Ministri i Politikës Agrare të Ukrainës Mykola Prisyajnyuk bindur se bujqësia
Ekonomia e Ukrainës është 90 % gati për një tranzicion të plotë të marrëdhënieve të tregut .
Kjo u njoftua sot N. Prisyajnyuk në Zhytomyr në një takim në
Diskutimi i programit kompleks të reformës dhe të zhvillimit bujqësor
Zhytomyr Ukrainës Oblast gosteleradiokompanii .

Sipas tij, "kjo është një fakt, kjo është rruga e vendit vullnetarisht
zgjedhur dhe për të cilat lëvizje të suksesshme. "Në të njëjtën kohë N. Prisyajnyuk vuri në dukje
që të zhvilluara nga qeveria, shkencëtarët dhe liderët e Agrocorporation të fuqishëm
Programin e reformave dhe zhvillimin e bujqësisë së Ukrainës vendosur
Qëllimi cilësisë për të reformuar sektorët kyç të bujqësisë. Ai
tha se që nga sektori bujqësor i ekonomisë në vitet e fundit
zhvilluar me sukses, atëherë "nuk mund të ketë pyetje të ndonjë radikale
ndryshimet e reformave pushtet, reformat "për ticks apo si një trill,
ose në favor të Presidentit të Ukrainës Viktor Janukoviç. "Në përgjithësi, tha se N.
Prisyajnyuk, vendi i ka të gjitha parakushtet për reforma të suksesshme të sektorit bujqësor,
të cilët kohët e fundit mori besimin e Bankës Botërore dhe në Evropë.
Ai gjithashtu vuri në dukje nevojën për të kryer reforma të tilla për të ruajtur unike
Ukrainë. Ministri gjithashtu përmendi prioritetet për reformimin e sektorit bujqësor - zhvillimin e
prodhimit bimor, derr dhe kafshët e qumështit. Siç është raportuar,
Politika agrare ministri i Ukrainës qershor Mykola Prisyajnyuk 16 paraqet
Të plotë programin e reformave të shtetit dhe zhvillimin rural
Ukraina dhe programeve sektoriale të zhvillimit social-ekonomik të zonave rurale
komuniteteve territoriale. "Programi Gjithëpërfshirës kemi për qëllim të cilësisht
reforma sistemike sektorët kyç të bujqësisë. Por
kjo nuk ka të bëjë me metodat e "pushtetit të vështirë". Reforma radikale janë stresi papranueshme
dhe të papranueshme. Kjo është një sistemike, progresive, reformat konstruktive, duke marrë parasysh
arritjet dhe gabimet e mëparshme ", - tha Ministri Për zbatimin e strategjike.
objektivave për të krijuar Banka Bujqësore, të cilat do të ofrojnë një spektër të plotë
shërbimeve bankare për prodhuesit bujqësor, Land Shtetit Mortgage
Bankare për të rregulluar proceset në tregun e tokës bujqësore;
një shkëmbim efektiv Agrare për promovimin e prodhimeve tona në
tregjet e huaja, operatori kombëtar në tregun e grurit, si dhe të qytetëruar
Sigurimi i rreziqeve Agrare dhe fermerët mbështetëse. Ministria e Politikave Agrare vlerësimeve
zbatimin e një programi të plotë kombëtare të reformës dhe të zhvillimit rural
Ekonomisë në vitet 2011-2017. 85, 952 miliardë. Kjo shumë qëndron në konceptin e
programit të shtetit, botuar në politikat bujqësore. Sipas një dokumenti
në vitet 2011-2017. Mbështetja do të sigurohet nga shteti (kalimtare
fondeve) prej $ 16, 898 miliardë dhe në një bazë të kthimit -. 32, 2 miliard
UAH. Gjithashtu, të marrë në konsideratë angazhimet e viteve të mëparshme prej $ 3 miliardë.
Gjithashtu në programin për periudhën e planifikuar për të ngritur fonde
bizneset e $ 29, 811 miliardë. dhe fondet e investitorëve - 4, 044000000000
UAH. Në veçanti, zhvillimin e kulture ne vitet 2011-2017. plan
dërgoni 51, 415 miliardë., duke përfshirë buxhetin për pakthyeshme baza
-. 8, 905 miliardë dhe të kthehet në - 30, 6 miliardë UAH. në një derr
planifikuar në përgjithësi për të dërguar 12, 874 miliardë., duke përfshirë në buxhetin e shtetit
në bazë të pakthyeshme 2, UAH 23 miliardë. dhe në kthimin - 1, 6 miliardë UAH.
Në kafshët e qumështit edukate është planifikuar të dërgojë 18, 662 miliardë., Duke përfshirë
ata që nga buxheti i shtetit për jo-shlyhet në 5, 762 miliardë.

Share This Post: