Sipas vlerësimeve të ekspertëve, vetëm një e katërta e materialeve të ndërtimit në Rusi mund të
quhet plotësisht i sigurt për përdorim në shtëpi .

Gjithë pjesa tjetër mund të jetë një kërcënim serioz dhe të shkaktojë të rëndësishme
dëm për shëndetin e njeriut. Kështu, statistikat e Organizatës Botërore të Shëndetësisë
tregon se jo-objekte prodhuese në ajrin urban në
4-6 herë dirtier se sa rrugë. Dhe Kontributin kryesor në këtë ndotje janë duke bërë
ndërtimin dhe dekorimin materiale, dhe mobilje. Zgjidhni Window Window
"Windows" të ketë izolim të shkëlqyer të shëndosha dhe të kursimit të energjisë pronave.
Megjithatë, ata nuk kanë ventilim hendeku që të çon në përçarje
Përbërja e gazit në lokalet të cilat ndodhen në shtëpitë e llojit të, ventilimit ndërtimit
e cila është projektuar nga "dritaret e vjetra." Pra, kur instalimi i "paketa"
kërkon një e çarë e xhaketës të veçantë. Sa i përket dëmit plastike
Profile (e bërë nga polyvinyl chloride (PVC)) - është një mit. PVC produkteve
na rrethojnë kudo. Kjo është vinyl sfond, linoleum, dhe pajisje digjitale në shtëpi,
lodra, enë gatimi, tubacionet hidraulike. PVC mund të jetë një burim i dëmshëm
Substancat dioksina dhe phthalates vetëm gjatë djegies, që është në
më shumë se 200 gradë. Në temperatura prej 60 gradë nga PVC nuk është lëshuar
praktikisht asgjë. Kjo është arsyeja pse tek profili PVC dritare në një situatë normale
Sigurt ¬ Sen, por një dhomë formale, ku ai themeluar ¬ liri, eko-miqësore Emri
e pamundur. Arsyeja për popullaritetin e dritareve plastike është mungesa e mjaftueshme
kosto të teknologjisë. Për shembull, dritaret prej druri me dy dritare me xham janë përdorur
njësitë për shkak se ata janë shumë të shtrenjta. Zgjidhni pastër kat
seksi është ai që nuk jep emisionit të kimikateve në atmosferë
lokalet (dmth., nuk ka erë kimike). Ajo mund të jetë një petëzuar,
dhe qilima, dhe linoleum. Natyrisht, përparësi i jepet në dysheme parketi, por ju duhet
mos harroni se bojë ose mastikë ka një ndikim të rëndësishëm në zgjedhjen
substancave të dëmshme në atmosferë. Linoleum është prodhuar në shumicën e PVC. Rrezik
mund të jetë e njëjtë dhe ngjitës që është përdorur për hedhjen linoleum.
Segment mbështjellë të lirë janë shpesh një burim formal, një
shtrenjtë laminates praktikisht të sigurt. Duke përdorur kate guri natyror
porcelani ose-duhet të kryejë një ekzaminim radiologjike
dhe ekspertizë për të radonit. Riparimin e mureve të shpejtë tharje lakueshëm Super
stuko pas lëshojnë një sasi të madhe të fenol. Mixes kimik për
Fasada absolutisht nuk mund të përdorë në ambiente të mbyllura. Në lidhje me
muri, është e preferueshme për të zgjedhur letër, dhe ngjitëse - për niseshte apo
në bazë të kazeinë. Jo të endura muri ende sintetike, dhe ata janë më pak
preferueshme për të riparuar apartamente. Duhet t'i kushtojnë vëmendje dhe
në mur xhami. Jashtë vendit, veçanërisht në Gjermani, ku standardet e sigurisë
në sektorin e ndërtimit janë shumë të larta, mbi 70% e objekteve shëndetësore janë të mbuluara me steklooboyami.
Lëndë të parë për prodhimin e tyre është një gotë të veçantë, nga
temperatura e të cilit arrin 1.200 gradë tekstil me fije qelqi, tekstil me fije qelqi
muri i formuar nga lloje të ndryshme të fijeve dhe trashësinë e fije dhe pastaj të endura
leckë. Në thelb të prodhimit tekstil me fije qelqi vetëm materiale natyrore:
rërë silicë, sode, limonit dhe dolomite, e cila garanton ¬ mjedisit Kuyu
sipërfaqe të pastër mur dhe mungesa e një të mesme lëndë ushqyese për të mikroorganizmave
apo parazitë. Nëpërmjet përdorimit të mineraleve natyrore kanë një tekstil me fije qelqi
forca të lartë - ata nuk janë shkatërruar, nuk scratches, ata nuk kanë frikë
Efektet kimike të disinfectants koncentruar. Tekstil me fije qelqi
mund të lahen në mënyrë të sigurtë. Për muret nuk duhet të përdoret polymerizable
bojë, dhe me kujdes për të përdorur tape. Zgjedh
Zgjidhja më e mirë për tavan tavan në banesë është vodoimulsionnaya
bojë. Tavanet pezulluar mund të rezervuarëve të pluhurit, gjë që çon në përkeqësim
cilësisë së ajrit. Tavanet e padëshirueshme, si i pari
tre muaj, ata mund të prodhojnë fenol. Tavanet alumini janë miqësore me mjedisin.
Llojet e ndotjes Rrezatimi i referohet ndotesve pashmangshme të mjedisit.
E materialeve të ndërtimit burimet e rrezatimit mund të jetë rritur materialeve të
Guri natyror, zakonisht granit, dhe beton, tulla, nëse e tyre
e rërës ra nga një karrierë të trazuar. Kurrë "fonyat"
mermer dhe gëlqeror. Burimi i ndotjes elektromagnetike mund të jenë të
kabllot e lidhur mënyrë të paligjshme me energji elektrike, instalime elektrike, vendtakim
mburoja, nënstacion transformator, ngrohje elektrike. Shumë
shpesh kabllot e energjisë janë të lidhura në mënyrë që "Tokës" dhe "0 Worker"
janë në të njëjtën mënyrë, duke shkaktuar elektromagnetike
fushat (EMF), intensitetin e cila zakonisht tejkalon standardet e në disa
herë. Fushat magnetike të rënda të tepërta mund të japë të tillë inxhinierike të
vendimin si një "kat të ngrohtë". Sidomos kritike nëse sistemi është zbatuar
sythe të vetëm elementin për ngrohje janë hedhur mbi të gjithë zonën e dhomës.
"Katin e ngrohtë" të tillë të ndërtimit të çon në 10-fish të madhe se norma
fushë magnetike në dhomë dhe ikin se nuk ka kuptim. Atje
"Kate ngrohtë", që janë ndërtuar në një sistem të ashtu-quajtur bifilar.
Niveli i tyre i fushës magnetike është afërsisht dy herë më e ulët. Një shumë e nuanca të lidhura
shkeljet e në rritje "kati i ngrohtë" teknologji. Në çdo rast, fëmija
dhe dhomat e gjumit duhet të shmanget si sistemit të ngrohjes për shkak të pasojave
EMF në trupin e njeriut më serioze - nga dhimbje koke
dhe lodhje, mosfunksionim të traktit urinar, duke përfunduar dhe
kancerit. Llojet më të zakonshme të ndotjes kimike
- Fenolet, formal, toluen, xylene, amoniakut, pluhur mikroskopik (silikat
dhe çimento). Burimi i ndotjes kimike mund të jetë më
materialeve të ndërtimit: betoni, suva bojë, llak, qilim,
ngrohje, etj lokalet sapo ndërtuar dhe rinovuar
ka pak katastrofë ekologjike. Në këtë pikë, bojë të reja, bojra,
Mobilje në mënyrë aktive lëshojnë substanca të dëmshme. Edhe në qoftë se përdorimi i materialit
secila prej të cilave më vete nuk është e rrezikshme dhe ka një sanitare
Së fundi, së bashku ata mund të krijojnë ndotjes, të cilat në disa
herë përqendrimi maksimal. Ndotjes kimike
për një rënie të konsiderueshme në imunitetin, dhe shumë sëmundje:
mëlçisë, veshkave, sistemit nervor qendror, sistemi i frymëmarrjes. Në shumicën
rasteve mënyra më efektive për t'u marrë me ndotje kimike
apartament është një ventilim të rregullt intensive. Pasojë e microbial
Ndotja është një shkelje e klimës, zhvillimi i kërpudhave.
Ata janë të ngjarë të shkaktojë - në shkelje të projektimit që të çojë në
shkelje të mikroklimës në këtë zonë. Shumë shpesh në kundërshtim me teknologjinë e
ndërtimin e mureve, kur një ngrohës është e vendosur në brendësi të murit, ajo fillon të
lagështi trash, e cila nuk është e lidhur me jashtë. Kjo krijon
kushte të favorshme për zhvillimin e mikroorganizmave të rrezikshme - saprophytic, mycelial
kërpudhave dhe baktereve të tjera të dëmshme dhe kërpudhave, shumë nga të cilat janë jashtëzakonisht të
aktive dhe të përfaqësojnë një kërcënim shumë serioz për shëndetin e njeriut.
Shkaku i ndotjes microbial në ndërtesë mund të shërbejë si të gabuar
projektuar ose vepruar në kundërshtim me sistemin e ventilimit. Për
ndotja mikrobiologjike e kontrollit është e nevojshme para së gjithash, për të përmirësuar
kushtet klimatike, ventilim. Nëse ajri është shumë e thatë - të vënë
humidifiers, lezione të dukshme, dhe të gjitha dhomë të gjithë procesin
antiseptik. Në qoftë se fokusi nuk është e dukshme, por dihet se kontaminimi është i pranishëm,
ju duhet ta instaloni filtrat photocatalytic të cilat bëjnë një punë të shkëlqyer
me bakzagryazneniyami. Photocatalytic filter mund të zëvendësohet me ultraviolet
llambë. Ndotja mikrobiologjike shpesh shkaktohet nga raspiratonyh
sëmundje dhe prania e spore myk në atmosferën e një dhome
të rrezikshme për njerëzit me alergji. Konkluzione Në mënyrë për të ndërtuar një mjedisin
pastër, ju duhet të ndiqni disa rregulla: kryejë radiologjike
shqyrtimin e materialeve të ndërtimit (, tulla betoni dhe kështu me radhë). Mos përdorni
materiale me pronat e pazakontë (të shpejtë tharje, superelastic, dhe kështu
etj), pasi ato janë arritur nëpërmjet shtimin e aditivëve kimike.
Pas përfundimit dhe përfunduar punën është e nevojshme për të kryer një gjithëpërfshirës
ekspertiza e mjedisit dhe objekteve për të eliminuar ndotjen zbuluar.
Një vlerësim i plotë mjedisor përfshin matjen e nivelit të rrezatimit
(Alfa, beta dhe gama rrezatimit), matja e rrezatimit elektromagnetik 50
Hertz (elektrike dhe fusha magnetike), analiza kimike të ajrit, mikrobiologjike
Analiza e ajrit. Të gjitha matjet dhe testet janë krahasuar me standardet e Federatës Ruse dhe
BE-ja përcakton burimet e mundshme dhe e qartë e ndotjes, ndikimi i tyre
në shëndetin e njeriut dhe rekomandimet për heqjen e ndotesve dhe burimet.

Share This Post: