PËRFITIMET E mjaltë mjaltë ka baktericid nxitës,, ndihmon
eliminimin e toksinave nga trupi. Ky produkt mahnitshme përmban pothuajse
të gjitha elementët gjurmë dhe përbërjen e ngjashme me plazma gjakut të njeriut. Veçanërisht
efekt i dobishëm mjekësore për fëmijët, duke rritur nivelet e hemoglobinës dhe të rezistencës
organizëm. Shërbimeve e mjaltit dhe cilësia e saj mund të përcaktohet nga ngjyra:
ushqyesve më tepër në të, kështu që është e errët. Acacia - shumë të lehta,
, e tenderit ndërsa ngjyrën e errët të hikërror, ngopur. SI TE ZGJEDHIM KETE
DKA Për fat të keq, për të bërë Honey-falsifikimit të lehtë. Falsifikatorët holluar
me melasë, shurup, sheqerna të thjeshta. Dalluar reale nga mjalti rreme
nganjëherë është e vështirë edhe për një ekspert, për të thënë asgjë të konsumatorit të thjeshtë. Por
Megjithatë, ka disa shenja që lejojnë të zgjidhni "të drejtë" mjaltë.
1. Është e dobishme për të tërhequr vëmendjen për qëndrueshmëri të saj. Kristalizimi i mjaltit tregon
naturalness saj - bëhet e re, ndriçon dhe bëhet i trashë. Ndodh
atë në kohë të ndryshme, në varësi të llojit të mjaltit dhe të kushteve të ruajtjes. Nëse mjalti
nuk kristalizimin në vjeshtë, ai falsifikuara. Mjalti kristalizohet vetëm Acacia
ngadalë (për një çmuar veçanërisht) - ajo mund të mbetet të lëngshme për një vit.
2. Honey - një produkt që praktikisht nuk ka të përkeqësohet, dhe jeta e saj nuk është i raft
ka kufizime. Nëse produkti Mixin sheqer, ajo nuk mund të gjata
ruajtur dhe fillon të kthehet kosi. 3. Me cilësi të lartë nuk duhet të nxjerr shkumë nga goja mjaltë që
është një shenjë e papjekurisë së tij, prania e proceseve të fermentimit, përkeqësimi
shije, pronat ushqyese dhe medicinale. 4. Bletarëve shpesh paskrupullt
bletët janë ushqyer shurup sheqeri. Insektet është fermentuara dhe avulluar
si dhe nektar lule, por vetitë shëruese të mjaltit në këtë nr. 5. Në përgjithësi, mjaltë
qartë nuk ndodh, ai gjithmonë përmban kokrra e grimcave polen
qiri. Ky fakt mori falsifikimet - ata shtojnë gatuar-up
bee kufoma mjaltë, copë dylli dhe grimcat e bari, për të bindur blerësit
vërtetësinë e tij. 6. Banka nuk duhet të jetë një pako. Ndonjëherë rrugë
shitje në bankat hipotekare janë një përzierje e bollgur me melasë, dhe në krye - një shtresë e hollë
mjaltë. 7. Ajo është e mirë për të dalluar fakes nga laborator mjekësor, në dispozicion në çdo
tregut. Por edhe këtu ka disa nuanca. Mjaltë Shitës rreme mund të përparojë
marrëveshje me laborator në mënyrë që ai "nuk u gjet" falsifikim. Prandaj
të sigurt për të blerë mjaltë nga një mik bletar direkt nga parkut. Zgjedhja
trajtojnë kurative në të drejtë apo të tregut, t'i japë përparësi atyre shitësit
të cilët kanë një certifikatë për të shitur produktin. 8. Honey, e cila është shitur
në dyqane mbushur up, - një i vdekur transparent, të lëngshme dhe .... Për të bërë të produktit
prezantimin e tij në temperatura të larta ngrohur dhe derdhi në një enë.
Pas trajtimit të ngrohjes, mjaltë humbet të gjithë përbërësit, ka vetëm
glukozë. 9. Për të njëjtën arsye nuk mund të përzihen me mjaltë çaj të nxehtë, kështu
si në temperatura mbi 37 gradë bëhet vetëm një kalori të lartë ëmbëlsi.
Mjaltë gatuar është shumë e qartë, me shkëlqim të ndritshme qelibar. 10. Honey mund të
ruhet për disa vjet. Gjëja kryesore - për të mbajtur atë në temperaturën e dhomës,
A nuk e vënë në frigorifer. Një mjaltë e vërtetë për dimër bëhet e domosdoshme
në një masë të trasha, kristalizuar atëherë. Dimrit Liquid mjaltë - është produkti i përftuar
ose duke ushqyer bletët me sheqer, apo të nxehtë (të vdekur). 11.
Litër mjaltë pjekur duhet të peshojnë jo më pak se 1, 4 kg. 12. Honey "plagë"
në një lugë në një kavanoz qëndron një kodër. Nëse jo, atëherë ndoshta
mjaltë papjekur. Mjaltë i papjekur është shumë fluide, të shpejtë kthehet kosi. 13. Cilësi
mjaltë është tretur tërësisht në ujë. Shfaqja e sedimenteve në fund e tha plumbin.
Drop një pikë ujë zgjidhje mjaltë e jodit, u kthye blu - të përzier me miell ose
koll. 14. Drop në uthull mjaltë, fërshëllen - është shkumës (add
për dendësia). 15. Mjaltë mirë - Cell. Ajo nuk mund të jetë i falsifikuar, sepse
Çdo qelizë në qelizë "vulosur" me qiri.

Share This Post: