Nëse keni llogaritur, banka do të duhet të paguajnë gati pesë herë më shumë. Dhe me të vërtetë
sa për të paguar në muaj - është më mirë të mos mendoj! Kështu që unë vendosa të shtyjë një mik
blerjen e pasurive të patundshme në kohët më të mirë, kur institucionet financiare bëhen më bujare,
dhe apartamente janë më të lira. Por, kur të vijnë këto ditë? Shpjeguar njerëzve në e di
"BB", kjo është ajo. Banesa shumë Sipas ekspertëve të Ukrainës '
Tregtisë Sporti ", tani në Kiev vendosur për shitjen me 14 mijë apartamente.
Sipas të ardhurat aktuale të popullsisë dhe fuqia e saj blerëse është shumë e
shumë, në fakt në vitin 2009 REALTORS ka shitur vetëm 7 mijë apartamente.
Në vitin 2010, kërkesa do të bjerë edhe më shumë, sepse njerëzit nuk kanë të holla, dhe për të marrë
kredi me interes askush nuk dëshiron të pabesueshëm. Megjithatë, pavarësisht nga kjo,
Ndërtuesit nuk na lëshon zemra: në vitin e ardhshëm kanë në plan të marrë një tjetër 7 mijë apartamente.
Çfarë ka kjo të çojë? Për një sasi të madhe metra katrore bosh,
të cilët nuk kanë as të dorëzojë një qira: rajonet e vizitorëve janë kthyer në shtëpi, dhe
ata që mbetën, preferojnë të marrin një strehim më të ardhura të ulëta në të mesme
tregut. Nga ligjet e ekonomisë, në qoftë se furnizimi tejkalon kërkesën, mallrat duhet të
lirë, por në Ukrainë ishte një situatë e veçantë. "Kostoja e fundit
apartamente metropolitane rreshtuar 1000 $ për metër katror, ​​zhvilluesit
të gatshëm për të shitur ato, edhe pa fitim, por më poshtë ky çmim nuk do të bjerë "
- Siguroi "BB" drejtori "Ukrainian Tregtisë Sporti" Vitali Bojko. Specialistët
Pasurive të patundshme vëren një rënie të vazhdueshme në veprimtarinë e blerësit. Tani
kostoja mesatare për metër katror në tregun sekondar në 2065 $,
dhe në fillore - $ 1974. Ky ndryshim shpjegohet me faktin se më shumë
ndërtesat ende nuk kanë vënë një bazë gardian, dhe nuk ka ndonjë rrezik për të paguar për
papërfunduar. Në pushimet e dimrit dhe para përfundimit të sheshtë racës
nuk do të shiten, dhe në pranverë do të mbajnë aksionet e REALTORS dhe sezonal
zbritje, duke shpresuar për të tërhequr blerësit. Por njerëzit nuk mashtrojnë, në qoftë se paratë
Jo, dhurata të vogla nuk do të të ndihmojë. Bankat babëzitur pak e kujdes
Institucionet financiare ukrainas kanë njoftuar se kredive outstanding nën hipotekë,
por në realitet ajo është vetëm fjalë të kota: kredi të shtrenjta askush nuk e merr. "Bankat thjesht
doni të forcuar reputacionin e tyre financiare që ja, thonë ata, dhe hipotekat
japin paratë që ju dëshironi - të marrë ", - shpjegoi" BB analist "të sektorit bankar
Nikolai Ivchenko. Sigurohuni që irealitet e këtyre propozimeve është e thjeshtë:
Një nga bankat më të mëdha vendase të ofrojnë për të llogaritur pagesat
peng në një makinë llogaritëse kredi. Miku im kthehen të gjitha kushtet,
dhe të prodhimit u gjetur se në 25 vjet duke përdorur shërbimet e nevojshme për $ 40.000
Kredi për të paguar $ 140.000, me vitet e para vetëm pagesa mujore
Shuma në më shumë se 8 mijë UAH. Dhe kjo është - dy të pagës së tij, në fakt, e gjithë familja
buxhetit. Në SHBA, financierët mori paratë publike për blerjen e banesave në
4-5% në vit, cila është arsyeja pse nuk është edhe rasti në mes të një krize shumë më të mirë
se ne. Amerikanët të marrë një peng, dhe kompanitë e ndërtimit të punësojë
të gjitha industritë e tjera. Çfarë shpjegon kosto të lartë të Ukrainës
kredi? "Arsyeja kryesore për këtë fenomen - dobësia e sistemit tonë financiar:
Bankat kanë frikë të humbasin të inflacionit, në mënyrë që të investojë në koston e huamarrjes
amortizimin e parave. Për më tepër, popullsia ka frikë të kthehen kursimet e tyre
depozitojë para zgjedhjeve, në mënyrë që institucioni financiar është thjesht asgjë për të dhënë "
- Shpjegoi situatën Nikolai Ivchenko. Ajo luan një rol, dhe konkurrenca:
kur bankat kanë shumë para, ata konkurrojnë për të njëjtën do t'u japë atyre një më të vogël
për qind. Tani situata është i kundërt. Përveç kësaj, kreditë e shtrenjtë për të fajësuar
dhe Banka Kombëtare: për institucionet tregtare financiare, ku njerëzit marrë hua, të marrë
fondet e para nga NBU, edhe atë duke paguar një përqindje për përdorimin e (një
Norma) - 10, 25% në vit. Ndërsa Federal Reserve norma e skontimit
Shtetet e Bashkuara tani qëndron në 0-0, 25%. Shih dallimin? Analistët financiarë
pretendojnë se kredive do të bëhet më e lirë në Ukrainë në pranverën e vitit të ardhshëm,
kur ekonomia do të stabilizohet dhe të bankave do të jetë në gjendje për të mbledhur të nevojshme për normale
të totalit.

Share This Post: