Disa tregtarët e pandershëm e makinave është bërë një fakt i njohur gjerësisht :
ata shesin " virtuale " e integrimit , të joshur nga çmimet e jo- ekzistente
dhe nuk tregojnë koston reale të riparimin e makinave . Keqinformimi është e konsumatorit -
norma e disa tregtarëve , por në të njëjtën kohë është një rast për të parashtruar
për tregtarin në gjykatë .

Mnogie autorizuar shitje gjatë shitjes në vazhdim gjithmonë të shitur
asgjë si një "makina virtuale" - makina që janë në të vërtetë
nuk ekziston. "Qëllimi i një - për të joshur klientët në një sallë ekspozite makinë, - përfaqësuesi i
një nga shitësit. - Kur ai arrin, ai është thënë se kupon
makina janë të gjatë, por ka analoge të shkëlqyer - dhe të tregojnë atë
makina me çmimin e ri, duke qëndruar krah për krah. Në qoftë se shitësi - një profesionist, të konsumatorëve
pothuajse asnjëherë nuk largohen pa blerë. "Keqinformim avtopotrebitelya
janë gjetur për të punuar si zakonisht. Një nga më të vjetër "divorc" telefonik
konsumatorëve - supozohet dumping. Nga menaxheri i telefonit tha se çmimi sigurisht
ulët se ajo në fakt është, dhe kur konsumatori arrin, shpjegon ai,
se ai kishte diçka të gabuar apo keqkuptim, dhe të deklarojnë çmimin real të makinave.
Ose blerësi thërret dhe i thotë se makina "është në magazinë, të vijë."
Blerësi vjen në kabinën si ata bëjnë "sytë sheshin" dhe thonë se "nuk
mund të jetë, që ju tha këtë? Çdo njeri është i bërë me porosi. "Si rezultat, blerësi
urdhëroi makinën në këtë kabinë - mirë, gjithsesi këtu ende. Ndonëse
mund mënyrë, për shembull, në sallon më afër shtëpisë, ose i telefonoi të gjithë shitësit e
zgjedh se ku radhë është pak ose vetëm një makinë të ngjashme është më e lirë.
Sipas mendimit të anëtarëve të një prej klubeve auto, veprime të tilla t'i mashtrojë konsumatorët
makina të reja janë duke bërë disa shitësve të shumë të mëdha.
Ata nuk priren të përdoret vetëm për shkak brazenly për të punuar, të rrëmbyer
tregut të pasuruar me çdo mjet. Këto kompani nuk mund dhe nuk duan të luftojnë
për klientin, detyra e tyre kryesore: të rrëmbejë çdo qindarkë e fundit, siç u përmend
më parë, "degrease klienti." Gjatë viteve të udhëheqjes së këtyre kompanive
nuk ndryshon, vetëm mësuar të "trajnuar personelin e tyre me buzëqeshje."
Rënia e shitjeve të makinave bën tregtarët të dalë me një shumëllojshmëri të
mënyra për të tërhequr klientët. Jo më pak është premtimi i pothuajse të
Makina garanci jetës. Edhe pse garanci, siç rezulton
më pas, ka shumë probleme. Në Auto Show në mënyrë të njëanshme
privojnë pronari i të drejtës makinë në garanci nëse ai e bëri avtotatuazh,
akordim ose vendosjen e tij me rrota apo gomat nuk janë në tregtari zyrtare të SRT.
Jaroslav Vovk, drejtor i marketingut dhe kompani reklamat automotive
tha: "Ne kemi nevojë për të ruajtur makinën, duke përfshirë edhe blerjen e pjesëve të këmbimit
origjinale, të cilat janë të certifikuara nga prodhuesi dhe ne jemi përgjegjës për
që vënë detaje të nevojshme në makinë, nuk është thyer, ajo
Asgjë nuk do të ndodhë. "Avokatët thonë se tërheqja e pabazë nga garancia
kundërshtim jo vetëm me ligjin për mbrojtjen e konsumatorit, dhe udhëzimet e
veprojnë në makinë. Prandaj këshilloj, nëse shoferi beson se ai
refuzoi të paligjshme të shërbimit, ai duhet të bëjë një teknike të pavarur
ekzaminim dhe për të mbledhur dokumente të tilla. Alexander Dyakulich, një avokat i cili listat
Dokumentet për gjykatën: "Kontrata e shitjes dhe blerjes, një deklaratë për trajtimin
për shitësit e makinave, reklamendatsionny akt, mohimi i shërbime të garancisë, të pavarur
provim. Kjo është, këto dokumente bazë dhe konfirmojnë faktin se
është refuzimin e pabazë nga ana e bimëve teknike. "avokatët argumentojnë
- Mundësia për të fituar rastin është mjaft e lartë. Por mbani në mend -
dorëzimin e një kërkesë, ju do të duhet të paguajnë 120 hryvnia për të teknologjisë së informacionit
mbështetjen e procesit gjyqësor dhe një përqindje e shumës së kompensimit që
ju duhet, shërbimet e bankës - për çdo institucione të veçanta financiare.
Ndihmë është një avokat ju do të kushtojë nga 200 hryvnia në $ 200.

Share This Post: