Në renditjen botërore e vendeve me nivelin më të lartë e piraterisë software
Ukraina është përpara Moldavisë vetëm

Sipas nivelin e vitit 2008 e piraterisë kompjuterike në Ukrainë është
84% (për krahasim, në Rusi - 68%). Në vitin 2009, niveli i kompjuterit
piraterisë në vend është rritur. Kjo është konferenca e sotme për shtyp
Sipas drejtorit të përgjithshëm të "Microsoft Ukrainë" Shimkiv Dmitry.
Kompania thekson se në segmentin e korporatave, shkalla e piraterisë është
45%. Ndër fushat e biznesit me piraterinë më të ulët - të tregut të telekomit
(2%) dhe sistemet bankare (40-20%). Për bankat të ulët të tilla
kryesisht për shkak të faktit se shumica e institucioneve bankare në Ukrainë
qeveriset nga bankat ndërkombëtare. Produkti më të popullarizuara në mesin e piratët
një lojë tastierë X-o-bo-bo. Më shumë se 90% e artikujve të shitur
Ukraine - të paligjshme. Next në "popullaritet" pirat duhet të jetë Microsoft
Zyra, si dhe numrin e tretë më të lartë të njësive të paligjshme - operative
e Windows. "Ne nuk duam të jetë kundër vendit tonë për të vendosur sanksione.
Ne duam qeverisë sonë për të ndryshuar qëndrimet, "- tha Dmitry
Shimkiv duke shtuar se ndërsa shkalla e piraterisë ka mbetur kokëfortësi të lartë, të ndryshuar
qëndrimi në vendin e pamundur. "Ne besojmë se konsumit në këtë situatë
është viktimë. Ndonjëherë konsumatorët blejnë software
holografik me shtetin, e cila është shitur në pakicë dhe në këtë rast është
pirateria ", - tha". Microsoft Ukrainë "Mbi të gjitha, kompania kujdeset
ky segment i biznesit, i cili fiton një përhapje të produkteve pirate.
"Microsoft" do të udhëheqë këtë segment të luftës pamëshirshëm. Këto rrjete janë të ngjashme
rrjetet e shpërndarjes për drogën dhe shitjen e armëve ", - tha ai sipas.
kompani nga aktivitetet e piratët Ukrainës është humbur 100 milionë dollarë të drejtpërdrejtë
vitin tatimor

Share This Post: