Sa dhe çfarë bëjnë kompanitë private rajonal të gazit të ardhura vjetore rajonale
shitësit e gazit në Ukrainë, industrinë vlerësimet e 4 miliardë USD. Më shumë
Qeveria vendosi në verë - parave nga konsumatorët e gazit duhet të bëjnë
AKR Naftogaz në një vend krijuar enkas ndërmarrje shtetërore "Naftogazmerezhi."
Degët e saj rajonale në zonat më të janë në procesin e formimit.
Ata kanë nevojë për të marrë shpërndarje të rrjetit të gazit, të cilat e fundit
15 vitet e drejtuar nga kompanitë private. Edhe pse shumica e shtetit dhe rajonit
aksioneve në pronësi gorgazov (në disa - bllokuar) në fuqi në
punën e tyre nëpërmjet bordeve mbikëqyrëse dhe përfaqësues të menaxhimit të qeverisë
nuk mund. Gjatë 3 viteve në shumicën e kompanive të gazit rajonale edhe të bëjë takime
aksionerëve nuk mund të. Kompania shtetërore "gaz të Ukrainës", që nga fillimi
sezonit të ngrohjes merr nga shpërndarësit rajonale rreth 75% të kostos
caktuar për të karburantit dhe e end-userave, kryesisht publik,
llogaritet në 95%. Rreth 20% e parave përfundon në xhepat oblgazovskih private.
Në të njëjtën kohë menaxherët e lartë të këtyre kompanive rregullisht i referohen Kombëtare
Komisioni Rregullator të Energjisë një kërkesë për rritjen e tarifave të transportit
gazit. Taktikat e aksionerëve të kompanive private rajonal të gazit është e qartë - si
vonojë procesin e rrjeteve të transmetimit të shtetit. Kjo nuk është vetëm në një përpjekje për të
më të gjatë - deri në fund të licencës në prill - për t'u ulur në rrjedhën e trafikut dhe të prokurimit.
Jo për faktin se presidenti i ri do të jetë Timoshenko, dhe kryeministri i ri - i saj
mbrojturi. Nga kandidatët e tjerë ndoshta do të jetë më e lehtë për të negociuar. Demonstrim
Në këtë kuptim, zgjedhja historia e tubacioneve të gazit nga duart privat tek publike
ndodh në Vinnitsa. 30 Nën licencës NERC privuar për të transportuar
dhe furnizimin e kompanisë me gaz natyror "Vinnitsagaz." E drejta për këto aktivitete
transferohen në degën rajonale të qeverisë "Naftogazmerezh." Menaxhimin e
kompani private është në kërkim për ndonjë mundësi të mos kalojë gaz
rrjetit të bilancit të ndërmarrjes shtetërore. Presidenti dhe Prokurori i Përgjithshëm poleteteli
trajtimin e personelit, në të cilën qeveria të referuara si "bastisjen".
Viktor Jushçenko kërkoi qeverisë për të parandaluar transmetimin e rrjeteve të gazit
shtetit. Argumenti kryesor i autorëve të apelit - ndryshimin e kompanisë të menaxhimit të
në mes të sezonit të ngrohjes kërcënon operimin e sigurt të sistemit. Yulia Tymoshenko
gjatë vizitave në Vinnitsa premtuar për të lëvizur e rrjetit të transmisionit në fund
ngrohjes sezonin ... Por ukovoditel Departamenti Ligjor SE "Naftogazmerezhi
"Igor Yaryna kundërshtoi me forcë për të:" Jepu atyre - Pak (pronarët privat Ed.)
muajve do të thotë një humbje për shtetin dhjetëra miliona
hryvnia. Dhe në të gjithë vendin qindra miliona. "Në ndërmarrjet shtetërore e konsiderojnë
kompanitë rajonale të gazit që me të vërtetë nuk kanë para të mjaftueshme. Por jo për shkak të tarifave të ulëta
dhe për shkak të faktit se ekipi i menaxherëve të aksionarëve të tërhequr fonde private
e kompanive - shpjegon kryetari i Drejtorit të "Naftogazmerezh" Sergei
Milutin. "Më parë në prokurimin e pronës për normën e tregut
çmimi ishte 2, dhe pastaj 2, 5. Por këtë vit, kur u bë e qartë - me shtetin
tuba të duhet të largohet - të gjitha shumat filluan t'ia veshin në zero në fund "
- Tha një punonjës i ndërmarrjeve shtetërore. Ai shpjegoi se pse në
Normat e tregtarëve private gjoja nënvlerësuan të vazhdojë të luftojë dëshpëruar për kontrollin e
mbi rrjetet rajonale. "Fitimet bazë e shoqërive anonime - për shitje
pagjetur gazit të ndërmarrjeve industriale, "- thotë burimi, duke iu referuar
në përvojën e tij në një nga kompanitë që mbajnë kompanitë e kushtëzuar rajonal të gazit, të cilat
lidhin të njëjtën kohë nga Ivano-Frankivsk Bakhmatyuk biznesmen Oleg
dhe bashkë-pronar i "RosUkrEnergo" Firtash Dmitry. Mund të fitojnë
miratuar nga Qeveria diferenca në çmimet e brendshme dhe industriale
ndërmarrjeve, e cila është rreth 2000 hryvnia për një mijë metra kub.
Standardet e konsumit të gazit për konsumatorët e banimit të lartë. Nëse pronari
Asnjë metër gazit strehimit, ai paguan shumë më tepër se aktuale
konsumon. Paguar tashmë mbi shpërndarësit herë të shitur biznese
rreth dy mijë hryvnia më shumë. Dhe paratë për të blerë pajisjet dhe
pajisjet nga kompanitë e para me çmime të fryra. Përveç kësaj, aktuale
Ligji ukrainas lejon kompanitë private për shkatërrimin e pakontrolluar
marrë për paratë e gazit. "Ata paguhen kur ata duan dhe se çfarë ata duan.
Natyrisht, ky është një biznes shumë fitimprurës, "- I. ironi Yaryna Kush kontrolluar.
mbledhjen dhe shpenzimin e parave Timoshenko fyese aktuale Julia në janar
Viti Firtash provokuar lëvdatë e tij - unë jam gjoja në kontrollin e
75% të tregut të brendshëm të gazit në Ukrainë. Sipas informatave jozyrtare
gazopostavlyayuschey një kompani, "Volyngaza", "Zakarpatgaz", "Lvovgaza"
"Ivano-Frankovskgaza", "Chernovtsygaza" dhe "Chernigovgaza" formalisht e madhe
mbetet një aksionar Oleg Bakhmatyuk. Njerëzit e tij drejtuar bordit të kompanive.
Sipas disa raporteve, që nga viti 2006, ai ka për të ndarë me Dmitry Firtash,
anëtarët e të cilit në vitin 2006 i ulur në bordet mbikëqyrëse të të njëjtit
kompanive. Në çfarë proporcione të bashkë-pronarët ndajnë fitimin e askush nuk e di per
se sa për biznesmenët dhe agjentët e tyre. Në Bakhmatyuk në vitin 2006 është tregues
zgjedhur "Chernovtsygaz", duke kaluar 75% e rrjeteve Bukovina në një projektuar posaçërisht
NSH "Ukrgazmerezhi." Urdhri i llogaritjet për gazin natyror nuk është shtuar,
por biznesmeni u detyrua nga Karpatet për të ndarë me Dmitry Firtash
(Një amtare e Chernivtsi, nga rruga). Në lindje të Ukrainës, në 5 gazit të mëdha rajonale
Kharkovit, rajoni Kharkovit, në Dnipropetrovsk, rajoni Dnipropetrovsk,
por edhe në rajon Donetsk janë të bashkuar nën çatinë e "Gazeks-Ukrainë."
Pas ruse "Gazeks" dhe duke mbajtur pronarët IES e këtyre kompanive janë
Viktor Vekselberg (20%) dhe Mikhail Slobodin. Sipas personelit
SE "Naftogazmerezhi", shpërndarësit ruse të pishinë po sillen
flukseve financiare shumë kolegët e neater nga Perëndimi-
kompanive. "Ata janë llogaritur mbi kërkesën" Naftogaz ". Ato kanë
shans për të vonuar në rrjetin e transmisionit para 1 prill, që është, deri në ditën e skadimit
licencave të tyre, "- tha Sergej Milutin nga" Naftogazmerezh "Sipas tij,.
pastaj të kthehen në rrjetin qeveria e shtetit. Parë "kandidati
për largim "nga tregu - nga 1 Janar 2010 - janë private," Zakarpatgaz "
"Chernigovgaz", "Volyngaz", "Lvovgaz", "Ivano-Frankovskgaz." Aksionar
kompanitë do të mbeten borxhet e tyre, të punojnë në gazifikimit dhe të ulët fitimi
shitjen e gazit natyror të ngjeshur. Ende nuk zgjidhet çështja e rrjeteve të ardhmen duke u bazuar
kompanitë rajonale të gazit. Në Ndërmarrja "Naftogazmerezhi" sugjeron se qeveria do të blejë këto
tuba nga aksionarët privatë.

Share This Post: