Ukraina ka thjeshtuar mjaft kalimin e kufirit të saj me vendet evropiane.
Kjo është thënë nga kreu i grupit të ekspertëve të Komisionit Evropian , duke hetuar
Situata brenda bashkëpunimit BE-së me Ukrainën në integrimin e industrisë së transportit
Sistemi i Ukrainës në rrjetin Trans- Europian të transportit ( projekti " TEM -T " )
Forest Chizmen , shërbimi për shtyp të Ministrisë së Transportit dhe Komunikimit .

"Ukraina është duke bërë një punë jashtëzakonisht të mëdha dhe të frytshme për të lehtësuar
doganave dhe transferimin e ngarkesave në krahasim me vendet fqinje , "
- Thaeksperti . Në veçanti ,rradhë të gjata në kufi me Poloninë apo
Rumani, sipas L. Chizmena , e formuar jo për faj të Ukrainës . " Ky është një problem
Nga ana tjetër - këto vende janë shumë të përpiktë dhe të ngadaltë në mënyrë të konsiderueshme
lëvizjen përtej kufirit të Ukrainës " , - tha ai Sipas ekspertëve , në mesin e .
shkaqet radhët e të madh të kamionëve , për shembull , nga Polonia për të hyrë në Ukrainë
- Të kufirit ukrainas kufitar në autostradën M -07 - tregtinë ndërkufitare .
Shumë makina të polake rregullisht kalojnë kufirin për të blerë karburant
alkoolit dhe cigareve janë shumë më të lirë në Ukrainë . rojet polake të kufirit
kryejë inspektime fizike të të gjitha automjetet për të parandaluarhyrje
kontrabandë në vend , e cila ngadalëson procesin e tërë .

Share This Post: