Suficit në rritje në tregun e gazit natyror do të zvogëlojë
çmimet dhe kontrollin e dobësimit të Rusisë për furnizimin me energji të Evropës
shkruan The Times, duke iu referuar Agjencisë Ndërkombëtare e Energjisë ( IEA ) .

IEA ka thënë në një shqyrtim të energjisë të freskët , i cili në vitin 2015 tejkaluar
furnizimit me gaz mbi kërkesën në një shkallë globale mund të arrijë në 200 miliardë
metra kub në vit , autori shkruan Robin Pagnamenta . Sipas shefit
IEA ekonomist, Fatih Birol ,e tepërt është për shkak të rënies së kërkesës globale
në sfondin e recesionit dhe rritjes së prodhimit të gazit natyror nga burimet e SHBA pazakonta ,
ashtu- quajtur " gaz shtrënguar " dhe " gazi rërë " . tepërt do të
kanë një numër të efekteve të tjera , dhe " ta vë në pyetje ambiciet e Rusisë "
Shitjet e gazit të lëngshëm natyror jashtë vendit , shtoi ai .

Share This Post: