Mos u mundoni të fillojnë të bëjnë disa punë krijuese , ose e planifikimit ,
nuk kanë bërë një plan të përgjithshëm të vendit . Përndryshe , ju mund të shmangur gabimet që
atëherë ju nuk mund të rregullohet . Prerë një pemë të madhe , e cila , siç doli ,
të mund efektivisht maskë gazometër largët - një shembull për këtë.

Nëse ju jeni duke lëvizur në një shtëpi të re pa një kopsht dhe janë në kërkim për ide për planifikimin e
Vështrim të parë në disa karakteristika të peizazhit, të tilla si të vlefshme -
, pemë mur apo grumbull gurësh të, rock tokës, dhe të fillojnë planifikimin me një prej tyre.
Nëse nuk ka asnjë pikë të tillë, të përcaktuar se ku pema dominuese do të ketë një estetike
ose vlerë praktike - për të mbyllur një pamje të shëmtuar, duke i dhënë hije apo strehim
nga zona prying sytë rekreative, ose në kuadër një skaj të shtëpisë - edhe
nëse është vetëm një pemë ose shkurre - dhe nëse ju jeni të lumtur në këtë vend ju
dhe do të donte për të parë atë - kjo do t'u shërbejë të paktën fillim
pikë. Qëndroni me shpinë në shtëpinë tuaj dhe të bëjë një vlerësim të parë të kësaj pike.
Ajo është, në fund të fundit, më shpesh gjendet në fushën e shikoni parë. Ka
nëse ka disa tipare të paharrueshëm? Dhe gjërat duhet të jenë të
fshehur? Të gjitha kopshte të ketë disa pasurive natyrore. Ose kjo është interesante
karakteristikat arkitektonike, apo kjo është një pemë e bukur ose edhe një të madh
lumit ose të kodrës. Mark kjo në planin tuaj për projekt.
Në mënyrë të pashmangshme, megjithatë, ka disa gjëra që janë më të mira për të fshehur: shëmtuar
outbuildings, tuba kullimit në anët e shtëpisë, tel,
hedh fqinjët e saj - ose në raste ekstreme, kopshtet e tyre në mënyrë të plotë. Bimët Ngjitje
dhe shkurreve mund të bëjë një transformim magjik. Për rezultate më të shpejta
Të sigurojë një gardh të materialeve gruboobrabotannyh. Plani i lehtë
mënyrë për të filluar planifikimin kopshtin tuaj, është për të nxjerrë një plan
site. Nuk kërkon aftësi të veçanta ose të njohurive e oborresh,
vetëm duhet të jenë të kujdesshëm se si kjo është e mundur. Nëse ju keni një pjesë të madhe
fletë të letrës grafik ju mund të lidhen një shesh të vogël (një centimetër)
në letër, një komplot metër katror. Kur matjen e distancës
midis dy pikave, duhet të ketë një nivel, pa paragjykim. Për të marrë këtë me një plan
fletë letre grafiku. Draw mbi të: * kufijtë e saktë e faqes *
vendndodhjen e shtëpisë (nëse ndërtuar tashmë) * furnizimit me ujë, gaz dhe energji elektrike,
tuba Kanalizim, telat lart, veçanërisht lehtësim i faqes *
(Paragjykim Disponueshmëria, vrima, gullies, pellgje, kodrat) * shënuar jugore (diell)
anë, si vend është i ndriçuar gjatë gjithë ditës kontrolloni * drejtimin e mbizotëruese
Erërat * shtigjet ekzistuese, portat, zonat e shtruar, pemë dhe shkurre;
* Karakteristikat e zonave fqinje, topografi përreth lokacionit, llojet e largët;
Kontrolloni vendin në shtëpi aeroplan, dhe vendin e tubacionet e ujit dhe kanalizimeve
dhe linjat nëntokësore të shërbimeve. Telat ajrore Vendndodhja gjithashtu duhet të
Dolno të verifikohet. Pas përfundimit të këtyre shënim vizatime përgatitore çdo
shtigjet ekzistuese, portat, zonat e shtruar, pemë dhe shkurre. Tani
Plani pasqyron të gjitha detajet e rëndësishme që ekzistojnë në vend dhe të sigurojë
ju një bazë për një projekt të ri. A nuk e tërheqë një dizajn të ideve tuaja në këtë fletë
letër. Në vend të kësaj, merr këtë me një fletë të madhe letre gjetjen dhe vendin e saj në krye
plan. Kjo do t'ju japë mundësi për të portretizuar një shumëllojshmëri të ideve tuaja dhe të përpiqemi
koncepte të ndryshme. Ose të bëjë një kopje të planit tuaj. Projektimit kryesore
si gardhet, pergolas ose gazebos duhet të nxirren në këtë pikë. Kështu
edhe pellgje, ujëvarat dhe lumenj. Kjo vlen edhe për pishina,
cila do të jetë pika fokale (në disa vende, duke ofruar më të mirë
specie) në kopsht. Nuk është një përjashtim të arsyeshme për një plan të detajuar - një shkëmbor, me gurë
zonë, e cila është krijuar nga natyra ose kur shpërndarjen e natyrshme e gurë të përdorura
për të krijuar këtë kopsht me gurë. Edhe pse është e dëshirueshme këtu disa të përgjithshme
plan, por është e vështirë për të përgatitur një vizatim të detajuar, ku çdo ndodhet
Vendndodhja Stone dhe e informoi atë të ardhshëm, e kështu me deysvitelnosti
kopsht është disi e ndryshme nga ajo që ishte fillimisht në letër.
Natyra Modelimi kopsht kopshtin varet nga stilin e themel.
Shtigjet e lakuar kopsht dhe shtretër lule - të gjithë duke ndihmuar për të krijuar këtë stil. Ka
disa pika të rëndësishme që duhet të merren parasysh gjatë projektimit të këtij
pjesë të kopshtit. Plani juaj do të tregojë të gjitha kopshtit si një zog
fluturimit, por ju duhet të dorëzojë formularin kopsht në nivelin e syve. Shpesh izgognutye
kthesa e bëra në planin e do të duken shumë të tepruar, kur shikohen
në nivel sy dhe duhet të bëjë një kthesë më mirë. Kthesa duhet gjithmonë të
pa probleme duke ndryshuar drejtimin e rrjedhës së nuk duket shumë e qartë. Dy të rëndësishme
rregullat e projektimit për hartimin gjurmët - linja që devijojnë
ata janë, si-për të ikur nga sytë, zvogëlon ndjenjën e distancës, ndërsa
linjat që konvergojnë, duke e bërë rrugën e gjatë se shikimi. Praktik
metodën e kapërcimit të kësaj është se kur ju keni një plan themelor
në letër, vënë në kufijtë e rrugëve dhe lule shtretër shtrirje të litar
ose një çorape për ujitje. Pastaj ju mund të shihni, të ndjehen dhe të vlerësojmë
rrugën lehe ose kopsht me pika të ndryshme të komplotit. Kopshte të mëdha mund të
destinuara për shëtitje të gjata, me shtigje dredha-dredha dhe shtretër lule
në kopsht. Ajo fton që ju të ecni në kopsht përgjatë rrugëve që të çojnë në interesante
pikë ose specie e bukur. Në kopshte kundërtën e vogla nuk kanë nevojë në
Ata kanë ecur kaq shumë, por duhet të përpiqet për të mbajtur një sy në kopsht. Ndërsa
Mos e vendosni në aspektin e bimëve, për shkak se më e rëndësishme për të marrë një fillestar
projektimit dhe të ndjehen të kopshtit me shtigjet e saj, hapat dhe railings. Bimët janë zgjedhur
fundit.

Share This Post: