Yulia Tymoshenko premton të mbajë një referendum mbi bashkimin e NATO-s e Ukrainës
nëse ai fiton zgjedhjet .

Ajo ka deklaruar në një intervistë «France 24", kur u pyet rreth perspektivave
Ukrainës në NATO. "Shumë gjëra varen nga vetë Ukraina.
Vendi ynë është i ndarë në pikëpamjet e tyre për anëtarësimin në NATO. 22% e ukrainasve mbështesin
anëtarësimit në NATO, dhe pjesa tjetër si rezultat i avokimit mjaft të fortë
kundër tij ", - tha Timoshenko. "Ne duhet të punojnë në shtëpi dhe të shpenzojnë
referendum kombëtar për të parë në një sistem të sigurisë kolektive
shohin veten si ukrainas. Dhe pas zgjedhjeve, ne do të bëjmë atë ", - shtoi ajo. Më
pyetje në lidhje me marrëdhëniet ruso-ukrainase dhe marrëdhëniet e tyre me Kryeministrin
Rusia, Vladimir Putin, Timoshenko tha: "Mendoj se tani të gjitha
botë kërkon për të hequr opozitës dhe për të mbajtur një
reboot mes shteteve. Unë mendoj se ne kemi me Rusinë duhet të jetë
marrëdhënie miqësore ". Ajo gjithashtu deklaroi se Ukraina është një sovran
vendit, të pavarur nga shtetet e tjera. Një shenjë e miratimit të
të pavarësisë së Ukrainës Timoshenko nënshkruar në janar të vitit të kaluar
kontratat e gazit me Rusinë. Timoshenko premtoi gjithashtu se Ukraina do të
transit i besueshëm i gazit rus për në Evropë. "Pasi kemi hequr
skemat e gazit korrupsionit, çdo krizë nuk do të, dhe Ukraina do të
vazhdojnë partner i besueshëm ", - tha ajo. Timoshenko tha gjithashtu se
absolutisht i sigurt për fitoren e tij në zgjedhjet, ukrainas Pravda shkruajtur.

Share This Post: