Ukrainasit lejuar për të blerë oruzhieZakon "Për pjesën e prapme të jo-ushtarake të armëve "
leximin e parë ka kaluar në parlament . Në qoftë se kaluar në të dytë çdo
qytetari do të ketë të drejtën për të marrë një lodër të rrezikshme .

Pro dhe kundër të pa interes shitjen e armëve për të popullsisë në Ukrainë aksione
të dy profesionistë dhe qytetarët në dy, grupe pothuajse të barabartë - mbështetësit
dhe kundërshtarët. E fundit thonë: ne nuk jemi ende gati për të përdorur në mënyrë adekuate
do të thotë vështirë të mbrojtjes - si në SHBA, ose me përgjegjësi për t'i mbajtur ata - si në
Modeli zviceran i njësive të organizimit të rezervistëve. Armatosur gjoja me
qytetarët do të çojë në një rritje të krimit dhe të rrisë numrin e aksidenteve.
Të tjerët, dhe me ta "pronarëve të lumtur", tregojnë: kushdo ka të drejtë
kërcënimet e simetrike potencial për kundërmasat, dhe çdo mentalisht të balancuar
një person mund të shkoni në dyqan armës dhe për të blerë një kriminelëve pakëndshëm.
Për shembull, një nga sponsorët e projekt-ligjit, MP Yuriy Prokopchuk
bindur se "ligji nuk do të rrisë normën e krimit, sepse çdo
bandit do të dinë se qytetarët e thjeshtë do të jetë në gjendje për të luftuar përsëri. " "Gome"
armë nga kategori të caktuara të modës ukrainas janë të lejuara për të blerë
dhe për të përdorur mostra e vetme e veprimit traumatike. Ka dy mënyra për të marrë
armëve - ligjore (nuk është i përkryer) dhe penale (qytetarët jashtëzakonisht të padurueshëm
janë drejtuar në të gjitha llojet e mashtrimeve të plotësoj "arsenali"). Mënyra e parë është e gjatë,
mërzitshëm, por ligjor. Natyrisht, zotërinj të vërtetë doni të merrni në
pengesë serioze për armiq të jetë e mundur. Pa dyshim, gazit
armë - nuk është ftohtë, por me plumba gome - vetëm atë që ju duhet.
Sipas Zyrës së sistemit të licencimit dhe të Departamentit të Licencimit
Sigurisë publike (DSS) MIA tani është pothuajse 146 000 qytetarë të Ukrainës
janë pronarët e më shumë se 149.000 njësi të zjarrit plumba gome.
Brenda dy muajve të vitit 2010, lëshuar në 2118 lejuar blerjen e këtij të fundit,
dhe tashmë në 1157 qytetarët ushtrojnë këtë të drejtë dhe të blerë ato. Por në tanishme
kërkesa filluan të bien. Për të marrë pronësinë e armëve, ne duhet të kemi një të caktuar
Statusi profesional dhe social. Njeriu i thjeshtë e vështirë për të kërkuar
të ligjshme të veshur e saj. Nëse ju nuk jeni të zbatimit të ligjit, gjyqësori nuk është i punësuar
sistemit, prokurorët, jo ushtarake ose një anëtar i formimit të publikut, të presë
Pjesëmarrja në zbatimin e ligjit dhe jo një gazetar, ju jeni "Ukrainës thjeshtë"
në gjendje vetëm ëndërr e armëve me plumba gome. I përdorur për vullnetarët
shkuar ... Nuk është sekret se disa njerëz janë duke u përpjekur të anashkalojë listën e pritjes për traumatike
armëve. Çfarë është ajo? Kohët e fundit ka qenë thashethemet në lidhje me ringjalljen e grupet e komunitetit
Për zbatimin e ligjit (ish PSD), sikur të krijuara për shpërndarje të "ksiv" anëtarësimit
për të gjithë për të vënë në të ngurta e vet diçka këllëf, dhe nuk
për të patrulluar rrugët. Në fakt, siç është raportuar në departamentin e ndërveprimit
me grupet e komunitetit të kontrollit të inspektorëve të policisë
ADD MPB e Ukrainës, retainers nuk janë lëshuar armët. Së pari, në qytetet e anëtarëve
këto njësi nuk veprojnë të pavarur, rrugë patrullojnë domosdoshmërisht
së bashku me një polic, që ka armë të shërbimit. Prandaj, nevoja të veçanta
shtesë policët e armatosur të zbatimit të ligjit nuk kanë asistentë. Së dyti,
vullnetarët rurale mund të ruajtur ligjin dhe rendin e tyre, por
udhëzimet e veçanta nga departamenti shefi i policisë. Formalisht, ata të gjithë kanë të drejtën për të fituar
gazit ose armë traumatike. Tani në Ukrainë ka 6720 publike
Grupet e zbatimit të ligjit, përfshirë zonat rurale - 5194.
Në total, këto njësi të ndihmojnë policinë është pothuajse 151 000
qytetarëve. Zbatimit të ligjit duhet të sigurojnë që këto vepra formojnë
ose thjesht "subjektet letër" krijuar për statistika të mira
banale ose të marrë lejen për blerjen e gazit apo traumatike
armëve. Sipas rregullave, në qoftë se një polic, gjyqtar, prokuror dhe gazetare
anëtar i publikut, ose e formimit të shtetit të së drejtës humb se statusi, ai
automatikisht humbet privilegjin të jetë një "kauboj" dhe të sigurt e sigurisë së saj.
Sigurisht, manovrave të caktuara (të tilla si pensionist Gjyqtari dëshiron të bëhet gazetar,
Ish prokurori do të japë një PSD) të dhënë një shans për të ruajtur e brendshme në shtëpi
sigurt me trungjet e statusit. Sipas ministrit të brendshëm, Anatoli
Mogilev, Kiev vetëm rreth 10 mijë luftëtarë u lejuan të
armëve. Por, të shohim nëse dikush në Kiev të paktën një të dhjetën e këtyre vullnetare
Policia Assistant? Duhet të theksohet: "autoritetet" nuk duhet vetëm të promovojë
formimin e ekipeve të tilla, por edhe për të monitoruar efektivitetin e tyre. Legjislativ
"Pengese" është se procesi i, krijimit të ekzistencës, mirëmbajtjen dhe mbyllja
këto grupe është pothuajse tërësisht e varur nga vendimet e lokale
pushtet. Policia e nxit vetë-qeverisje për të shpërndarë vdekur
shoqata nuk, patrullojnë rrugëve, dhe të shfaqen në të dhënat zyrtare.
Në zjarr me një revole një bashkëveprim departamentit kokën me publikun
njësitë e menaxhimit në togeri policor lagjen ADD MIA
Anatoli Kosogovsky interesuar për "suksesin" e një nga këto ekipe, pothuajse
nuk kishte marrë pjesë në zbatimin e ligjit. Andej me atë që zyrtarët e
Përgjigje: pushteti mund të krijojnë struktura të tilla jo vetëm për të luftuar
me kriminelët, por edhe për administrimin e krizave dhe operacionet në
gjatë situatave të tjera të jashtëzakonshme. Kjo është e saktë, por vështirë se një gaz ose
traumatike armë do të shpëtojë nga pasojat e një përmbytje apo një zjarr! Në
gjitha problemet e oficerëve të zbatimit të ligjit akuzojnë zyrtarët lokalë, të cilët
krijuar këto formacione dhe nuk dëshirojnë të eliminuar. Por në të njëjtin
për të kryer me armë zjarri të lëshuar të Ministrisë së Brendshme. Dhe pastaj pyes veten: ku ka aq shumë
armatosur "vullnetarët" sportiv? VIP-disassembly Yushchenko, Jr
Njerëz që punojnë druzhina? Si për të marrë armët, pokurazhitsya me të dhe të qëndrojnë
plotësisht pa u ndëshkuar, ajo është e mirë për të dini VIP-mysafirë të lokale dhe në mbarë vendin
derdhjes. Jo mbetur prapa dhe "rinisë artë". Pikërisht një vit më parë shkaktoi një tronditje
ish në ligj Viktor Jushçenko, Mikhail Gonchar. Në banesën e tij në rrugë Gorodetsky
shtëna ranë jashtë. Fqinjët i telefonoi policisë, por kur rojet erdhën,
dera u hap nga dikush me emrin "TV qytetar." Paraqiti një roje të sigurisë dhe i tha,
se aksidentalisht u tërhoq shkaktojë një pushkë gjuetie "Vulcan TK". Në
policia dhomë gjetur 20 gëzhojat shell gjuajtur. Duket se njeriu i varfër
një tik nervoz nervor, ose një numër të shtëna "të rastit", për të shpjeguar
e pamundur. Pronar në këtë kakofoni gjoja flinte paqësisht në dhomën e tij.
Ka pasur zëra se dy të arrestuarit ishin droguar. Por dëshmi se
nuk u gjet sepse askush nuk ishte në kërkim. Fun me armë, z. Potter,
duket në dashuri. Shumë ende kujtohet rasti kur deputeti arkë
Yulia Kovaleva, e vendosur në ndërtesën e komitetit buxhetit të BP, fluturoi çmendur
plumb. Ekspertët kanë përcaktuar se kjo ishte një ballkon cep Penthouse EMS,
të vendosura në rrugë. Gorodetsky. Shtënë nga pushka. Në të njëjtën ditë
i dyshuar u arrestua nga të shtënat e Michael Potter. Sipas hetuesve,
Mbesa babai presidencial ishte në një gjendje të dehjes narkotike.
Por ajo përfundoi në asgjë, madje edhe armët e lënë të presë. Zhurmë jo më pak
bërë djali i madh i Viktor Jushçenko. Sipas dëshmitarëve okularë,
Verën e kaluar ish-zëvendës ministër i emergjencave Alexander
Capitulum shtënë në "djalë i shërbëtorit" restorant. Siç u tha nga dëshmitarët, u
Jushçenko, Jr. Çështja ishte heshtje deri shumë shpejt, buddy Andrew u arrestua dhe më pas
dhe e liroi atë. Incidente të ngjashme në birit llogari të ish-president i disa
dhe rastet kriminale - natyrisht, zero. Nuk është e qartë, nga rruga, ku ka armë Andrew.
Në fund të fundit, ai nuk është një, gjykatësi gazetar apo deputetë. A është kjo
regjistruar në një formë vullnetare për mbrojtjen e rendit publik ... kimik
e ujit u lirua dhe kryetari Ternovka rajon Dnipropetrovsk. Zyrtare, pushimi
në plazh, e shtënë nga një armë traumatike tre persona. Agjencitë e zbatimit të ligjit
Ai tha se mbrojtja. Guvernatori besonin. Në shtëpi i bërë më në favor të
e armëve të konfiskuara në vitin e kaluar - një shtëpi të bëra. Vetëm në vitin 2009 nga të paligjshme
Traffic 6015 u kap armë (të ftohta dhe zjarri), pothuajse të
51% - shtëpi.

Share This Post: