Borxhi i përgjithshëm dhe të garantuara të Ukrainës ka arritur në 93 , 5% të PBB-së. Kjo ishte
tha në takimin e Kabinetit në raportin e Zëvendëskryeministrit
Tigipko Serhiy Ukrainës mbi situatën ekonomike në vend , siç raportohet
zëdhënës për kryeministrin Lukyanenko ministrin Vitali .

"Kjo është një shumë e paparë , të nivelit të lartë kritike për ekonominë
Ukrainë. Situata në shok Ukrainë " , - tha V. Lukyanenko , i cili citon
LIGABusinessInform përkatëse . Sekretar për shtyp e Kryeministrit tha ,
se në muajin e ardhshëm , Ukraina duhet të paguajë borxhin në rreth $ 6000000000
UAH . Në të njëjtën kohë të ardhurat pritet të rriten nga 12 miliardë UAH . Gjithashtu ,
Sipas V. Lukyanenko , gjatë takimit kabineti i ishte thënë seminimale
pagave në Ukrainë këtë vit do të jetë 888 dollarë .

Share This Post: