Ajo ka deklaruar këtë në Ternopil gjatë një vizite të martën, në bazë të
Shërbimi i Shtypit i Kabinetit të Ministrave të Ukrainës. "Kontrata do të jetë një ushtri, dhe urgjente
shërbimi do të pushojë pasi që ju dhe unë do të përfundojë zgjedhjet presidenciale "
- Kuotat e shërbimit të kryeministrit për shtyp të qeverisë. Timoshenko kujtoi
se projekt-ligjin mbi kalimin në ushtri kontrata është e regjistruar në Parlament
menjëherë pas zgjedhjeve parlamentare në 2007. Ajo vuri në dukje,
se marrja në konsideratë e këtij ligji është bllokuar në Rada Verkhovna të Ukrainës.
"Pas zgjedhjeve presidenciale këtë bllokadë do të hiqen. Ky ligj do të miratohet
menjëherë, tashmë ka një strategji të tranzicionit për ushtrinë kontratë, nuk është
Vlerësimet kanë vizion për të bërë këtë ", - tha Kryeministri në.
Përveç kësaj, Timoshenko premtoi gjithashtu në muajt e parë të një presidenti të ri
për të rishikuar doktrinës ushtarake, "doktrinës ushtarake nevojat e sotme modernizimin,
kërkon, balancë të re e ofrimit të sistemeve, "- tha ajo." Për
Unë personalisht Ushtria - se pavarësia e shtetit tonë. Për mua, Ushtria
- Aftësia për të korrigjuar politikën në botë dhe për të mbrojtur e tyre
kufijtë e rreziqeve që nuk ka nevojë për të lehtësuar "- tha
tha ajo.

Share This Post: