Pozicionet e monedhës amerikane në tregjet botërore mund të ulet përsëri. nga
Bank Research , " ekonominë e re të prerë Goldman Sachs " të vendit me një dollar
pjesë e rezervave të tyre , njofton "Echo e Moskës " .

Bankat qendrore nuk kanë besim të dollarit . Ekonomitë e zhvilluara nuk janë të
besojnë se monedha amerikane aq i fortë sa kurrë më parë. Kjo ishte
sipas raportit të , banka " Goldman Sachs " . Hulumtuesit kanë konstatuar tyre
atraktivitetin e dollarit si monedhë rezervë është i humbur pashpresë .
Arsyeja është e mundshme - është i madh dhe ende të jashtëm në rritje
borxhit të Shteteve të Bashkuara . Ishte ai që , sipas mendimit , " Goldman Sachs " analistëve
detyruar bankat qendrore të vendeve me ekonomi në zhvillim për të marrë një vendim
pjesën e këmbimit të dollarit rezervat e tyre ndaj valutave të tjera . Megjithatë , reduktimi
nuk ishin të rëndësishme. Pesë vjet më parë , këto vende mbajtur
60 për qind të rezervave të saj në dollarë , tani në monedhës amerikane
përbëjnë 57 për qind e gjysmë . Kjo është , tha, " Goldman Sachs " , SHBA
të mbajë një rol udhëheqës në ekonominë globale . Do të mbajë vlerën e saj për të
dhe dollarit . Gjatë dhjetë viteve të funditdollari ka humbur 22 për qind të vlerës së saj
rreth shtatë monedhat kryesore botërore .

Share This Post: