Monedhën e përbashkët evropiane në ato ditë tëtestit më të rënda
Që nga futja e tij , dhe duhet të përballojë testin e saj , tha të mërkurën
Kancelarja gjermane Angela Merkel .

"Euro është në rrezik , dhe nëse ne nuk do të ndalet , pasojat mund të jenë
madh , " - tha ajo , duke folur në parlament me një deklaratë të qeverisë .
" Ajo nuk është më shumë dhe jo më pak , si testimin dhe vlerësimin e Evropës
ide . Nëse ju nuk qëndrojnëeuro, dhe Evropa nuk do të qëndrojë ", - shtoiKancelari .
Në prag tëministrave të financave të 27 vendeve të BE miratuan krijimin e Brukselit
Fondi stabilizimit për një Evropë të bashkuar në € 60000000000
Expandable deri në 500 miliardë lekë, si dhe Banka Qendrore Evropiane blerë Sovran
eurobonove të eurozonës . Tani Gjermania duhet të marrë të përshtatshme
ligj që do të lejojë që ajo të marrë pjesë në fondin e stabilizimit . Projekt-ligji qeveria
miratuar tashmë . Voto në Bundestag është planifikuar për pasdite .

Share This Post: