Çmimet për apartamente këtu për të qëndruar përpara të mundësive financiare të ukrainas
shumë prej të cilave kanë humbur kohë shpresojnë për të zgjidhur problemin e dhimbshme strehimit .
Për shumë njerëz e vetmja mënyrë për të blerë një shtëpi - kredidhënies hipotekore .

Huamarrësve potencialë këshilla e njerëzve të zgjuar nuk e dëgjojnë, dhe sa më shpejt që banka
pajtohet me një peng, një klient i rregullt atje në grep. Për më tepër, shumica e
Kërkesa kredi afatgjatë për strehim, e cila për disa arsye, ndër të
banorët janë konsideruar a priori më të favorshme. Ndërkohë, të gjithë ata që e dinin
bazat e matematikës, e kupton më shumë se periudha e kreditit, aq më i madh pagesë të tepërt
për kredi. Por një gjë - për të kuptuar, dhe krejt tjetër - të kemi para syve të mi
shifra të veçanta. Duke përdorur një Llogaritësi i hipotekës nga Portals
dhe duke marrë të dhënat fillestare: shuma e kredisë - 400 ths, norma e interesit.
- 24 për qind prill, të merrni atë periudhë të kreditit 10 vjet, mujore
tarifë prej 8819 USD. dhe "pagesë të tepërt" të kredisë në 10 vjet për të arritur 258, 3
mijë. Shumë të konsiderueshme, por kikirikë është e krahasuar me çfarë do të kishte
paguajnë ata që morën kredi për 20 dhe, sidomos, për 30 vjet. Pavarësisht nga
çfarë pagesat mujore janë ulur vetëm pak (në 10 për qind),
"Pagesë të tepërt" në 20 vjet do të jetë më shumë se 1, 1 milion USD dhe për 30 vjet -. Më shumë se 2
milion USD.! Për ata që ende dyshojnë se sa kohë duhet të marrë një peng
konsideratë, për kushtet qartësia e kredisë së 25 dhe 30 vjet. Nëse diferenca
në pagesat mujore në versionet e parë dhe të dytë prej vetëm 15 UAH.,
"pagesë të tepërt", do të llogaritet nga shuma astronomike - 1, 6 milion UAH. dhe 2, 1
milion USD. Kështu, mujore "kursimet" e 15 UAH. përfundimisht çon
humbjen e 0, 5 milion UAH.! Është e qartë se, këto shifra janë shumë tentative dhe parametrat e saktë
Kreditimi nga bankat janë llogaritur në çdo rast. Por kjo nuk ka gjasa
nëse "pagesë të tepërt" e kredisë do të jenë më të vogla - kjo nuk është sekret se më shumë
periudhe të kreditit, më e lartë norma e interesit. Një rritje në normat e interesit
të paktën 1 për qind rritje në sasinë e fundit të një mijë dollarë. Për shembull,
me një normë interesi 24 për qind në "pagesë të tepërt" vit të kredisë në 30 vjet
të jetë 2, 1 milion USD. dhe nivelin e 25 për qind rritje që shuma në më shumë se
100 ths. Pavarësisht nga faktori humbje për një çantë të një hipoteke të Ukrainës,
mbetet një nga llojet më të dëshirueshme të kredidhënies bankare. Ndonëse
shumë zgjidhjen e problemit të strehimit duke marrë me qera një shtëpi për shumicën e qytetarëve tanë
me qira - hapi i parë në rrugën për banesën e tij. Nga koha në kohë
Bankat rishikimin e normave të interesit dhe kushtet hipoteke.
Megjithatë, në Evropë, ku normat e interesit janë disa herë më të vogla se Ukrainës,
ne ende kemi një rrugë të gjatë. Nuk është gati për të ulur normat, bankat rritjen e
kredi me afat, gjoja do të "përmbushur të konsumit." Megjithatë, mendim i përbashkët
se kredive afatgjata për strehim - përballueshme, jo më shumë se një iluzion.
Në fakt, më shumë se periudha e kreditit, aq më i madh pagesë të tepërt në kredi.
Pra, të gjitha në borxh për të blerë shtëpi duhet të kalit ambicie, një vlerësim i matur
aftësitë e tyre dhe të mos blejnë diçka që është shumë e dëshirueshme, por fakti që forcat
paguajnë.

Share This Post: