Shkencëtarët politikë vlerësojnë paqartë dy vitet e Julia Timoshenko
Kryeministrit. Sipas një UNIAN , kjo çështje ekspertët
diskutohet në një konferencë shtypi në Kiev .

"Start pozicion Timoshenko - një përparim, duke përfunduar pozitë - një mundësi
diktaturës, një njeri të fortë rregull. Dhe, më e rëndësishme - ajo është thjesht e di-si
- Nevojë për një aparat shtypës ", - tha drejtori i Qendrës për Kërkime Sociale
"Sofia" Andrey Ermolaev. Sipas tij, për të përmbledhur dy vjet kryeministrinë
Timoshenko i Ukrainës vetëm në aspektin e politikës ekonomike është e pamundur,
sepse "ata nuk mund të personalizuar." "Është ende shumë e çuditshme
evolucioni - nga euforia e suksesit të mëdha demokratike, të cilat identifikuar
Zgjedhjet e 2007 (zgjedhjet e parakohshme në Rada Verkhovna -. Ed), të autoritare,
është personale, fuqia e parimit të qeverisë ", - tha analisti.
Nga ana tjetër, Drejtori i Agjencisë Situatat Modelimi, Vitali Bala tha,
se periudha 2007-2009, kur Timoshenko kryesoi qeverinë,
nuk ishte plotësisht "qeveria Timoshenko për vite me rradhë." Sipas analistit,
Kryeministri nuk mund plotësisht kontrollin e Fondit të pronës shtetërore,
si dhe guvernatorët, të mos i nënshtrohen qeverisë. "Nuk ishte
bordi është dy vjeç kur Timoshenko si kryeministër të Ukrainës ", - vuri në dukje
Bala. Siç është raportuar, qeveria Timoshenko u kryesua nga 18 dhjetor 2007
vit.

Share This Post: