Tre ditë më parë , ukrainasit edhe një herë tregoi se " jeta është bërë
mirë, jeta është bërë merrier "( siç kishte premtuar së fundmi duke vepruar kryeministër ) .

Kostoja në rritje e gazit për familjet dhe bizneset është e qartë shton fun
për jetën tonë tashmë shumë të këndshëm. Kjo, pas një Kharkiv hapur
marrëveshje për hapin e flotës të Detit të Zi, samitin e ka shpikur tashmë shumë justifikime.
Vërtetë, ata janë të ndarë në logjikën banale dhe aritmetikë. Gazit të reja
Mitet cinizëm e pushtetit, ka miratuar këtë vendim, siç e shohim, është jashtëzakonisht i lartë.
Trullosur ndërtuar me shpejtësi nga rrotullon pushtet vertikale gjatë.
Bërë ende disa përpjekje për të shpjeguar dhe justifikuar këtë kritike
për lëvizjen e saj. Në mbrojtje të rritjes ka dalë me disa argumente. Në fakt,
Ata janë mite, të cilat mund të vë në dukje pak ashtuquajturit ekspertë.
Ajo që ata nuk arrijnë ta bëjnë këtë. Mitin e parë. Popullsia e paguajnë të ulët për të gazit,
dhe për shkak të këtij "Naftogaz" ka shfaqur në tiparet e falimentimit. Në fakt,
në një gjendje të vajtueshme "Naftogaz" deri tani të qenë vetëm i akuzuar Tymoshenko.
Popullsia (që është elektoratit), duke mos përmendur disi. Por tani
gjendjen financiare "Naftogaz" shpikur një shpjegim të ri. Le të dëgjojmë
në këtë drejtim mendimin e ekspertit. Igor tregon Burakovsky, Drejtor
Instituti për Hulumtime Ekonomike dhe Consulting Politika, "Si
më 1 prill 2010, në rajonin Donetsk nivelin e pagesës nga popullata e pagesave
për të gazit është 97, 1%, Dnepropetrovsk -. 94, 8% " Por duke parë operative
informacion "Naftogaz Ukrainë" mbi gjendjen e llogaritjes së ndërmarrjes teplokommunenergo
për gazin natyror gjatë sezonit të ngrohjes e 2009-2010, ne shohim se "në Donetsk
Zona popullsisë është llogaritur në 97%, teplokommunenergo kompania -
vetëm 57%, në Dnipropetrovsk - Popullsia 94, 8%, teplokommunenergo kompania
-. 57% " Miti i dytë. Kompanitë ruse konsumojnë teplokommunenergo
gaz, dhe për këtë arsye rritja e çmimeve të brendshme nuk do të ndikojë ato. No Way!
Shpjegon drejtori i "Institutit të Qytetit" Sergienko Alexander, "Në koston e
sigurimin e ngrohjes dhe ujit të nxehtë, llogaritë e gazit për 50-55%.
Gazit Ukrainës, kostoja është $ 30 për mijë metra kub
dhe shitur si për popullatën dhe teplokommunenergo. Për më tepër, popullsia
- Për 67 dollarë, dhe bizneset - në 111 ". Sipas A. Sergienko, pas
rritur çmimet e gazit, faturat e shërbimeve automatikisht rritje prej 25%. Dhe
Rastësisht, në verë në shtëpi më urbane në dy ose tre javë, zakonisht
shumë më tepër për këtë tabelë, fik ujë të nxehtë. Një paguajnë
kanë qenë në sistemin e pagesave të ri ... mit të tretë. Gjithkush do të ketë nevojë subvencioneve.
Tashmë më 1 gusht do të paguajnë për të gjithë ata që paguajnë për shërbimet komunale merr më shumë
15% të të ardhurave (për pensionistët - 10%). Në teori, që është, në letër - të. DHE
raport nuk do të harrohet. Por subvencioni, siç na thuhet, nuk e vënë ato
që kanë borxh me qira. Edhe në një muaj të vetëm. Sot, më shumë se 25% e popullsisë
kanë borxhe për shërbimet komunale. Borxhi dhe pa një pagë të varfër
As nuk mund të paguajnë taksat komunale. Por llogaritja e pushtetit është e
që tani të gjithë ata që dëshirojnë të marrin subvencione, dhe do të vazhdojë podnatuzhatsya
paguar borxhet, dhe pastaj një tjetër, dhe të paguajnë normat e reja. Pritje të dyshimtë.
Përkundrazi, ajo nuk do të kandidojë për subvencion. Dhe tani shikoni në rrethin vicioz
që drejton një qeveri. Sipas Kabinetit, në momentin
subvencioneve marrë tashmë rreth 800 mijë familje, dhe ata shtuar pas rritjes
një tjetër 350 mijë. Pra, nëse një familje e dy pensionistëve marrin minimumin e
pensionit (për 709 USD për person, i përgjithshëm - 1418 USD), tani do të paguajnë
për zonën e sheshtë prej 30 metra katrore. m rreth 200-220 dollarë, atëherë subvencionit do të arrijë në 60-80
UAH. 8-10 dollarë grant për shtetin duhet të gjejnë më shumë se një milion
pensionistëve. Ku paratë? E kredisë FMN-së, e cila i është dhënë, sepse ata ishin
rritur çmimin e gazit! E taksave, për sipërmarrësit herë të dhjetë shqye!
Jo si një taksë luksoze, të cilat shërbëtorët e popullit dhe jo e imponuar ... Miti Katër.
Çmime më të larta për gazin për popullsinë do të lejojë Ukrainë për të rritur prodhimin e hidrokarbureve
dhe për të zvogëluar varësinë nga importet. Ky shpjegim dukej Ministri i karburantit
dhe Energjetikës Yuriy Bojko. Pra, kemi të njëjtën gjë, Z. Bojko, një traktat me Moskën,
me të cilat çmimi i gazit është ulur me 30%! Pse jeni duke bllokuar zhvillimin e
fushat e tyre nën qeverinë e mëparshme? Pyetje retorike ...
Në fakt, prodhimi e tij të gazit në vend është e mjaftueshme - sigurisht
në mënyrë që të mbulojë nevojat e popullsisë dhe të banesave. Çmimi për këtë rritje të
nuk është e nevojshme. Ukraina ka prodhuar jo më pak se 20 miliard metra kub. metra e gazit. Këtë si
vetëm të mjaftueshme në mënyrë që plotësisht të mbuluar nevojat e popullsisë. Por Azarov
mendon ndryshe. "Për të argumentojnë se ne kemi një gaz të prodhuar në vend,
gazi është i importuar - duhet të largohet nga ky keqkuptim i zakonshëm.
Sepse ne gaz vetë nuk është e mjaftueshme për të mbyllur
nevojave të popullatës. Njëri ka një shtesë 20 miliard
metra kub rezervuar për këtë qëllim "- kreu i Kabinetit. Më parë, ai vuri në dukje,
se "Naftogaz" deri në fund të vitit 2010 do të zvogëlojë deficitin e vet buxhetor e
50 miliardë dollarë në 10 miliardë dhe në vitin 2011 mund të arrijë break-edhe operacion.
Ajo duhet të kuptohet si koha nga rritja aktuale 50%. Por ajo që
marrëveshje për këto studime një qytetar të zakonshëm? Ai e di të qartë - një rritje
Ora tani dhe do të përmirësohet në të dytë dhe të tretë. Pasi fuqia e ka tradhëtuar të vërtetë
zgjedhësit e tyre. Dhe tradhtuar një herë, siç e dini, ata do të japë në të ardhmen.
Çfarë duhet të bëj? Që nga protesta në rrugë të shkuar në askush nuk do (dhe
ajo - nga e para), dhe zgjedhjet (dalja e dytë) tashmë para-llogaritur fuqinë
do, si gjithmonë, të mbijetojë dhe të përshtatet. Ka disa zgjidhje.
Një zgjidhje - të shkoni në ngrohje elektrike. Me kusht që zyrtarisht
barazim ngrohjes me energji elektrike, tarifa është reduktuar në 19 cent, po ashtu
Ju mund të vendosni metër tri-band dhe ngrohjes në dhomë
vetëm gjatë natës, atëherë fare do të jetë 10 cent. Zgjidhja dy - përdorimin ekonomik të
energjisë. Për shembull, tani në zyrat e disa kompanive të
fundjavë fikur furnizimit me gaz dhe për të zvogëluar konsumin e ngrohjes në mbrëmje
dhe gjatë natës. Por kjo mund të bëhet vetëm nëse individi
sistemet e ngrohjes. Zgjidhja tre. Install kaldaja. Ky vendim
më të rëndësishme për ndërtesat me një sipërfaqe më pak se 100 metra katrorë. m. Për ta, ndoshta
të reduktuar konsumin e ngrohjes për nivelin më të ulët - 2.500 cu. Vendosja e m.
Kostoja kazan rreth 3000-3500 USD, duke marrë parasysh vlerën e të gjitha marrëveshjeve.
Me rreth 200 cu. m e gazit ruajtur koston e instalimit të tilla
kazan do të paguajë për veten në rreth një vit. Sa kohë? Por ajo të paktën një farë mënyre.
Zgjidhja katër. Instalimin e njehsorëve të gazit dhe metër dhe ujë të nxehtë.
Por për aq kohë sa ato janë të instaluar, do të duhet të paguajnë për të gazit dhe ujit të nxehtë
(E cila është ende në verë dhe jashtë) për normat e reja. Dhe në mënyrë që të
Qeveria e përcaktuara nga paratë e tij në xhepat e FMN-së, duke shtuar ato në të holla
konfiskuar nga ne pas rritjes. Dhe paratë e përfshira, për shembull të energjisë,
organet që do t'i mbrojë ata kundër protestave të mundshme. Zgjidhjen e pestë.
Praktikisht e papranueshme për popullatën tonë pasive dhe të fragmentuara.
Duke u përpjekur për të provuar që një përdorues të caktuar (p.sh., AJOAH) duhet të paguajë
Strehimit për shumën që ai nuk ishte i numëruar zyra banimit dhe vetë banorët. Përndryshe, ne
me ju, konsumatorët e shërbimeve publike, dhe do të vazhdojë për të shtypur fryra
Çmimet për shërbimet për të shkruar jashtë humbjet të karburantit tona dhe të energjisë
mbajtur për muaj pa ujë të nxehtë për disa javë - nuk ka ngrohje, pra që rrjedhin
fondeve teplokommunenergo në llogaritë në det të hapur. Frikës dhe fuqia paragjykimet e parë
zgjidhë kontratën e besimit me votuesit, për të mos përmendur faktin
që nuk ka arritur dhe nuk do të arrijnë një mirëkuptim me pjesën tjetër të Ukrainës.
Deri më tani, situata përshtatet metaforën e "Oak dhe viç." Llogari
deklaruar se qeveria, trishtim të përsëritur atë si të tyren
Mantra është aq i fortë sa kurrë më parë. Por të fortë vetëm me dobësinë tonë. Vertikale
pushtet mund të minojë cinik zhgënjimi të përgjithshëm. A
të tilla, mjerisht, nuk pritet. Zhgënjimi është tashmë atje, dhe kjo është shumë e
madhe, por kjo nuk u bë publike dhe nuk do. Manipulimi dhe falsifikim
në zgjedhjet vendore do të shumëzohet me konformizmi dhe pasiviteti më të
popullsisë, e cila, edhe nëse është i vetëdijshëm se zgjedhja e tij është rregulluar arrijë,
nuk është gati për të mbrojtur vullnetin e tyre. Post-Maidan sindromi dominon
Ukrainë. Dhe pushteti ajo gëzon. Dhe, pas të gjitha, çfarë themi këtë? "Ha"
në zgjedhjet lokale më 31 tetor shifrat janë të dhëna tashmë poshtë për ne? Pas
ajo do të jetë pikërisht në zgjedhjet lokale, atëherë nuk janë ato që më afër
në lidhje me jetën tonë të përditshme, mënyrën tonë të jetës. Janë ata, kryetarët e komunave dhe këshillave
të gjitha nivelet janë përgjegjës për gjendjen e shërbimeve tona publike. Shumica e tyre janë tashmë të "formuar"
nën regjimin e ri, që u jep atyre një mundësi për të cash-it në tarifat e reja.
Përfaqësuesit e qeverisë së mëparshme, të quajtur opozita doni të merrni në pushtet
të marrin vetë vendin. Nga rruga, e ka braktisur një fjalë se pushteti
mund të këtu dhe atje "miss" përzgjedhjen e kandidatëve alternative për PR, në mënyrë që të
Ata morën përsipër Reagimi i parë negativ në rritjen e tarifave. Por autorët
kjo teknologji duhet të kuptohet se në kohën e zgjedhjeve të vendit do të jenë të
Tre muaj për të jetuar me tarifat e reja. Kjo është e mjaftueshme për të përpiqet të bëjë
"mirënjohjen" e tij tek autoritetet më 31 tetor. Të paktën në kolonën "kundër të gjithë". Pastaj
mundësinë e tillë nuk do të jetë, të paktën dy vjet. Ose për aq kohë sa
dëshiruar oligarki e pushtetit.

Share This Post: