Ministrat e financave të Bashkimit Evropian javën e ardhshme do të marrë një vendim për refuzimin
mbështetje të krizës nga bankat , industrinë dhe tregun e punës -BE besim
se ekonomia ka gjetur të mjaftueshme nga kriza të vazhdojë të zëvendësojnë
" paterica buxhetit. saj"

"Në qoftë se ju mbani këto masa janë shumë të gjata, ata mund të ndërhyjë në proceset e
rregullimet brenda dhe të gjithë sektorët ... "- Tha projektit të deklaratës
BE Ministrave, i cili do të publikohet pas takimit të ministrave në mbledhjen e ardhshme
javë. Ministrat e financave të BE-së do të takohen për të diskutuar mbi 16 Mar financiare
Problemet e Greqisë dhe për të minimizuar përgjigje strategjinë e krizës. Ekspertët dhe politikanët
thonë se qeveritë e bllokut për të gjetur një ekuilibër - për të mbajtur
Mbështetje për periudhën kohore të mjaftueshme për të parandalojnë përfundimin e
rimëkëmbja ekonomike, por për të hequr ato në kohë për të mbajtur nën
kontrollin e deficitit buxhetor. Projekt ministror Deklarata thekson se
masa mbështetëse për sektorë të ndryshëm të industrisë, si automobilave
sektor duhet të eliminohet në radhë të parë, si rimëkëmbjen ekonomike
fitimin e momentit. "Këto masa duhet të kthehet sa më shpejt të jetë e mundur, duke pasur parasysh
relativisht kosto të mëdha fiskale mbi ta, dhe mundësinë që ruajtja
Këto veprime mund të dëmtojnë ndarjen efikase të resurseve dhe, prandaj,
pengojnë konkurrencën dhe funksionimin e tregut të brendshëm ", - thotë
në projekt. Masat për të mbështetur disa objektivave afatgjata, të tilla si "të gjelbërta"
teknologjive, si dhe hulumtim dhe inovacion, do të lejohet, me kusht
që ata të jenë në përputhje me rregullat e ndihmës shtetërore të BE. Jobs
Me bankat dhe në mes të 2010, qeveria duhet të fillojnë heqjen e masave të mbështetjes
tregun e punës, i futur për të ndihmuar kompanitë të shmangur pushime nga puna. "Ky
duhet të mbarojë (të ndihmojë), në një kohë kur shërim
të jetë i sigurt "- thotë dokumenti. "Sipas parashikimeve më të fundit
Komisioni në lidhje me rritjen e, kjo mund të fillojë në mes të 2010 për të
BE-ja si tërësi, duke marrë parasysh prapambetjen historike me të cilën e papunësisë
përgjigjet në rritjen e aktivitetit ekonomik "- besoj se ministrat e BE. Në
Shkurt Komisioni Europian parashikoi rritje ekonomike të BE-së në 2010 në 0, 7
për qind pas një rënie prej 4 1 për qind në 2009. Papunësia është
pritet të rritet më tej, duke arritur në 9 janar, me 9 për qind. Nxitjet
bankat të japin hua për kompanitë që mund të anulohet në kthesën e fundit.
"Refuzimi i skemave të përkohshme që lehtësojnë financimit duhet të varet nga
aftësinë e institucioneve financiare për të siguruar kredi të mjaftueshme
sektorin e korporatave. Duhet të vazhdojë të monitorojë nga afër
mënyrë që të mos ndërhyjë në restaurimin e vështirësi të panevojshme në dhënien e
kredive, "- tha projektit të deklaratës.

Share This Post: