Këto shifra - shuma në dollarë amerikanë, që duhet të paguhet
një vizë turistike turke, dhe ... diskriminimit vizuale Ukrainian
qytetarëve. Nuk kishte asnjë vend, përveç jona, e cila ishte në kundërshtim me numrin 30.
Kjo është pavarësisht nga fakti se kryeministri ukrainas turistike nuk është më e pasur se mesatarja ruse
pushimi, për të mos përmendur Evropën Perëndimore. Biznesit turistik -
Një nga sektorët më të rëndësishëm të ekonomisë turke, duke e çuar këtë vend çdo vit
miliarda dollarë. Dhe turistët ukrainas kanë një pjesë të madhe të këtyre
para. Për këtë arsye, Ankaraja ka prezantuar një thjeshtuar - në aeroport
- Procedura për marrjen e vizave për qytetarët tanë. Ashtu si për përfaqësuesit e
pothuajse të gjitha vendet e tjera. Këtë vit, për shkak të ekonomisë
Kriza, ukrainas, pushimi në Mesdhe të ngrohtë ose të Egjeut
brigjet e Turqisë, ishte më pak se në të kaluarën, 23 për qind. Dikush
në përgjithësi u detyrua të braktiste pushimeve të verës, dikush ka zgjedhur një më të lirë
version në shtëpi. Pas pushime në Turqi mund të ketë vetëm përfaqësuesit e
Ukrainian klasës së mesme, e cila është prekur ndjeshëm nga kriza. Në vend të
Britanikë në vendpushimin turk këtë verë ka qenë gjermanët më shumë dhe qytetarët e
vendet e tjera të BE-së: turistët perëndimore të zgjedhin për pushime këtë
vend si një alternativë më të lirë në krahasim me vendpushimet e Italia, Spanja apo
Greqi. Pse turqit të rritur çmimin e vizave është për ukrainasit? Pas
Jo shumë kohë më parë për kënaqësinë që kishim për të paguar 20 dollarë, dhe
disa vite më parë - vetëm 10. Për shpjegime, "Zn" pyeti oficeri
Ambasada turke në Ukrainë Ahmet Chang. Ai nuk u pajtua me përkufizimin
"Diskriminimi" dhe vuri në dukje se çështja e regjimit të vizave të rregulluara nga qeveritë
dy shtete, dhe dallimet në politikën e vizave (çmimet e vizave në veçanti)
- Normal. Z. Chang tha se ukrainasit vizave për $ 30
lëshuar për tre muaj (që është, me viza Turqisht Ukrainisht për
tre muaj mund të vizitoni disa herë Turqi), rusët edhe për 20 $
të marrë një vizë dy-mujore. Megjithatë, tre-mujore për vizë është e nevojshme nëse madhe
shumica e ukrainas të cilët vijnë në Turqi për të pushuar për një javë ose dy, shpesh
Mos qëndroni në këtë vend për më shumë se një muaj, dhe udhëtimin e ardhshëm
planifikimit në të mirë një vit? Në fakt, ne, ndryshe nga qytetarët e
vendet e tjera janë të detyruar të paguajnë për një shërbim që ne nuk kemi nevojë dhe të cilat
Ne nuk e përdorim. Oficer turk gjithashtu tha se Turqia e ofruara
Kiev futur reciproke regjim pa viza, por, sipas tij, vendi ynë nuk është i
ishte e gatshme për këtë hap. Logjika e diplomatëve tanë në këtë kontekst është e qartë:
Ukrainas janë kryesisht vizitoi Turqinë në mënyrë që të tjerët, që është, të sjellë
saj më shumë se të ardhura të konsiderueshme, ndërsa turqit po vijnë për ne do të thotë
mos në pjesën tjetër, dhe të ardhurat prej tyre ukrainase thesarit nuk merr. Përveç kësaj, turqit,
Vizitorët në Ukrainë, dhjetëra herë më pak se ukrainas viziton Turqinë.
Por përgjigje të qartë për pyetjen, pse çmimi i vizave për ukrainas
lartë se ai i vendeve të tjera, diplomati turk, e jo për të na dhënë.
Ajo mund të supozohet se turqit nuk janë qëllim që të diskriminojë pikërisht Ukrainian
turistët të cilët janë vetëm duke u përpjekur për të fituar sa më shumë të jetë e mundur për vizat, dhe diplomatike tonë
departamenti, në kontrast me homologët e tyre nga vendet e tjera, jo mohuar.
Ky supozim sugjeron veten si një koment mbi
për koston e vizave nga Ministria turke e Punëve të Jashtme të Ukrainës, ne
dështuar. Jo jo, në Ministrinë Jashtme refuzoi të përgjigjet në pyetjet tona, në parim,
por nga data e trupit diplomatik ukrainas ka kaluar
një muaj e gjysmë, dhe përgjigja është ende nuk ka. Ndoshta në Sheshin St Michael
thjesht nuk mund të shpjegojë se pse ata nuk e kanë mbrojtur interesat e bashkatdhetarët e tij
në këtë çështje. Megjithatë, ka diskriminim. Dhe jo vetëm për
vizave. Lexuesi, "Zn" Vyacheslav Pilyuyko vëmendjen tonë më të
Një aspekt i udhëtimit të udhëtimit dhe kohës së lirë për qytetarët tanë. Ukrainas
Turqia, sepse tani jemi në lidhje me këtë vend nuk marrin e duhur të plotë
shërbimit, si qytetarë të vendeve të tjera, hotelet nuk janë të pajisur me kanale televizive Ukrainian
dhe ukrainase-udhëzon në rrugë, si dhe personel ndihmës. Për shembull, udhëzimi
para se të zhyten kryhet me turistë nga Ukraina në gjuhën ukrainase
dhe në rusisht. "Po në qoftë se unë nuk e kuptoj saktësisht se si të sillen
në çdo situatë të rrezikshme, dhe si rezultat i mbyt "- pyet një retorike
pyetje, lexuesit tonë. Ahmet Chang në përgjigje tha se, së pari, pothuajse
Ukrainas janë në dijeni të Rusisë, dhe së dyti, numri i Ukrainës
kohën e lirë është shumë më e vogël se ruse, dhe frëngjisht dhe spanjollet po ashtu nuk
kanë udhëzues tuaj dhe përdorni shërbimet e anglisht-folëse udhëzon. Ajo
Dakord. Por duhet theksuar se në çdo hotel, ku pjesa tjetër polet
një televizion udhëzues dhe polake-polake, edhe pse popullsia e Polonisë është më pak
se Ukraina, dhe të ftuar nga Polonia në Turqi pothuajse i njëjtë si
dhe të vendit tonë. Gruaja, 30 vjet më parë ka punuar në udhërrëfyes që flet anglisht
Dalje në det anije sovjetike, cili grup vozilo e turistëve nga Amerika e Veriut
në Antilles, kujton: çdo herë në bord ngritur
Grupi i Kanadasë, frankofone Kanadezët janë në mesin e tyre një vlerë absolute
minoriteteve. Dhe çdo herë që erdhën në zemërim që nuk ka frankofone
udhëzues. Pavarësisht nga fakti se të gjitha frëngjisht-Kanadezët janë të vetëdijshëm në anglisht,
mungesa e një udhëzues që fliste atyre në gjuhën e tyre amtare, e kuptuan
një mospërfillje për të drejtat e tyre, mungesa e respektit për veten time. Në fund, administrata
prezantuar pozitën franceze dhe një udhëzues të ... Sigurisht jo, të gjithë qytetarët
E Ukrainës dëshirojnë të flasin Ukrainës, por jo në gjuhën ruse. Por
Gjuha ukrainase mes nesh shumë. Megjithatë, shumica e tyre duket të jetë
diku në një nivel nënndërgjegjeshëm është ende i ulur ende lugë një pranim të heshtur të
subsidiaritetit dhe inferioritetit të gjuhës Ukrainës, në krahasim me një "të madhe
dhe të fuqishme. " Pretendojnë të drejtat e tyre gjuhësore në marrjen e çfarëdo
shërbimet e informacionit ukrainas-folëse qytetarët nuk kanë mësuar ende, edhe në Ukrainë
Ndryshe, të themi, frëngjisht-folëse kanadezëve të njëjtë ose niderlandoyazychnyh
Belgët. Të mos flasin dhe të kërkesave apo ankesave të kuotimit të tilla
lloji jashtë vendit? Përfundim: ukrainas, për fat të keq, nuk lejojnë veten të diskriminuar,
pas të gjitha, vetëm dikush që e respekton veten respekt ...

Share This Post: