Jo aq shumë një lehtësi për qytetarët , siç është marrëveshja politpropagadoy
në mes të kryeministrit dhe kryetari i komunës së Kievit në kthimit të tij nga nëntori i vitit 1 dhe të ruajtur deri në maj,
që është , deri në fund të sezonit të ngrohjes , normat e vjetër ( mos harroni , ata u hodh
qershor ) për ujë të ngrohtë dhe ngrohje .

Megjithatë, me qira - pika kryesore e shpenzimeve - mbetet i njëjtë, të lartë
një mesatare prej 3 herë. Disiplinuar si qytetarë, "blerë" me emrin
përfitimet desheveyuschie e qytetërimit të normave më të larta, rillogaritet për ta
shkëlqen. Kjo do të thotë, për shembull, se ata që kanë paguar me besnikëri për një të nxehtë
ujit në kundër, "fluturoi" në gati 2 herë - ata paguaj për 13, 69
UAH. për metër kub, dhe normat e kthye në 7 të mëparshme, 38 UAH. Është koha për të kujtuar
Ushtria urtësia: mos nxitojnë për të kryer urdhërat, ajo mund të zhbëhen. Ajo rezulton se
Autoritetet inkurajojnë ata që janë në asnjë ngut për të zgjidhur. Megjithatë, Dhurata
çështje të mprehtë e zakonshëm nuk janë të qetë, dhe sigurisht jo të menjëhershme, dhe afatgjata.
Lexuesit tanë e kanë përshkruar një situatë të tillë. Por avokatët - partner me ligjin
partnerët e firmave dhe Ilyashev "Maxim Kopeychikov, firma avokat ligjit" "garant Dmitry
Maltsev dhe drejtor yurkompanii "të drejtën Evropiane," Alexander Vanzha
- I tha si të veprojnë, jo të paguajnë shumë. Çati RIPARIMI VEND
Qiratë "Në shtëpinë tonë, rrjedhjet çati për vite - ankohet një banor
Metropolitan Area Darnytsa Shën Valentinit Semeshko. ¬ - Ne jetojmë për të kaluar
, kati në vjeshtë dhe dimër, ujë dripping nga tavani. Të kërkesave të shumta nga
në zyrën e strehimit marrë premtime se riparime të bërë, por gjërat janë atje. Ne jemi fqinjët
veten e tyre duan të punësojë një firmë që do të riparojë çati, dhe fatura për shërbimet e saj për të devijuar
shërbimet publike. Ose le të "këmbimit" zbresë koston nga qiraja tonë.
Por në ZhEKe thonë se një skemë e tillë rrjeta për ta është e papranueshme. Në qoftë se
ne ishim të gabuar, se si të veprojë? "Ju jeni të drejtë. Nuk është një shkelje e rëndë e
kontratë për zhilkomuslug dispozitë. Së pari ju duhet të hartojë një akt, një kërkesë
në shërbimet publike për të kryer një shpëtim dhe punën e restaurimit.
Nëse ata janë në për një muaj për të nënshkruar aktin, në vend nënshkrime mbi të
të paktën dy fqinjët, e cila do të jetë provë e mjaftueshme e pafajësisë suaj,
nëse rasti shkon në gjykatë. Pas kësaj ju mund të punësojë privatisht roofers
dhe në bazë të një kontratë me ta, vlerësimet e kostos së punës dhe të veprojë në punën e tyre
kërkesën nga departamenti i strehimit të quajtur shpenzimet e kompensuar. Nëse ju refuzojnë të paguajnë
në llogarinë e ofruar, ju mund të mbani libra veten e tyre, duke treguar mujore
në pagesa për qira, që nuk paguajnë një shumë të caktuar në pagesa për
riparime çati. Dhe një gjykatë mund të kërkojë për të kompensuar dëmin, nëse
, tavan mobilje, parket për shkak të kulmit aktuale të dëmtuara. RECALCULATIONS PËR COLD
"Dimrin e kaluar, banesa ishte holodina - ankohet pronari i banesës të thupër
(Kiev) Zayats Oksana. - Dhe, edhe kur unë isha një dush të ngrohtë nuk mund të: pour
, ujë dhe vetëm mbi trupin e temperaturës. Në përgjigje të ankesën time ZhEKe u përgjigj se
problem në shtëpinë tonë me tuba: ata janë të vjetra, me shkallë të bllokuar dhe presion
nuk mjafton për të shërbyer në sasi të duhur të ngrohjes dhe ujit të nxehtë. Por unë
me të? Shpresoj se së paku dimrit vjen do të jetë i ngrohtë në apartament dhe e ujit
- Hot dhe të dobët. Pse duhet të paguaj për to? "Kjo nuk është paguar
nuk punon, përveç se një gjykatë do të provojë se shërbimet komunale shkelin rëndë
Ligji "Për zhilkomuslugah." Por për të reduktojnë tarifën e vizës për këto përfitime të dyshimta
të jetë e mundur. Sipas dekretit № 630 km nga 21.07.2005, është i nxehtë
temperatura e ujit prej 50 gradë dhe më lart. Nëse ju ka shërbyer në 45-49 të lëngshme
gradë, për atë duhet të paguajë 10% më pak, 40-44 - 30%, dhe pije freskuese
40 gradë është i ftohtë për çmimin. Me ngrohje më keq: të bordit do të bien të gjitha
5%, nëse temperatura bie në apartament nën 18 gradë, dhe vetëm
në qoftë se "shembja" në 12, për ngrohje të tilla mbi ju nuk mund të merrni një denar.
Për të kryer të tilla ngrijë një, ju duhet të hartojë një deklaratë të nënshkruar nga kërkesa-
Përfaqësuesi i departamentit të strehimit. Dhe në qoftë specialist sipërpërmendur pas kërkesës me shkrim
për 3 ditë nuk shfaqet, akti do të konsiderohet legjitim nëse zaviziruyut
të paktën 3 të fqinjëve tuaj apo shtëpi Kryetari i komitetit. Ushtarët dhe studentët
- BESPLATNIKI "Biri i pranverës ishte marrë për ushtrinë, dhe e bija në gusht, u pranua në
Metropolitan University. Sigurisht, të dy nuk jetojnë në shtëpi: një djalë - në, vajza kazermat - në një konvikt.
Por me qira në të dy akuza. Pse duhet të paguajnë për të zhdukur
Fëmijët "-? Zemëruar grua Svetlana Poltava Romanchenko. Në raste të tilla,
Qytetarët duhet të kërkojë që shërbimet komunale nuk e marrin para për "ekstra"
qiramarrësit, dhe pa arsye shumat e vlerësuar, ose u kthye të zbresë nga të ardhmen
pagesave. Në përputhje me Nenin. 20 të ligjit "Për pronarin zhilkomuslugah '
ka të drejtën të mos paguajnë për anëtarët e familjes së tij për një periudhë të mungesës së përkohshme,
nëse është e dokumentuar. Por funksioni nuk përfshin Zhekov kontrollit
për të gjallët aktuale të shtetasve të regjistruar në apartamente të veçantë.
Sipas ligjit "Për lirinë e lëvizjes dhe të zgjedhjes së lirë të vendbanimit"
qytetar brenda 10 ditësh duhet të regjistrohen në vend të ri, para-
starring regjistrohen në të njëjtën adresë. Me një problem ushtar është zgjidhur lehtësisht,
konfirmuar otstutstvie dhe kërkojnë rillogaritjen e qirasë që do të
Bazuar në informata nga zyra e rekrutimit. Që vajza ime është më e komplikuar. Për të provuar se ajo
nuk jetojnë këtu, duhet dëshmon për fqinjët e saj. Dhe më e rëndësishme - nëse nuk Addictive
me regjistrimin kohë zhilregistratsii në hotel. Marrja e pagesës
krevat-vende do të jetë provë e pamohueshme se një student ju paguani
nuk është e nevojshme. Trailer PALIGJSHME "Në banesën time askush nuk ishte e regjistruar, dhe unë
të paguani vetëm për ngrohje pastrim dhe lokale të tyre, një total prej 146 UAH.,
- Thotë një banor i K. Borschagivka kryeqytetin Galina - Në shtator, unë e regjistruar
apartament nënës, por shuma e pagesës u godit - 325 UAH. Shtuar banesave me kosto zyra
për ujë të ngrohtë dhe të ftohtë, gazit dhe ... atribuohet një personi tjetër. Përse
Unë duhet të paguajnë për mom dhe për "atë djalë"? Kontabilist Drejtoria e Strehimit Social tha se
shkoi në shtëpinë e komisionit, intervistuar fqinjët e banesës ku askush nuk është regjistruar,
fqinje dhe thuhet se ka thënë se apartamenti im ka një jetë. "Dhe nëse
fqinji tha se unë jetoj një kamp cigan, ju do të keni sjellë atë
për të vepruar? - Pyes kontabilist zhekovskogo. - Dhe pastaj, pse unë nuk i njohur
? me këtë dokument "kontabilist është jammed dhe snapped:" Ejani, unë do të bëj
rillogaritur per banuesi, "- dhe një tarifë është ulur në 250 UAH. Por është e tillë
regjistrit me fjalët e fqinjëve janë të ligjshme? "absolutisht të paligjshme. Zyra e Strehimit ka të drejtë të
në llogaritjen për përdorim informacionin strehim tjetër përveç zyrtarisht
fituar (të dhënat për regjistrimin e banorëve apo apartamente me qira).
Tani ZhEKi shpesh krijojnë komisione për të identifikuar paregjistruar
dhe në fakt jetojnë në apartamente dhe gëzojnë qytetarët zhilkomuslugami.
Por, së pari, akti duhet të nënshkruajnë së paku dy dëshmitarëve (si
Në mënyrë tipike, fqinjët), dhe së dyti, ajo duhet të jetë në prani të
pronari i banesës ku qytetarët jetojnë dyshohet paregjistruar. Ndryshe
Nëse kjo letër është e paligjshme, nuk mund të shërbejnë si bazë për përmirësimin e
qiratë dhe të sfiduar, pa marrëveshje paraprake (si në këtë rast), ose
të njëjtën gjë në gjykatë. Filloi në rrugë "Dy vjet më parë dhashë banesën time
Mbesa, por ajo dhe unë regjistruar atë - shkruan me aftësi të kufizuara Luftës së Dytë Botërore Anna Skorik.
- Mbesa shkoi për të punuar në Itali dhe kishte ndihmuar financiarisht, por
Për më shumë se një vit nuk e dërgoni të holla. Paguajnë pasi rritja e çmimeve për zhilkomuslugi
Unë nuk mund, dhe madje edhe për arsye shëndetësore nuk largohet nga shtëpia edhe për të shkuar në administratën
Punës dhe e Sigurimit Social dhe vendin e një subvencioni nuk mund. Në mënyrë që të mos të mohoj deri në vdekje,
Unë nuk do të duhet të paguajnë për strehim. Unë kam frikë se banesa do të hiqet për borxhet
dhe unë u hodh në rrugë. Çfarë duhet të bëj? "Sipas Kushtetutës (neni 13 dhe 41)
drejtë e pacenueshme e pronës private. Për të privojë atë, në këtë rast - për të zgjedhur
apartament për borxhet komuslugam - vetëm me urdhër të gjykatës. Për më tepër,
në bazë të Art. 47 të Kushtetutës dhe Art. 116 Zhilkodeksa, ju duhet të sigurojë
strehim alternativ. Por në qoftë se ju nuk jeni pronari i banesës, dhe pronar i saj, tuaj
Mbesa, natyrisht, personalisht të sjellë para drejtësisë nuk është e mundur, dhe të tjetërsimit
Strehimi është pothuajse reale. Në përgjithësi, shërbimet komunale janë duke luftuar me defaulters,
duke përdorur teknika të butë - parandalimin e tyre nga përdorimi i papaguar
shërbimeve. Por këtu ju kanë gjasa për të ndëshkuar. Shërbejnë në një deklaratë zyra e strehimit,
se pronari i strehimit (nipin tuaj) mungon, dhe për këtë arsye nuk mund të paguajnë
dhe nuk duhet të jetë. Miri me zhekovtsami deri aktin, atëherë
kërkesa për pagesa për mbesën e saj në të ardhmen nuk do të ndodhë. Nëse ju nuk mund zhekovtsev
lidhur me prova të pafajësisë juaj do të jetë prova e fqinjëve
- Bën shkrimin e tyre një herë në muaj. Dhe disa nga fqinjët e dhembshur
japin autorizimin për çështjen e subvencioneve për ju: për pensionistët e vetme
qira nuk mund të kalojë 15% të të ardhurave të tyre.

Share This Post: