Një garë për arkitektët e rinj dhe projektues për konceptin më të mirë
ndërtimin dhe dekorimin festiv i Trinity Square në frontin e NSC olimpike
në Kiev .

Konkursi u organizua British Council në Ukrainë dhe në Kiev
Bashkimi Kombëtar të Arkitektëve. Sipas organizatorëve,
veprat e fituesve do të rekomandohen nga zhvilluesit e dokumentacionit të projektit
me përfshirjen e mundshme të autorëve të autorëve të projektit.
Juria përbëhet nga arkitektë të Ukrainës dhe të huaj. "Ky
konkurrencës jep njerëz të talentuar të rinj një mundësi për të ndikuar sa duket Kiev
mysafirët e Euro 2012 dhe se si ajo do të mbetet për brezat që vijnë. Ajo
pjesë e një projekti ndërkombëtar të Creative Këshilli Britanik (Creative
Qytetet), në të cilin ne të angazhohen në publik për të përmirësuar urbane
mjedisit nëpërmjet sipërmarrjes kreativitetit dhe inovacionit ", - ka thënë
Margaret Jack, drejtor i Këshillit Britanik në Ukrainë, atasheut
kulturë, një anëtar i jurisë. Entries do të shfaqet në ekspozitë
18-20 mars 2010, e cila do të shpallet në rezultatet e konkursit. Si më parë,
Nëntorin e kaluar, zëvendës ministër i, Rinisë dhe Sporteve Family
Sergei Drach, do të fillojë të anijeve në janar për ngritjen e strukturave që mbulojnë
Olympic stadium gjatë NSC. Kjo do të krijojë probleme për avtoransporta në
zonë. Sipas orarit të punës ndërtimore, ndërtimin e mbulesa
NSC mbi olimpike do të përfundohet në fund të vitit 2010. Më parë Drejtori i
Euro 2012 Martin Cullen tha se UEFA-s të kënaqur me rindërtimin
dhe ndërtimin e sportive kombëtare komplekse për olimpike
finalet e Kampionatit Europian UEFA Futbollit.

Share This Post: