Nga Kodin e ri të Punës , e cila mund të marrë në shtator ,
- Varet , do të bëhet një punë për njerëzit në të pagës reale
ferr

"Gazeta ... "Zbukurime në dukje se në realitet kemi artikuj të Kodit të Punës,
paraqitur në salcë të "përmirësuar" dhe "modernizimi". Asgjë të mirë.
Ora Dimensionless nëse Kodi i ri i Punës do të jetë, do të duhet të punojnë më.
Ukrainas janë edhe përgjegjës për të humbur të drejtën e tyre për një ditë tetë orë, i cili
themeluar në pothuajse të gjitha të Evropës edhe pas Luftës së Parë Botërore. Më
kodin aktual, orari i punës nuk mund të tejkalojë
dyzet orë në javë, dhe për njerëz të angazhuar në punë të rrezikshme është
Ora është shkurtuar në 36 orë. Çdo punë jashtë orarit është tani mbi
- Kjo është, punëdhënësi duhet të paguajë për atë në kohë të dyfishtë. E re
Kodi i Punës projekt orëve të punës mund të zgjatet
deri në dhjetë orë dhe një maksimum - dhe deri në dymbëdhjetë. Java e punës mund të
rritet deri në 48 orë. Por kjo nuk është e gjitha! Nëse jeni dakord me punëdhënësin
udhëheqësit e sindikatës ("xhep", në shumicën e ndërmarrjeve Ukrainian)
javë pune mund të jetë shtrirë më tej - dhe pa asnjë pagesë jashtë orarit.
Këto rregulla të reja mund të ankohet për ata që punojnë në pjesë me normë bazë -
Edhe pse jo të gjitha paratë në çdo rast të fitojnë. Por, shumë punëtorë
të gjithë vendin do të kenë një punë të detyrueshme sa më shumë që
thotë se pronari - dhe për paratë e njëjtë me atë që praktikohet sot në Brazil
dhe Pakistani. Gjobat për asgjë Sipas Kodit draftin e ri të Punës,
punëdhënësi do të kenë të drejtë në mënyrë të njëanshme të përcaktuar material personal
përgjegjësi e vartësve. Ta themi thjesht, nëse projekti është deputet i Partisë
Victor Jara rajone do të miratohet në fund në Parlament, shefi juaj
të jetë gjithmonë në gjendje të caktojë faj ju për dëmet reale apo imagjinare
llogaritur koston e Paycheck tuaj. Çfarë një fushë të pasur mundësi
për të ruajtur në pagat e punëtorëve! Administrata e sheh një propozim të mëtejshme
autorët e Kodit të Punës projektin e ri dhe bëri kërcënon që të kthehet të punësuar në diçka
në mes të një fortesë dhe heronjve të famshëm të Orwell dystopia të. Në fund të fundit, ajo
ofrojnë një mundësi për të monitoruar punën e të punësuarve me të
me "mjete teknike". Në praktikë, është fjala për të filmuar, përgjimi
telefonat, kontrollin e e-mail, chat dhomat dhe faqet personale Web
punëtorëve - edhe pse kjo nismë është drejtpërdrejt në kundërshtim me nenin 32 të Kushtetutës
Ukrainë: "Askush nuk mund të përjetojnë një ndërhyrje në e tyre personale dhe familjare
jetës, përveç siç kërkohet nga Kushtetuta e Ukrainës ". Mbikëqyrje
në vendin e punës është një shkelje të privatësisë, i cili është konfirmuar
rregulloret e Gjykatës Evropiane, Komisioni i Venecias dhe evropiane
Gjykata e të Drejtave të Njeriut. Ligjet aktuale të punës edhe Ukraina
nuk lejon mbledhjen dhe transferimin e informacionit personal të të punësuarve - por
duket se autoritetet duan të dinë çdo gjë rreth nesh. Për më tepër, sipas projektit, të mbledhura
Video Information vetëm që do të jenë në dispozicion të punëdhënësit të cilët mund të tregojnë
Video selektive trajtimin e veprimeve të punëtorëve në favor të tyre. Dhe dumping
ato male, "puna e kompromentuar." "Gazeta ... ": - Një shumicë e ligjvënësve
mjaft i kënaqur me rregullat e reja drakonian. Draftin e kodit të ri është
në leximin e parë unanimisht votuan 386 anëtarë në të njëjtën kohë. Unanimitet Impressive
të ndarë në fraksione ndërluftuese të parlamentit. Dhe nuk është çudi -
sepse "nëpunësve publikë" tona janë në fakt zotit të tij, të njëjtën "pronarët
fabrika, gazeta, anijet me avull, "dhe kanë një interes të drejtpërdrejtë për të siguruar që punonjësit e tyre
punuar më shumë dhe ka marrë më pak ... Tolerojë çdo gjë, por nuk do të dëbohet
Kodi aktual të punës, gjithashtu, sigurisht, nuk është e përsosur.
Gjithashtu, ajo shpesh është normë nuk - kryesisht për shkak se ne nuk
dinë për të drejtat e tyre të punësimit dhe nuk japin probleme në të shikoni edhe përmes broshurë,
ku këto seksione janë shkruar. Sipas përfaqësuesve të sindikatave të pavarura,
Kodi i Punës i ri për të legjitimuar mungesës së ligjit, i cili tashmë është duke ndodhur tani
në zyrat tona dhe dyqane. Për të konfirmuar fjalët e tij, ata prodhojnë disa
historitë e jetës në kampet zyrën tonë. Mbrojtja Head - sexy
shantazhist në një nga ndërmarrjet e punëdhënësit Dnepropetrovsk urdhëroi
për mbikqyrje njëzet e katër orë video e ambientit të punës e punonjësve të tyre.
Ata që nuk e dinë se ata filmuar, ndërsa në internet nuk duket me aromë të shijshme
video incizim e veshjes në punë vajzat. Administrata shkroi jashtë këtij
histori me iniciativë të një prej rojeve, por kompania thonë zyrtarët
se kjo ishte hakmarrje punonjës, të cilët shumë shpesh nuk pajtohem me mendimin e tij.
Natyrisht, pasi kjo histori ajo lë. Një histori tjetër e kësaj
lloj i ndodhur në një nga zyra e Kievit, ku "për të monitoruar e duhur
Përdorimi i kohës së punës ", të shikuarat fshehurazi korrespondencën e punonjësve të tyre.
Pas kësaj, kreu i shantazh kolegët e tij duke kërcënuar për të botuar
fakte në lidhje me jetën e tyre personale - i cili është duke fjetur me të cilin, i cili po vuan nga ajo, dhe madje e tyre intime
videos. "Big Brother" e ofruar për të blerë atë për seks
dhe të holla. Megjithatë, këtu autoritetet nuk likuidimin e situatës kompania
e cila në vetvete është krijuar. Shantazhist ishte hedhur poshtë dhe i janë dorëzuar vullnetarisht të mbledhura
"Inkriminuese", - e garantuar për të shmangur ndjekjes penale. Sipas
Dennis Levine, sekretar i sindikatës "Solidariteti i Popullit," raste të këtij
shantazhit është mjaft e shpeshtë, por viktimat kishin frikë për të sjellë ata në dritë. - Njerëzit
janë shumë të frikësuar se ai kishte rënë në duar të gabuara që ata shohin bashkë-punëtorëve video, të afërmit
dhe në përgjithësi të gjithë. Prandaj, ata preferojnë të heshtin dhe shpesh kryejnë
kërkesat e blackmailers. Nëse praktika e mbikqyrjes në vendin e punës legalizojnë,
Raste të tilla do të jenë të zakonshme. 12 orë pune plus salcë një mbikëqyrës
Zgjatja e orarit të punës pa jashtë orarit në Ukrainë kohë më parë askush nuk
habi. Në të njëjtën punonjësve tregtar Dnepropetrovsk kompania e bëra
rrinë sa më shumë që dymbëdhjetë orë, dhe të pakënaqur në të ofruar një herë për të shkruar
njoftimin e dorëheqjes. Të gatshëm për të humbur një rrogë e mirë është pothuajse i
nuk ishte. Zyrtar të veçantë për të kontrolluar sjelljen e bllokuar
njerëzit zyra celular - për të mos qëndruar në dhomën e pirjes së duhanit, tualet dhe nuk
duke folur në telefon për arsye personale. Veprimet e paligjshme e punëdhënësve
duhet të dorëzohet në gjykatë, por të panjohur me të drejtat e tyre, njerëzit shpesh këtë
thjesht frikë. Sa më shumë në mënyrë që punëdhënës paskrupullt shpesh përpiqen të
hakmarrjes, si tha dhe "Gazeta ... "Avokat Bashkimi" Zahist Pratsi "Vitali
Dudin: - Kiev edicionin nuk ka paguar pagat e punonjësve të saj dhe shtatëdhjetë
tre muaj, dhe të përfitimeve të papunësisë. Nuk është e falimentuar dhe premtimet për të paguar
borxhet, por punonjësit që ka hedhur në gjyq, e vënë "në fund të listës së" pagesës
borxh. Por dorëzuar pastaj tavolina mashtruese të pjesëmarrjes, duke deklaruar
ajo kishte tre muaj e mungesave, edhe pse e paditësit, si dhe të gjithë personelit në të gjitha
nuk di ndonjë "tabelirovanii" dhe emrin e punonjësit shfaqet në faqet e
gazeta, duke përfshirë pushimin nga puna. Megjithatë, shumica e rasteve të shkeljes së punës
të drejtave të punëtorëve të fitojë atë - deri në Kodin e ri nuk është pranuar. Ekspert
"Gazetat ... "" Ne do të jemi përsëri në ligjin e 1918 "Klyashtornaya Alex,
drejtuesi i sindikatës, "Solidariteti i Popullit": - Në bazë të Kodit të Punës ekzistuese të kontratës
në përgjegjësi të plotë financiare mund të lidhet vetëm me një të kufizuar
numrin e të punësuarve, lista e kategorive është miratuar nga kabineti. Kështu
përgjegjësi të tilla mbështetet kryesisht vetëm për personat që marrin
vlerë për ruajtje. Pjesa tjetër e nenit 133 janë vetëm përgjegjës
në pagën e muajit përkatës të. Por, Neni 413 i projekt-ligjit të ri
na lejon të lidhë marrëveshje të plotë me matotvetstvennosti absolutisht asnjë
punonjës. Shtrohet pyetja: kush duhet të përcaktojë sasinë e dëmit që
Unë kam shkaktuar ndërmarrjes, por në të njëjtën kohë - dhe fakti që unë kam qenë fajtor? Mendoj
pajisje të shtrenjta u ndërprenë, dhe "switchmen" të caktojë tre ekipe
ndërrime punëtorët e saj të shërbimit - 10 mijë euro për vëllain e tij. Ekzekutiv
Trupi Organizata Ndërkombëtare e Punës të rekomanduara nga ligjvënësit tonë plotësisht
shqyrtojë këto dispozita në projekt. Dhe se dikush është duke dëgjuar për të? Situatë ku
punëdhënës shpall fajtor për një punonjës të shkaktimit të dëmit, ai e identifikon
Madhësia e tij dhe ai vetë të zbresë nga paga para një personi pozicion
nuk përshtatet me parimin kushtetues të "prezumimit të pafajësisë."
Në paragrafin 5 të nenit 4, ne ratifikuar Kartën Sociale Evropiane
- Too. Por kjo nuk ka rëndësi. Përveç kësaj, dispozitat e paragrafëve 3 dhe 4,
143 Kodin e ri të Punës, të formuluara në mënyrë të tillë që ditën e punës
mund të jetë të paktën 14, edhe 24 orë në ditë. Në çdo ndërmarrje. Për çdo
kategori të punëtorëve. Kur ju filloni për të kritikuar atë, në përgjigje për të dëgjuar argumentet e
një roje me një "përditshme" në detyrë. Por çështja nuk është në roje, dhe se
se ne jemi në vitin 2010, për të kthyer situatën në 1918!

Share This Post: