Së fundi , në Ukrainë dhe makina nuk ishte një luks , por një mjet të transportit ,
shkruan " PK "

Nuk është e habitshme që në mesin e të gjitha llojet e kredive më shpejt pas
Kriza ringjallur kredi automobilave. Për auto vitin e tregut u rrit me pothuajse
dy herë, dhe deri më tani në borxhe është blerë çdo dhjetë shitur
makinë. Shpenzimet çfarë shtesë përballohen nga blerësi kur ju bëni një kredi?
Mund të huamarrësit të zgjedhë kompaninë e sigurimeve vetë? Kur duhet të
të përfitojnë e leasing-ut? Këto dhe të tjera pyetje përgjigje Zëvendëskryetar
Bordi i Bankës së Qipros Ivan Kuzovkin, kreu i kredi e makinave
OJSC Astra Banka Alexander Gaidar dhe drejtorit të marketingut të Grupit të kompanive "AIS"
Julia huamarrës Ptitsyn ideal - Në çfarë kushtesh mund të marrë një kredi sot
për të blerë një makinë? Ivan Kuzovkin: - Një huamarrësit potencial duhet të ketë një
vendin zyrtar të punës dhe të ardhurat zyrtare. Si dëshmi
Ne pranojmë të paguajnë jo vetëm të ndihmojë e pagës, por shkarkimit
zbritur. Klientët tanë - njerëz të cilët kanë të ardhura të qëndrueshme mujore.
Huamarrësi pamartuar duhet të fitojë të paktën 3 mijë UAH. një muaj për të
kanë mundësi të paguajnë kredi për makinë me kosto të ulët. Nëse personi
familja (gruaja dhe fëmijët), të ardhurat zyrtare duhet të jetë të paktën 5 mijë UAH.
- Çfarë, sipas mendimit tuaj, është huamarrësi përsosur dhe banka vë një kufi
Mosha? Alexander Gaydar: - huamarrës ideal - një djalë të ri
25 vjeç, i martuar, të punësuar, zyrtarisht, detyrë nuk është
nën menaxher i lartë në fushën pa rrezik. Idealisht, klienti
bën një paradhënie gjysmën e kostos së makinave dhe merr një kredi për të
pak kohë. Në lidhje me kufizime të moshës, e mundshme
huamarrësi duhet të jetë jo më shumë se 60 vjet në fund të periudhës së kredisë.
Mosha minimale - 21 vjeç, por ne mund të japim kredi dhe 18-vjeçare, në qoftë se
ai ka të punësuar dhe sponsorizimin e njërit nga prindërit zyrtar të punës.
Në çdo rast banka që i përshtaten çdo klient individualisht. Ne u përpoq
nuk e refuzojnë, dhe në qoftë se klienti për disa parametra nuk është e përshtatshme, ne kërkojmë
kompromis i kushteve të kredisë. Një njeri, ai vetë ka përcakton
ai kishte nevojë për një kredi apo jo. - Si të interesit date
normat dhe afati maksimal të kredisë? Alexander Gaydar: - Norma mesatare e interesit
- 22-24% pa në UAH, në përgjithësi, normat e ndryshojnë midis 20-30%.
Afati maksimal i kredisë - 7 vjet në makinat dhe automjetet 5 vjet
Prodhimit kinez dhe të CIS. Por mesatarisht, huamarrësit paguajnë një kredi
për 3 vjet, respektivisht, në kurriz të prerë përsëri në pagesat. Ivan Kuzovkin:
- Ne kemi një afat maksimal prej 5 vjet e kredisë për makina dhe 3 vjet në makinën
prodhuar në Kinë dhe CIS. Norma nominale është 21, 9% në
UAH plus një kohë komisionit. Mesatare vjetore Norma efektive e interesit
varion nga 22-24% në vit. Julia Ptitsyn: - financiare "levave"
- Ndihmë e mirë për blerës kur të blerë një makinë. Në qoftë se blerësi
nuk mund të paguajnë menjëherë koston e plotë të makinave, disponueshmërinë e kredisë të favorshme
program mund të bindë një klient nga një markë tjetër. Prandaj, kompanitë e
së bashku me bankat e saj partnere të reflektojë mbi programe të përbashkëta për të mbështetur
blerësit të cilët janë më të dobishëm kushtet standarde të kredisë.
Ne ju rekomandojmë që të paguani kujdes për këtë program të veçantë partneriteti
kreditimit dhe leasing. Midis tyre janë afat-gjatë (deri në 7 vjet) dhe pa interes
kredive. Fitim se sa marrë me qera - një alternativë për kreditë e makinave janë quajtur shpesh
me qira. Në disa raste, ky mjet mund të jetë e dobishme për kredi të zakonshme?
Julia Ptitsyn: - Kjo përvojë na erdhi nga Evropa. Pas kontributin e
35% të kostos së një makine me qira për tre vjet në 16%
në vit në monedhën vendase. Në këtë rast klientin tonë nuk do të kenë tyre
regjistruar një makinë, të paguajnë tarifën e transportit, për të kryer inspektim
dhe kështu me radhë - të gjitha këto kosto janë të përfshira në pagesat e qirasë. Përveç kësaj, leasing
Kompania siguron se makina ishte riparuar në kohë. Pavarësisht nga
faktin se skema e leasing-ut është më e dobishme dhe interesante kryesisht për blerësit
personave juridikë, mos harrojmë për personat fizikë. Mjaft
shumica e klientëve tanë janë sipërmarrësit të cilët konsiderohen
vetëm si individë. Ata zakonisht kanë një flotë të vogël 1-3
automjete, kryesisht tregtare. Dhe këta konsumatorë janë të
interesuar në skemën e leasing-ut, për shkak përpunimin e një hua bankës konsideron
një subjekt të tillë mjet për të kolateralit në rrezik. Për më tepër, për shkak të
përfitimet e taksave për kompanitë e leasing-ut është më shumë kredi fitimprurës. - Kur
ju dukej kushte rezulton se për tre vjet, konsumatori paguan
Më shumë se 80% e makinave. Çfarë ka kjo të parave në fund të
tre vjet? Julia Ptitsyn: - Zakonisht nga kjo kohë në kompanitë e mëdha
tashmë të shitur një makinë e vjetër dhe të bëjnë nga një e tij të re. Nëse klienti vazhdon të
përdorimin e makinës, mund të shpengohet atë për vlerën e mbetur. - Si të
njohur për të kërkuar përpunimin e një sasi të kredisë, duke e tejkaluar e kërkuara
këstit të parë. Shpenzimet çfarë shtesë përballohen nga blerësi, kur ju bëni
kredi? Julia Ptitsyn: - Çështja e para se sa ju nevojitet në një herë - për klientët
një prej kryesore. Kur të blesh një makinë, të themi, 100 mijë UAH., 4-të
UAH. do të shkojë në regjistrimin, rreth 6 mijë - për sigurim, plus rreth 500 USD.
për të "avtograzhdanki." Kryerjen e mundshme të bankës - 1-2% të kostos të kredisë,
që është rreth 700-800 USD. Kështu, kur nevojat e tij të ketë 35 mijë
UAH. pagesën e parë, plus një tjetër 10-12.000 UAH, gjithsej -. 47.000 Alexander
Gaydar: - Duke pasur parasysh hartimin e kolateralit, komisioni dhe të sigurimit, përveç
Kësti i parë do të marrë një tjetër 15 UAH mijë. Nga rruga, ligji
konfirmoi se banka është e detyruar të dorëzojë kredive të konsumatorëve dhënien paraprake
llogaritjen e kostos të kredisë, të paraqitur në një formë të kuptueshme - në formën e një tabele.
"Sigurimi - është e njëjta pica" - pjesa më e madhe e pagesave shtesë
sigurimit. Mund të huamarrësit të zgjedhë kompaninë e sigurimeve? Ivan
Kuzovkin: - Sigurisht, klienti mund të zgjedhë ndonjë kompani e sigurimeve.
Megjithatë, praktika tregon se huamarrësit janë kryesisht të orientuara
çmimeve. Në të vërtetë, mund të gjejnë gjithmonë të sigurimit të lirë, por kjo nuk është
do të thotë se ajo do të jetë e barabartë me atë që është më e shtrenjtë. Unë do të krahasojnë të sotmen
Produkt byk pica që ju po bëni veten. Pajtohem: çmimi përfundimtar
produkt varet nga çfarë keni vënë atje, sepse kore është afërsisht
në mënyrë të barabartë, por mbushje - është e ndryshme. Për analogji, çmimi i sigurimit varet nga
atë që është e natyrshme në një politikë të sigurimit. Sot, çdo vetë-respektuar
një bankë e bën akreditimin e kompanive të sigurimit, e cila përfshin studimin e
pasqyrat e tyre financiare. Analiza Banka e këtij raportimi, në bazë të
i cili arrin në përfundimin se besueshmëria e siguruesit. Ne nuk e vendosur ultimatume:
Shko tek kjo kompani, përndryshe ne nuk do të ju japin kredi! Ne vetëm rekomandojmë
Lista e kompanive të sigurimit të bazuar në studimin e tyre e pasqyrave financiare
histori e bashkëpunimit dhe marrëdhënieve kontraktuale, pagesat e mëparshme të klientëve.
- Që nga viti ne po flasim për sigurim, çfarë do të rekomandojë për të hedhur
ekskluzivitet në hartimin e saj? Julia Ptitsyn: - Unë besoj se ekskluzivitet për të gjitha
rreziqet, përveç për vjedhje, është e këshillueshme për të vendosur rendin 0, 5-1%. Nëse kjo është
një gërvishtje të vogël ose të bie e vogël, është e mundur të bien dakord në vend
dhe të shpërndarë, në vend se të presin për policinë e trafikut 03:00, përfaqësues të sigurimit. Përveç kësaj,
hartimin e sigurimit të tilla është shumë më lirë. Ivan Kuzovkin: - On
Mendoj se në hartimin xhami - një xhami, fenerët, pasqyra -
ekskluzivitet duhet të jetë zero. Për rreziqe të tjera, ajo mund të jetë 0, 5%. Alexander
Gaydar: - I - për një deductible zero. Vetëm në këtë rast, një njeri dikur
paguar për sigurim, mund të jetë i sigurt se absolutisht çdo humbje të tij
do të restaurohen. - A ka një problem të kredive të këqija sot
dhe si banka të vendosë atë? Ivan Kuzovkin: - Për shkak të politikës së qëllimshme të bankës
konsumatorët të cilët refuzojnë të paguajnë, po bëhet gjithnjë e më pak.
Dhe kriza tashmë është duke u zhvilluar: në vitin 2009, klientët tanë humbur pagave dhe të punojnë
tani këto situata janë duke u bërë gjithnjë e më të rralla. Alexander Gaydar: - Banka
gjithmonë të përdorin të gjitha mundësitë për klientin të paguajë. Marr me vete
kolateral dhe për të shitur atë - kjo nuk është e biznesit tonë. Por, konsumatorët nuk duhet të jetë
mendojnë se nëse ai zgjodhi një peng makinë, atëherë të gjitha problemet me të
kredi të vendosur. Ajo nuk është. Përmbaruesi shet makina
por si të dorës së dytë makina pas krizës është bërë shumë më të lirë, të ardhurat
fondet në përgjithësi nuk janë të mjaftueshme për të shlyer kredi. Dhe kjo të pazgjidhura
Shuma mbahet nga klienti.

Share This Post: