Presidenti i Ukrainës Viktor Janukoviç dhe Ministri i Jashtëm Konstantin
Gryshchenko diskutuar orarin e vizitave të huaja dhe vizita tek Presidenti i Ukrainës
Udhëheqësit e vendeve të tjera . Zyra e shtypit e Presidentit .

Kreu i shtetit dhe kreu i Ministrisë së Punëve të Jashtme diskutuan çështjet më të ngutshme
që janë duke u përballur me ministrinë e jashtme të Ukrainës
prioritetet dhe drejtimet e punës së ardhshme. Gjatë bisedës, ministri
vuri në dukje se gjatë periudhës së qëndrimit të Viktor Janukoviç si President i Ukrainës
"Dinamika e marrëdhënieve tona bilaterale me partnerët kyç strategjik
fituar mjaft e një dimension të ndryshëm. "theksoi Hryshchenko se është
rritjen e konsiderueshme e tyre, si, në veçanti, nga shteti
statusin e caktuar për 02-05 shtator vizitën e Presidentit të Kinës
Republika Popullore. "Me sa dimë ne, pala kineze është e përgatitur për
këtë vizitë si një ngjarje të jashtëzakonshme ", - tha ministri, duke shtuar
se nuk është vetëm për formën protokoll, por edhe një kuptim të rëndë
mbushje. Sipas Grishçenko, programi i vizitës përfshin një vizitë
Presidenti i Ukrainës në Pekin, ku do të takohet me udhëheqësit e tre Yanukovych e
China. Gjithashtu, Presidenti i Ukrainës do të vizitojë Shanghai - ekonomike më të fuqishme
Qendër të Kinës, dhe Hong Kong, të cilat kanë akumuluar financiare të konsiderueshme dhe bankare
burimeve. "E gjithë kjo duhet të japin përfitim të vërtetë për vendin tonë" - tha
Hryshchenko, duke folur për vizitat e ardhshme më të rëndësishme të huaj. Ministër
vuri në dukje gjithashtu i planifikuar 30 gusht vizitë në Gjermani, gjatë së cilës
do të takohet me kancelaren gjermane Angela Merkel dhe të tjera
udhëheqësit politikë të vendit. Ministri theksoi se vizita "do të lejojë
të na sjellë mendimet e tyre në marrëveshjet që ne kërkojmë
arritur me Bashkimin Evropian, dhe për të zhvilluar marrëdhënie bilaterale me Gjermaninë. "Udhëheqësi
Veçmas të huaj vuri në dukje një interes të rëndësishëm në shtetin tonë të
Partnerët e Lindore. Në këtë kontekst, ai kujton, e planifikuar për shtator
vizitë në Ukrainë e Presidentit të Kazakistanit dhe vizita pritet të bjerë në shtetin tonë
Presidenti i Azerbajxhanit. "Nuk janë çështje me peshë strategjike është Dinamika
dhe interesit të vërtetë, e cila do të ketë pasoja serioze pozitive ",
- Said Grishçenko. Sipas tij, dhe pak më vonë që do të mbahet
Vizita zyrtare e Presidentit të Francës. 6 shtator Kreu
Ministria e Punëve të Jashtme në plan të niset për në Londër për të përgatitur vizitën e Presidentit të Ukrainës
Mbretërinë e Bashkuar. Përveç kësaj, trajnime të vazhdueshme serioze për të marrë pjesë
Viktor Janukoviç në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së dhe Samitit, të cilën ajo
do t'i paraprijë. "Të gjitha këto ngjarje ndërkombëtare, aktivitetet e dypalëshe
rendit, si dhe si pjesë e kryetarit të Kuvendit të Përgjithshëm të OKB në fund të shtatorit
që synojnë forcimin e pozicionit ndërkombëtar të Ukrainës, zbatimi i të veçanta
planet për t'u zbatuar në të dyja dypalëshe dhe shumëpalëshe
format ", - tha K. Grishçenko Ministri gjithashtu raportoi për shtetin.
për riorganizimin e zyrës qendrore të institucioneve të huaja të Ukrainës. "Pritja
sfidat që dalin sot nga Presidenti - vazhdimin e kursit pragmatike
kryesisht në economization të politikës së jashtme ", - tha Hryshchenko
pas takimit. Sipas tij, kjo nuk është vetëm për deklaratat deklarative
dhe në punën specifike që synojnë mbështetjen e eksportuesve Ukrainian
për të ndihmuar në trajtimin e çështjeve të ngutshme në nivel ndërkombëtar dhe në
kontekstin e projekteve më të mëdha se "mund të japë një shtytje të fortë
për zhvillimin ekonomik të Ukrainës në energji, ndërtimin e avionëve hapësirë,
dhe fusha të tjera. "Është për tërheqjen e investimeve serioze, të cilat
duhet të vijë jo vetëm nëpërmjet përpjekjeve të Ministrisë së Jashtme,
por edhe si rezultat i reformave serioze të komponentit ekonomik të
qeveria jonë, reduktimin e numrit të licencave, formimin e një
kuadrin rregullator ", - vuri në dukje Ministri Ai theksoi se Ministria duhet të inkurajojë.
këtë proces. Grishçenko gjithashtu informoi Presidentin për planet për të zgjeruar
bashkëpunim me Rusinë, SHBA, si dhe procesin e negociatave me BE.
Ai theksoi se pala ruse vlerëson lart gatishmërinë e Ukrainës për të
Ndihma ruse për të luftuar zjarret. "Vullnetin tuaj për të ndihmuar shumë të lartë
vlerësuar nga partnerët tanë në Moskë. Kjo është dëshmi e qartë se
jo vetëm nga Rusia mund të ndihmohet, por që ne mund të
të vërtetë të ndihmojë në një situatë të vështirë, "- tha ministri." Shkojmë në
fazë, kur veprat rënë dakord të ministrive dhe agjencive të ndryshme të varet nga
rezultati përfundimtar. Dhe presidenti ka vendosur objektiva të veçanta, jo vetëm për
Ministria e Punëve të Jashtme, por edhe për ministritë e tjera dhe departamentet e Ukrainës ", - tha
Hryshchenko.

Share This Post: