars 1973 u bazuar në këtë teori, Daisuke
Uno parashikon se gjatë valës aktuale të dollarit bie në 50 ¥.
Më tej dobësimit monedhës amerikane do të çojë në vlerësimin e mëtejshëm të
ari dhe të naftës.

Share This Post: