Duke folur në lidhje me përfitimet dhe të kthehen në investime në bankë ari, Dmitri
Reznichenko , drejtor i Qendrës së operacioneve me shumicë me burimet e parave të gatshme
Thesari Ukrgasbank , tha: " Sot , bankat e vendit të ofrojnë
dy mënyra për të investuar në bankën ar - shitjet e drejtpërdrejta
shufra ari ose argjendi dhe ari depozitat në jo të gatshme .

Blerja shufra ari ose argjendi i jep pronarit të saj shuma maksimale e paqes e mendjes
shoqëruar me mungesën e shërbimeve bankare dhe rreziqet politike. Zgjidhja e problemit
dyqan, pronari i një bar ari mund të jetë i qetë mjaft
për afat-gjatë të ardhmen e saj financiare. Disavantazhi kryesor që ndodh kur
kjo metodë e investimit - një diferencë të lartë për shufër rishes
e cila, megjithatë, është për shkak jo aq shumë një problem i artë
shumë probleme të jostabilitetit është tregu i monedhës vendase, shkallëzuar
krizës në ekonomi. Metoda e dytë - vendosjen e një depozitë në ari
në kohë të ndryshme. Për shembull, UkrGasBank ofron
Normat e artë në nivelin e 4, 75 - 5, 75% për një periudhë nga gjashtë muaj deri në dy
vjet. Bukurinë e këtij produkti për investitorët është e qartë. Me kalimin
metalike depozitave mund të merret në formën e shufra ari ose argjendi ose shitur me vlerën aktuale të
njëjtës bankë. Për më tepër, diferenca ndërmjet çmimeve e jo-cash blerjen e artë
do të jetë dukshëm më pak se shufër. Duke pasur parasysh kostoja në rritje e artë është
në tregun botëror, kthimi aktuale për depozitat në ar - jashtë konkurrencës.
Sipas mendimit tonë, investimet në ari sot janë të përshtatshme
mjet për të mbajtur kursimet me besueshmërinë maksimale -
përmbledh ekspert. "

Share This Post: